EURO

Όλσεν: "Αξίζουν μια... μπύρα οι παίκτες μου απόψε"

Όλσεν: "Αξίζουν μια... μπύρα οι παίκτες μου απόψε"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής των Νησιών Φερόε, Λαρς Όλσεν, εξέφρασε την τεράστια χαρά του για τη νίκη της ομάδας του απέναντι στην Ελλάδα. Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκεται ο Λαρς Όλσεν και όλοι στα Νησιά Φερόε για τη μεγάλη και ιστορική νίκη απέναντι στην Εθνική Ελλάδας στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Δανός κόουτς αναφέρθηκε στην εμφάνιση των παικτών του, είπε πως άξιζαν να πάρουν το τρίποντο, ενώ απόψε θα τους επιτρέψει να πιουν... μια μπύρα (αυστηρά). Τι είπε για την "γαλανόλευκη" και για το αν η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει το όνειρο ενός EURO μέσω της τρίτης θέσης στο γκρουπ και των μπαράζ.

Αρχικά τόνισε: "Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι σήμερα. Ξέραμε ότι η Ελλάδα αρέσκεται στην κατοχή της μπάλας. Εμείς θέλαμε να πετύχουμε ένα γκολ στην αντεπίθεση. Το παιχνίδι μας πήγε καλά γιατί είχαμε τις ευκαιρίες. Αξίζαμε τη νίκη γιατί ήμασταν καλοί στην άμυνα και καλοί στις αντεπιθέσεις".

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις για...

Το αν τα Νησιά Φερόε έχουν πετύχει νίκη απέναντι κόντρα σε μεγάλη ομάδα: "Αυτή είναι σίγουρα η μεγαλύτερη νίκη μας. Είχαμε πετύχει μια νίκη απέναντι στην Αυστρία, αλλά θεωρώ πως η Ελλάδα είναι μεγαλύτερο «όνομα» από την Αυστρία, ποδοσφαιρικά. Ξέραμε ακριβώς το παιχνίδι που θέλει να κάνει η Ελλάδα και πως θα παίξει. Η δική μου ομάδα παίξαμε πολύ καλά. Και με την Ουγγαρία παίξαμε καλά, αλλά δεν είχαμε τις ευκαιρίες. Όμως, σήμερα κάναμε ευκαιρίες και αξίζαμε τη νίκη".

Το αν ονειρεύονται την πρόκριση στα τελικά: "Στο ποδόσφαιρο όλα είναι εφικτά. Μετά από 4 ματς έχουμε συγκεντρώσει μόλις 3 βαθμούς. Αν πάρουμε τις νίκες στα επόμενα ματς μπορεί να τα καταφέρουμε".

Το αν έχει κάποια ευχή για την Εθνική Ελλάδας: "Δεν θέλω να μιλήσω για την Ελλάδα. Θέλω να μιλήσω για την ομάδα μου. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Άξιζαν τη νίκη σήμερα. Σέβομαι τους παίκτες μου. Στο παρελθόν, τα Νησιά Φερόε χαρακτηριζόταν από την φυσική κατάσταση και προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε βάζοντας και την κατοχή της μπάλας και νομίζω ότι το καταφέραμε".

Το αν ήταν εύκολο το "διάβασμα" της Ελλάδας: "Πάνω κάτω έχω δει το ίδιο στιλ από την Ελλάδα. Ξέρουμε ότι είναι καλή με την μπάλα στα πόδια. Μπόρεσα να δω ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσκολία στην δημιουργία φάσεων και δεν ήταν καλή στις αντεπιθέσεις".

Το αν η πρόκριση των Νησιών Φερόε είναι μεγαλύτερη έκπληξη από την κατάκτηση του τροπαίου από τη Δανία: "Δεν θέλω να μιλήσω για τη Δανία. Θυμάμαι ότι έπαιζα στην Σουηδία και είδαμε ότι όλα είναι εφικτά. Γιατί όχι;".

Το αν θα κάνει "δώρο" στους παίκτες του: "Ναι θα τους επιτρέψω να πιουν μια μπύρα. Αλλά μόνο μία, σήμερα".

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ