EURO

Αυτές είναι οι επιλογές του Κόντε για την εθνική Ιταλίας

Αυτές είναι οι επιλογές του Κόντε για την εθνική Ιταλίας

Ο Αντόνιο Κόντε ανακοίνωσε τη λίστα με τους 28 παίκτες που θα πάρουν μέρος στις πρώτες προπονήσεις της εθνικής Ιταλίας ενόψει Euro 2016, με επτά από αυτούς να καλούνται για πρώτη φορά στην "σκουάντρα ατζούρα". Μέσα ο Ντε Ρόσι, εκτός ο Πίρλο.

Η εθνική Ιταλίας ξεκινάει από την Τετάρτη (18/5) στο Κοβερτσιάνο την προετοιμασία της ενόψει της έναρξης της τελικής φάσης του Euro 2016 (10/6) και ο Αντόνιο Κόντε γνωστοποίησε τη λίστα με τους 28 ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα.

Ο τεχνικός της "σκουάντρα ατζούρα" δεν συμπεριέλαβε φυσικά στη λίστα παίκτες που έχουν ακόμα υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους (Μίλαν και Γιουβέντους αγωνίζονται το ερχόμενο Σάββατο στον τελικό του Coppa Italia ενώ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν θα πάρουν μέρος στους τελικούς Κυπέλλου σε Αγγλία και Γαλλία αντίστοιχα) ενώ τα επτά νέα πρόσωπα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι οι Σπορτιέλο, Ίτσο, Τονέλι, Μπενάσι, Κατάλντι, Τζαπακόστα και Παβολέτι.

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι της Γιουβέντους κλήθηκε από τη στιγμή που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό κόντρα στην Μίλαν (τιμωρημένος) ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση του Κόντε απέναντι στους Αντρέα Πίρλο και Σεμπάστιαν Τζοβίνκο που δεν είναι μέσα στις πρώτες του επιλογές.

Αυτές είναι οι επιλογές του Κόντε για την εθνική Ιταλίας

Σημειώνεται πως ο προπονητής των "ατζούρι" θα ανακοινώσει τις τελικές του επιλογές για το Euro 2016 στις 31 Μαΐου ενώ στο προσεχές διάστημα η Ιταλία θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια πριν πετάξει για Γαλλία: με αντιπάλους τις Σκωτία (29 Μαΐου στην Μάλτα) και Φινλανδία (6 Ιουνίου στην Βερόνα).

Όσον αφορά στους παίκτες που υπολογίζει ο Κόντε και αναμένεται να τους καλέσει μετά τη λήξη των φετινών αγωνιστικών τους υποχρεώσεων με τους συλλόγους τους, αυτοί είναι οι: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Ρουγκάνι, Τζάτζα (Γιουβέντους), Ντοναρούμα, Ντε Σίλιο, Μπερτολάτσι, Μποναβεντούρα, Μοντολίβο (Μίλαν), Νταρμιάν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τιάγκο Μότα (Παρί Σεν Ζερμέν) και Οκάκα (Άντερλεχτ).

Αναλυτικά οι 28 παίκτες που επέλεξε ο Αντόνιο Κόντε:

Τερματοφύλακες: Φεντερίκο Μαρκέτι (Λάτσιο), Αντόνιο Μιράντε (Μπολόνια), Μάρκο Σπορτιέλο (Αταλάντα)

Αμυντικοί: Φραντσέσκο Ατσέρμπι (Σασουόλο), Ντάβιντε Αστόρι (Φιορεντίνα), Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους), Αρμάντο Ίτσο (Τζένοα), Άντζελο Ογκμπόνα (Γουέστ Χαμ), Λορέντσο Τονέλι (Έμπολι)

Μέσοι: Μάρκο Μπενάσι (Τορίνο), Φεντερίκο Μπερναρντέσκι (Φιορεντίνα), Αντόνιο Καντρέβα (Λάτσιο), Ντανίλο Κατάλντι (Λάτσιο), Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα), Λορέντσο Ντε Σιλβέστρι (Σαμπντόρια), Στεφάν Ελ Σααραουί (Ρόμα), Αλεσάντρο Φλορέντσι (Ρόμα), Εμανουέλε Τζακερίνι (Μπολόνια), Ζορζίνιο (Νάπολι), Μάρκο Παρόλο (Λάτσιο), Ρομπέρτο Σοριάνο (Σαμπντόρια), Ντάβιντε Τζαπακόστα (Τορίνο)

Επιθετικοί: Φάμπιο Μπορίνι (Σάντερλαντ), Έντερ (Ίντερ), Τσίρο Ιμόμπιλε (Τορίνο), Λορέντσο Ινσίνιε (Νάπολι), Λεονάρντο Παβολέτι (Τζένοα), Γκρατσιάνο Πελέ (Σαουθάμπτον)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ