EURO

Γιατί θα σηκώσει το EURO η Γερμανία!

Γιατί θα σηκώσει το EURO η Γερμανία!

Μετά την εύστοχη πρόβλεψη για τον φετινό νικητή του Champions League από τον Ιανουάριο, η UEFA αποκωδικοποιεί τα στοιχεία των προκριματικών, κοιτάζει την παράδοση και προβλέπει ως νικήτρια τη Γερμανία. Δείτε πώς καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα.

Οι μέρες περνούν, το EURO της Γαλλίας κοντοζυγώνει και οι 24 ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση στα γήπεδα της Γαλλίας είναι έτοιμες για την έναρξη του μεγάλου ραντεβού, στο οποίο θα έχει στραμμένο το βλέμμα του όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.

H UEFA είχε αποκωδικοποιήσει όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία, προβλέποντας από τον περασμένο Ιανουάριο το νικητή του Champions League, πέφτοντας μέσα στα προγνωστικά της. Αυτό επιχειρεί να κάνει και για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αναλύει τα στοιχεία των προκριματικών, συγκρίνει με το τι συνέβαινε στις προηγούμενες διοργανώσεις και προβλέπει την χώρα που θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Ένα θέμα με μπόλικη Εθνική Ελλάδας, έστω και αν απουσιάζει από την φετινή διοργάνωση. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το έπος του 2004, μιας και η γαλανόλευκη κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στην Πορτογαλία, επομένως το θαύμα της δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις αναλύσεις της UEFA, η οποία έβαλε κάτω τα στατιστικά και κατέληξε ότι η Γερμανία θα σηκώσει την Κούπα.

Γιατί θα σηκώσει το EURO η Γερμανία!

Ασφαλής οδηγός η πρωτιά στα προκριματικά

Η παράδοση των προηγούμενων διοργανώσεων δείχνει ότι για να πάρει μια ομάδα το τρόπαιο, πρέπει να έχει βγει πρώτη στον όμιλό της στα προκριματικά. Μάλιστα, μπορεί η Εθνική να σόκαρε τους πάντες το 2004, αλλά είχε τερματίσει πάνω από Ισπανία και Ουκρανία στον προκριματικό όμιλο. Από το 1968 και έπειτα, όπου υπάρχει φάση ομίλων στα τελικά, καμία ομάδα δεν έχει πάρει το τρόπαιο και είχε τερματίσει δεύτερη ή πιο κάτω στην προκριματική φάση. Ακόμα και η Δανία που το πήρε το 1992, είχε μπει από... σπόντα στην διοργάνωση εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

Άσχημα νέα για: Αλβανία, Κροατία, Ισλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Ουαλία, Πολωνία, Ελβετία, Τουρκία

Η κορυφαία επίθεση δεν είναι... προσόν στα τελικά

Εξάλλου, καμία ομάδα που είχε την καλύτερη επίθεση στην προκριματική φάση, δεν κατέκτησε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με εξαίρεση την Τσεχοσλοβακία το 1976. Επίσης, ούτε η χώρα με τον καλύτερο σκόρερ των προκριματικών, φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης και η μόνη εξαίρεση ήταν ο Μάρκο Φαν Μπάστεν με την Ολλανδία το 1988.

Άσχημα νέα για: Πολωνία, Ρουμανία

Κορυφαία άμυνα στα τελικά, όχι στα προκριματικά

Μια συμπαγής άμυνα στην προκριματική φάση, δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αν δεν είναι ανάλογα καλή και στην τελική φάση. Όπως δείχνει η παράδοση και τα νούμερα, στις τελευταίες έξι διοργανώσεις καμία εθνική με την καλύτερη άμυνα στα προκριματικά, δεν σήκωσε στο τέλος το βαρύτιμο τρόπαιο.

Άσχημα νέα για: Τσεχία, Αγγλία, Ισπανία

Γεια σου Ελλάδα, ποιος Θεός δεν ζήλεψε τα θαύματά σου

Μετά την Δυτική Γερμανία το 1972, καμία εθνική ομάδα δεν κατέκτησε το EURO με την πρώτη της παρουσία σε αυτό. Από τους δέκα τελευταίους νικητές, μόνο η Ελλάδα το 2004 βρέθηκε στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε εθνικό επίπεδο, χωρίς να έχει αγωνιστεί τουλάχιστον στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις.

Άσχημα νέα για: Ισλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Ουαλία, Αλβανία, Αυστρία, Πολωνία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Ελβετία

Γιατί θα σηκώσει το EURO η Γερμανία!

Η προπονητική εμπειρία μετράει στα τελικά

Οι οκτώ από τους τελευταίους εννέα προπονητές που κατέκτησαν το EURO, έπαιξαν με την εθνική τους ως ποδοσφαιριστές, με εξαίρεση τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της γαλανόλευκης το 2004. Πάντως, φαίνεται πως η παράδοση είναι με το μέρος όσων είχαν εμπειρία ως παίκτες. Επίσης, στα 14 τελευταία τουρνουά, μόλις ένας προπονητής κάτω από 49 ετών σήκωσε το τρόπαιο και ήταν ο πρώην προπονητής των Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης, Χοσέ Βιγιαλόνγκα, που οδήγησε την Ισπανία στην κορυφή το 1964.

Άσχημα νέα για: Αλβανία, Ελβετία, Αγγλία, Ρωσία, Τσεχία, Κροατία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Γαλλία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία, Βέλγιο, Ιταλία

Αποφύγετε το γκρουπ δυναμικότητας του θανάτου

Από το 1996 και έπειτα, στον καταρτισμό των ομίλων υπάρχουν γκρουπ δυναμικότητας, με τις ομάδες που είναι στις υψηλότερες θέσεις της κατάταξης της UEFA να βρίσκονται στο πρώτο και αυτές που είναι στις χαμηλότερες έχουν και έχουν περάσει στα τελικά, τοποθετούνται στο τέταρτο. Όπως δείχνει η ιστορία, περισσότερες ομάδες από το τρίτο και το τέταρτο γκρουπ έχουν κατακτήσει το τρόπαιο, σε σχέση με το πρώτο και το δεύτερο. Μάλιστα, καμία ομάδα που βρισκόταν στο δεύτερο γκρουπ, δεν έχει πανηγύρισει.

Άσχημα νέα για: Ιταλία, Ρωσία, Ελβετία, Αυστρία, Κροατία, Ουκρανία

Νικήτρια θα είναι...

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων και της παράδοσης, η εθνική που θα πανηγυρίσει στον τελικό της 10ης Ιουλίου στο "Stade de France" του Παρισιού θα είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γερμανία, πετυχαίνοντας ό,τι και η Ισπανία, που πήγε ως κάτοχος του Μουντιάλ στο περασμένο EURO και πήρε τον τίτλο. Σε αυτό καταλήγει η ανάλυση της UEFA, χωρίς βέβαια να προδικάζεται το παραμικρό, διότι οι παραδόσεις... δεν παίζουν μπάλα, εντούτοις πάντα έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Εσείς τι λέτε;

Γιατί θα σηκώσει το EURO η Γερμανία!

Οι... προβλέψεις της Goldman Sachs και το "ναυάγιο" με την Βραζιλία

Επιπροσθέτως, η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs πιστεύει ότι η διοργανώτρια Γαλλία θα πάρει το τρόπαιο σύμφωνα με τις αναλύσεις της και μάλιστα της δίνει ένα ποσοστό της τάξης του 23%. Για την Αγγλία, πιστεύουν ότι θα φτάσει ως τα ημιτελικά και θα αποκλειστεί από την Ισπανία, αλλά κάπου εδώ θα πρέπει να πούμε πως το 2014 είχε δώσει για νικήτρια την Βραζιλία σε τελικό με την Αργεντινή (έπεσε μέσα στην μπιανκοτσελέστε), αλλά αποκλείστηκε στην 4άδα από την Γερμανία, χάνοντας με το εκκωφαντικό 7-1.

Όσο για τους Γερμανούς, η Goldman Sachs τούς τοποθετεί στην δεύτερη θέση των προβλέψεών της, πιστεύοντας ότι θα φτάσουν τελικό και θα χάσουν από τους Γάλλους, έστω και αν πηγαίνουν ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο EURO, ενώ η μόνη εθνική που δεν έχει την παραμικρή ελπίδα να φτάσει στην κορυφή, είναι η Αλβανία. Ακόμα και η Ουαλία με την Βόρεια Ιρλανδία έχουν 0,1% να το πάρουν.

Γιατί θα σηκώσει το EURO η Γερμανία!
TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ