EURO

Μόντριτς, ο άνθρωπος των Euro!

Μόντριτς, ο άνθρωπος των Euro!

Ο Λούκα Μόντριτς όχι μόνο χάρισε τους τρεις βαθμούς στην Κροατία στην πρεμιέρα της στο Euro 2016 αλλά πέτυχε και ένα μοναδικό ρεκόρ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του (videos).

Το εναρκτήριο ματς της Κροατίας στην τελική φάση του Euro απέναντι στην Τουρκία ήταν ιστορικό για τον Λούκα Μόντριτς. Από τη μία πέτυχε ένα αριστουργηματικό γκολ που έμελε να χαρίσει τη νίκη στην "χρβάτσκα" (1-0) και να την φέρει στην κορυφή του ομίλου μετά το πέρας της 1ης αγωνιστικής (μαζί με Γερμανία) και από την άλλη του επέτρεψε να πανηγυρίσει ένα σημαντικό ρεκόρ.

Και αυτό γιατί είναι πλέον ο μοναδικός Κροάτης ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε δύο διαφορετικές τελικές φάσεις Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με το προηγούμενο Euro στο οποίο βρήκε δίχτυα ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης να είναι αυτό του 2008, όταν είχε ευστοχήσει σε πέναλτι στο πρώτο ματς της ομάδας του στου τουρνουά απέναντι στην συνδιοργανώτρια Αυστρία.

Μόντριτς, ο άνθρωπος των Euro!

Σημειώνεται επίσης πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κροατία παίρνει μέρος σε μεγάλη διοργάνωση μετά τη διάσπαση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας στις αρχές της δεκαετίας του '90, με τον Μόντριτς να πετυχαίνει μάλιστα το πρώτο γκολ εκτός περιοχής για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην ιστορία της στο Euro.

Η γκολάρα του Μόντριτς κόντρα στην Τουρκία (Euro 2016)

Ο Μόντριτς βρήκε δίχτυα στην πρεμιέρα του Euro 2008 απέναντι στην Αυστρία

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ