EURO

Έγραψε ιστορία ο Έντεγκααρντ!

Έγραψε ιστορία ο Έντεγκααρντ!

Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ, ο 15χρονος από τη Νορβηγία γράφει ιστορία. 'Εγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε σε προκριματικούς αγώνες και τελική φάση EURO.

O Mάρτιν Εντεγκααρντ έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε 31 χρόνια μόλις μπήκε στον αγώνα της Νορβηγίας με την Βουλγαρία, καθώς σε ηλικία 15 ετών και 300 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε σε προκριματικά και τελική φάση EURO.

O νεαρός παίκτης μπήκε αλλαγή στο ματς αντικαθιστώντας τον Ντέλι στο 64' και γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους της Νορβηγίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ο Ισλανδός Σίγκουρντουρ Τζόνσον, ο οποίος το 1983 σε ηλικία 16 ετών και 251 ημερών, είχε κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα προκριματικών κόντρα στην Μάλτα.

" Ήταν μοναδικό. Πήγαμε καλά σήμερα και πήραμε τους τρεις βαθμούς και αυτό είναι το πιο σημαντικό", δήλωσε ο νεαρός παίκτης.

Η Νορβηγία είναι τρίτη στον όμιλο της πίσω από την Ιταλία και την Κροατία με τρεις βαθμούς σε έξι ματς. Οι νεότεροι παίκτες που αγωνίστηκαν σε προκριματικά EURO:

1. Martin Odegaard (Νορβηγία) 15 ετών, 300 ημερών

2. Sigurdur Jonsson (Iσλανδία) 16 ετών, 251 ημερών

3. Peter Jehle (Λίχτενστάιν) 16 ετών, 265 ημερών

4. Levan Kenia (Γεωργία) 16 ετών, 325 ημερών

5. Daniel Frick (Λιχτενστάιν) 17 ετών, 79 ημερών

Διαβάστε ένα αφιέρωμα για τον Μάρτιν Έντεγκααρντ. Η λατρεία του για Μέσι και Λίβερπουλ, η παρέλαση των σκάουτερ, ο ρεαλισμός του πατέρα του και τα ρεκόρ με Στρόμσγκοντσετ και εθνική Νορβηγίας.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ