EUROPA LEAGUE

Άλκμααρ - ΠΑΟΚ 1-1

Άλκμααρ - ΠΑΟΚ 1-1
Σαλπιγγίδης INTIME SPORTS

Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στην Ολλανδία κόντρα στην Άλκμααρ. Δύο δοκάρια ο "δικέφαλος του βορρά" με Τζιόλη και Λούκας.

Οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα παιχνίδια. Τον παραπάνω κανόνα επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο "Αφάς Στάντιον" του Άλκμααρ, καθώς μέσα στα δέκα λεπτά συμμετοχής του έφερε τα πάνω-κάτω και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ που μπορεί να αποδειχθεί το πλέον καθοριστικό για να πάρει ο ΠΑΟΚ την πρωτιά στον 12ο όμιλο του Europa League.

O ΠΑΟΚ είχε πολλά θετικά, αλλά και αρνητικά σημεία στο παιχνίδι του κόντρα στους Ολλανδούς θα μπορούσε και να κερδίσει και να χάσει, αλλά το τελικό 1-1 απέδωσε δικαιοσύνη.

Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς είχε τις ευκαιρίες να πετύχει γκολ (οι κυριότερες τα δύο δοκάρια με Τζιόλη και Λούκας), προδόθηκε, όμως, πολλές φορές από τα κενά του και τα προσωπικά λάθη στην άμυνα με αποτέλεσμα προς το τέλος του αγώνα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και να χρειαστεί το μαγικό δεξί πόδι του Σάλπι για να αποκαταστήσει την τάξη.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ, κυρίως λόγω της πολύ καλής συνεργασίας Λάζαρ-Τζιόλη, είχε όμως σε κάκιστη μέρα Στοχ και Λούκας (δεν φάνηκαν επιθετικά και δεν κάλυπταν τα μπακ αμυντικά) και ευτυχώς δεν το πλήρωσε. Μερίδιο στην επιτυχία πλην του Σαλπιγγίδη δικαιούται ο Χακόμπο που κάποιες στιγμές έπιανε τα άπιαστα.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με τον βαθμό στις αποσκευές του από την έδρα της Άλκμααρ, έφθασε τους 4 συνολικά και πλέον είναι το αφεντικό του ομίλου.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Αλκμάαρ-ΠΑΟΚ

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: AZ Stadion

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητές: Λούκα Μπάντι (Ιταλία), Μασιμιλιάνο Γκρίλι (Ιταλία), Νικολά Νικολέτι (Ιταλία)

Αλκμάαρ (Μάρτιν Χέερ): Εστέμπαν, Γιόχανσον, Χούβελεου, Φίργκεφερ, Βάιτενς, Γκούντελ, Ελμ (80' Οβερτούμ), Σέλσο Ορτίς, Μπίρενς (69' Γκούντμουντσον), Γιόχανσον (90+ Άβντιτς), Μάρτενς

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ (84' Σαλπιγγίδης), Στοχ, Λούκας (72' Ολίσε), Νίνης (76' Λόρενς), Αθανασιάδης

Γκολ: Χούβελεου 82', Σαλπιγγίδης 93'

Κίτρινες κάρτες:-

Ανασκόπηση αγώνα

Στα πρώτα λεπτά η Άλκμααρ έκλεισε τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο, χωρίς, όμως, αυτή η πίεση να φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους.

Ο "δικέφαλος", μάλιστα, στο 8' στάθηκε άτυχος, όταν ο Τζιόλης και ο Νίνης έπαιξαν το ένα δυο, αλλά ο "κεραυνός" του πρώτου έξω από την περιοχή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένα σουτ του Γκούντελ ανάγκασε τον Χακόμπο σε δύσκολη επέμβαση στην γωνία του.

Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έφτανε συχνά πυκνά έξω από την περιοχή της Άλκμααρ. Στο 18' ο Λούκας προσπάθησε με συρτό σουτ να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, όμως, δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Ο "δικέφαλος" έφτασε κοντά στο γκολ στο 21' μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια του Κίτσιου και σουτ του νεαρού δεξιού μπακ που απέκρουσε στην κλειστή γωνία του ο Εστέμπαν Αλβαράδο.

Λάθος του Βίτορ που δεν το πλήρωσε

ALKMAAR - 03-10-2013 - Europa League, AZ - PAOK Saloniki, AFAS Stadion, Paok speler Jacobo Sanz Ovejero (l), AZ speler Maarten Martens (r), Paok speler Kostas Katsouranis (m).
ALKMAAR - 03-10-2013 - Europa League, AZ - PAOK Saloniki, AFAS Stadion, Paok speler Jacobo Sanz Ovejero (l), AZ speler Maarten Martens (r), Paok speler Kostas Katsouranis (m). INTIME SPORTS

Ο Βιτόρ στο 29' παραλίγο να κάνει... δώρο στην Άλκμααρ. Ο Πορτογάλος γύρισε λανθασμένα την μπάλα προς τον Χακόμπο, ο Γιόχανσον έκλεψε, πέρασε τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ, όμως το πλασέ του δεν βρήκε στόχο και στο 30' ο Μάρτενς βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.

Χαμένο τετ α τετ ο Κλάους

Ο Στοχ στο 35' σούταρε φαλτσαριστά και ο Εστέμπαν απομάκρυνε με τις γροθιές, ενώ στο 39' μετά από εξαιρετική συνεργασία ο Αθανασιάδης βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Άλκμααρ, αλλά το πλασέ του έγλειψε το κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ. Στο 44' ο Νίνης γέμισε στην καρδιά της περιοχής της Άλκμααρ, ο Κλάους έπιασε την κεφαλιά υπό πίεση, όμως, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μεγάλη ευκαιρία η Άλκμααρ με το καλημέρα

Άλκμααρ - ΠΑΟΚ 1-1
INTIME SPORTS

Το δεύτερο μέρος άρχισε με χαμένη μεγάλη ευκαιρία για την Άλκμααρ. Στο 47' ο Γκούντελ βγήκε μόνος απέναντι από τον Χακόμπο, αλλά ο Ισπανός πορτιέρο του ΠΑΟΚ πήρε σωστή θέση και απέκρουσε.

Η Άλκμααρ μπήκε φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48' ο Μπίρενς έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως, είχε πηδήξει σε λάθος χρόνο και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Χακόμπο.

Απάντησε ο ΠΑΟΚ με δεύτερο δοκάρι

Ο "Δικέφαλος" απάντησε στην μεγάλη ευκαιρία της Αλκμάαρ στο 51'. Ο Τζαβέλλας σέντραρε, ο Λούκας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Στο 59' ο Χακόμπο έκανε λάθος πάσα, όμως, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ ο Μάαρτενς προτίμησε να σουτάρει από μακρινή απόσταση.

Ένα σουτ του Νίνη στο 61' δεν ανησύχησε τον Εστέμπαν. Η Άλκμααρ στο 72' πλησίασε κοντά στο γκολ, όταν κεφαλιά του Γιόχανσον χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε έξω, σε ένα σημείο του αγώνα που οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς.

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Γκούντμουνσον σούταρε από μακρινή απόσταση, όμως, η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Ο Γκούντελ στο 79' βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά την ώρα που όπλιζε παρενέβη σωτήρια ο Λάζαρ, ενώ ο Χακόμπο έσωσε τον ΠΑΟΚ στο 81' μετά από δυνατό σουτ του Γκούντμουντσον.

Δεν άντεξε ο ΠΑΟΚ

Άλκμααρ - ΠΑΟΚ 1-1
INTIME SPORTS

Η πίεση της Άλκμααρ τελικά απέδωσε καρπούς στο 82'. Ο Χούβελεου ξεχάστηκε μόνος στην μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ και με πλασέ από απόσταση αναπνοής έβαλε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού. Στο 88', πάντως, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σαλπιγγίδης σε πρώτο χρόνο και ο Βίτορ σε δεύτερο δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο τελευταίος λόγος στον "Σάλπι"

Ο Σαλπιγγίδης στις καθυστερήσεις για λίγο δεν βρήκε την μπάλα μετά από έξυπνο γέμισμα του Τζαβέλλα, αλλά ο Σάλπι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και με βολίδα νίκησε τον Εστέμπαν ισοφαρίζοντας σε 1-1.

MVP

Ο Σαλπιγγίδης που έδωσε πνοή στην επίθεση του ΠΑΟΚ και πέτυχε το τέρμα με το οποίο ισοφάρισε ο "δικέφαλος".

Απογοήτευση

Ο Στοχ που και σήμερα δεν κατάφερε να ενισχύσει ουσιαστικά την μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ