EURO

Οι "εκλεκτοί" του Λεβ στην εθνική Γερμανίας

Οι "εκλεκτοί" του Λεβ στην εθνική Γερμανίας

Ο Γιόαχιμ Λεβ γνωστοποίησε τη λίστα με την προεπιλογή 27 παικτών ενόψει του Euro 2016 από τους οποίους θα πάρει μαζί του 23 στα γήπεδα της Γαλλίας. Δείτε τις επιλογές για την παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και ο Λούκας Ποντόλσκι είναι μέσα στη λίστα με τις 27 επιλογές του Γιόαχιμ Λεβ ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενώ σε αυτή συμπεριλήφθηκαν και οι νεαροί Σανέ, Κίμιχ και Βάιγκλ.

Ο 31χρονος Σβάινσταϊγκερ, ο οποίος αγωνίζεται από το περασμένο καλοκαίρι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χτύπησε το δεξί γόνατό του στα τέλη Μαρτίου όμως πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα είναι απόλυτα έτοιμος από φυσική κατάσταση για το τουρνουά και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "πάντσερ" δείχνει πως τον υπολογίζει:

Οι "εκλεκτοί" του Λεβ στην εθνική Γερμανίας

"Ο Μπάστιαν είναι ο αρχηγός μας. Κάνει φουλ προπονήσεις και είμαστε σε επαφή. Θα δούμε την ερχόμενη εβδομάδα αν θα μπορέσει να ενταχθεί στις προπονήσεις μαζί μας. Εάν δεν είναι έτοιμος ο Μπάστιαν, το οποίο απεύχομαι να συμβεί, τότε θα ψάξουμε για νέο αρχηγό", τόνισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Γιόαχιμ Λεβ.

Σε περίπτωση που είναι μέσα στις τελικές επιλογές του προπονητή του, ο 30χρονος πλέον Λούκας Ποντόλσκι (127 διεθνείς συμμετοχές) θα πάρει μέρος στο έβδομο σερί μεγάλο τουρνουά με την εθνικη Γερμανίας ενώ ο Μάριο Γκόμεθ επιστρέφει στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό του από την αποστολή για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η πρωταθλήτρια κόσμου έχει προγραμματίσει να δώσει φιλικό παιχνίδι με την Σλοβακία στις 29 Μαΐου και η τελική 23άδα που θα ταξιδέψει στη Γαλλία θα ανακοινωθεί μέχρι τις 31 Μαΐου, ενώ το τελευταίο ματς προετοιμασίας πριν το Euro 2014 θα είναι απέναντι στην Ουκρανία στις 4 Ιουνίου.

Ιδού η λίστα με τις επιλογές του Λεβ για την πρωταθλήτρια κόσμου:

Τερματοφύλακες: Νόιερ (Μπάγερν), Τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Λένο (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Αμυντικοί: Τζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν), Τζόνας Έκτορ (Κολωνία), Χούμελς (Ντόρτμουντ), Χέβεδες (Σάλκε), Μουσταφί (Βαλένθια), Τζαν (Λίβερπουλ), Ρούντι (Χόφενχαϊμ), Ρίντιγκερ (Ρόμα)

Μέσοι: Κεντίρα (Γιουβέντους), Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης), Εζίλ (Άρσεναλ), Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ), Μπελαραμπί (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Σβάινσταϊγκερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπραντ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Βάιγκλ (Ντόρτμουντ), Σανέ (Σάλκε), Σέρλε (Βόλφσμπουργκ), Κίμιχ (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Επιθετικοί: Τόμας Μίλερ (Μπάγερν), Γκόμεθ (Μπεσίκτας), Ποντόλσκι (Γαλατάσαραϊ), Γκέτσε (Μπάγερν), Ρόις (Ντόρτμουντ)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ