EURO

Το προφίλ της Φινλανδίας

Το προφίλ της Φινλανδίας

Διαβάστε το προφίλ της Φινλανδίας αντιπάλου της εθνικής ομάδας στον 6ο όμιλο για τα προκριματικά του Euro 2016.

Την Φινλανδία των Κούκι και Χετεμάι θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του 6ου ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2016 η εθνική μας ομάδα.

Ταυτότητα

Θέση στην κατάταξη της FIFA:64
Γήπεδο:Ολυμπιακό Στάδιο Ελσίνκι (42.062 θέσεις)
Προπονητής:Μίκα Πατελάινεν
Αρχηγός: Νίκλας Μοϊσάντερ
Περισσότερες συμμετοχές: Γιάρι Λίτμανεν (137)
Πρώτος σκόρερ: Γιάρι Λίτμανεν (32)

Στη σκιά του σπουδαίου Γιάρι Λίτμανεν οι Φινλανδοί καλούνται να κάνουν την υπέρβαση διεκδικώντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η εθνική ομάδα θα βρει απέναντι της ποδοσφαιριστές γνωστούς στο ελληνικό κοινό όπως είναι οι Κούκι (πρώην Πανιώνιος, Ατρόμητος), Χετεμάι (ΑΕΚ, Απόλλων Καλαμαριάς).

Οι Φινλανδοί διεθνείς στην πλειονότητα τους αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού με τους Μοϊσάντερ (Άγιακ), Χετεμάι (Κιέβο), Ράιταλα (Χέρενφεν), Ερεμένκο (Ρουμπίν Καζάν) και Πούκι (Σέλτικ) να ξεχωρίζουν.

Η Φινλανδία στα προκριματικά για το Μουντιάλ 2014 τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από Ισπανία και Γαλλία με συνολικό απολογισμό 2-3-3. Τα δύο τρίποντα κατακτήθηκαν απέναντι σε Λευκορωσία (1-0) και Γεωργία (0-1).

Η Εθνική Ελλάδος έχει αντιμετωπίσει την Φινλανδία 12 φορές στο παρελθόν με την προϊστορία να είναι υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (7 νίκες-2 ισοπαλίες-3 ήττες).

Το αστέρι της ομάδας

Ο μέσος της Ρουμπίν Καζάν, Ρομάν Ερεμένκο, ο οποίος αγωνίζεται στη ρωσική ομάδα από το την σεζόν 2011/12 και ο φορ της Σέλτικ, Πουκι θεωρούνται τα δύο μεγάλα αστέρα της εθνικής Φινλανδίας. Ο τελευταίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Σάλκε.

Παρουσία στα Euro

Η Φινλανδία δεν έχει προκριθεί ποτέ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τι θα κάνει στον όμιλο

Από την στιγμή που απουσιάζει από τον 6ο όμιλο η ομάδα-φόβητρο οι Φινλανδοί είναι σε θέση να διεκδικήσουν την πρόκριση στη χειρότερη περίπτωση μέσω της τρίτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ. Μόνο αμελητέα ποσότητα δεν θεωρούνται διαθέτοντας ποδοσφαιριστές που κάνουν καριέρα σε συλλόγους του εξωτερικού.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ