EURO 2016

Μόνο το γκολ έλειψε από την Αγγλία

Μόνο το γκολ έλειψε από την Αγγλία

Ο Στάικος Βεργέτης γράφει στο Sport24.gr για τη διαβασμένη Αγγλία που ήλεγξε πλήρως το ρυθμό απέναντι στην Σλοβακία και η οποία αν και δεν σκόραρε άφησε προσδοκίες για καλή συνέχεια στο Euro 2016.

Το παιχνίδι στο "Stade Geoffroy Guichard" του Σεντ Ετιέν ήταν υψηλής ταχύτητας από τη μία πλευρά (Σλοβακία) λόγω στυλ και επιλογής παιχνιδιού και από την άλλη (Αγγλία) λόγω γρήγορου και ανάλαφρου σχήματος και παικτών.

Ένα παιχνίδι με πολύ καλή τακτική προσέγγιση από πλευράς προπονητών και πολύ καλής εφαρμογής από πλευρά παικτών.

Η Σλοβακία σε σχηματισμό 1-4-3-3 που σε φάση άμυνας μετατρέπεται σε 1-4-5-1 με τους δύο ακραίους Weiss και Μακ να είναι συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα και να προσφέρουν βοήθειες στα ανεβάσματα των Άγγλων μπακ Βertrand και Clein.

Eπιθετικά η μέριμνα των Σλοβάκων ήταν με μία-δύο πάσες το πολύ να τελειώσουν την επίθεση, ένα μοντέλο παιχνιδιού που το εφάρμοσαν με μεγάλη επιτυχία απέναντι στη Ρωσία βασιζόμενοι στους δύο γρήγορους ακραίους επιθετικούς Weiss και Mak.

Οι Άγγλοι όμως παρουσιάστηκαν διαβασμένοι και παρά τις 6 αλλαγές στην ενδεκάδα τους φρόντισαν να μην την πατήσουν και άσκησαν μεγάλη πίεση στους Σλοβάκους.

Σε σχηματισμό 1-4-1-4-1 και τοποθέτηση του Starridge δεξια και μόνο τον Vardy προωθημένο έλεγξαν το ρυθμό του αγώνα και άσκησαν καλύτερη πίεση.

Με κύριο όπλο την πολύ καλή πίεση κατάφεραν να μην απειληθούν και ήλεγξαν πλήρως το ρυθμό του αγώνα με καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Το μόνο που τους έλειψε ήταν το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Dele Ali και Rooney έγινε αλλαγή σχηματισμού σε 1-4-4-2 με ρόμβο. Ο Dier πίσω, οι Hederson, Dele Ali δεξιά και αριστερά και ο Rooney στην κορυφή του ρόμβου με Vardy και Starridge αρχικά και Keyne μετέπειτα στην επίθεση.

Μόνο το γκολ έλειψε από την Αγγλία
Μόνο το γκολ έλειψε από την Αγγλία

Ο ρυθμός δεν έπεσε και χαρακτηριστικό είναι η κατοχή στα τελευταία 15’ με ποσοστό 62-38 υπέρ των Αγγλων χωρίς όμως να έρθει το πολυπόθητο γκολ που θα τους έδινε την πρωτιά στον όμιλο, όμως η εμφάνιση δίνει προσδοκίες για καλή συνέχεια στη διοργάνωση.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ