EURO

Το προφίλ της Ρωσίας

Το προφίλ της Ρωσίας
INTIME SPORTS

Την παλιά της γνώριμη στα δύο προηγούμενα EURO την Ρωσία, θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Διαβάστε στο Sport24.gr το προφίλ της Ρωσίας.

Η Εθνικής μας για τρίτη σερί διοργάνωση θα αντιμετωπίσει την Ρωσία στα πλαίσια του EURO 2012. Το 2004 ηττηθήκαμε με 2-1 στους ομίλους ωστόσο, η ήττα αυτή δεν στάθηκε εμπόδιο για την πορεία μας προς το τρόπαιο. Το 2008 στην δεύτερη αγωνιστική του ομίλου γνωρίσαμε την ήττα με 1-0 και ουσιαστικά αποκλειστήκαμε.

Πρόσφατα, την ομάδα του Ντικ Άντβοκατ, την αντιμετώπισαν οι διεθνείς μας στο φιλικό των δύο ομάδων στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τελικό αποτέλεσμα 1-1.

Η Ρωσία διαθέτει πλούσια ιστορία στην διοργάνωση με παίκτες διεθνούς εμβέλειας που αγωνίζονται στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Στο προηγούμενο EURO είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά όταν και αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ισπανία.

Στα προκριματικά συμμετείχε στο δεύτερο γκρουπ με αντιπάλους τις Ιρλανδία, Αρμενία, Σλοβακία, Σκόπια, Ανδόρα. Τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της έχοντας (7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα). Σημείωσε 17 γκολ και δέχτηκε μόλις 4.

Η κύρια αντίπαλος της για την πρόκριση στα τελικά ήταν η Ιρλανδία η οποία επίσης προκρίθηκε στην διαδικασία των μπαράζ. Σημαντική στην πορεία της προς τα τελικά αποδείχτηκε η εκτός έδρας νίκη στην 2η αγωνιστική επί των Ιρλανδών στο Δουβλίνο με 3-2 και ενώ μία αγωνιστική νωρίτερα οι παίκτες του Ντικ Άντβοκατ, είχαν γνωρίσει την ήττα από την Σλοβακία με 1-0 στην Μόσχα.

Οι Ρώσοι εξασφάλισαν την πρόκριση με δύο νίκες εκτός έδρας επί της Σλοβακίας με 1-0 και στην έδρα τους επί της αδύναμης Ανδόρας με 6-0, πανηγυρίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση τους.

Προϊστορία

Η Εθνική μας ομάδα έχει ήδη συναντηθεί με τους Ρώσους δέκα φορές, εκ των οποίων οι έξι ήταν στο πλαίσιο επίσημης διοργάνωσης. Οι Ρώσοι έχουν σίγουρα το πάνω χέρι, καθώς μετρούν τέσσερις νίκες (στα επίσημα) έναντι μόλις μίας της ελληνικής ομάδας και μιας ισοπαλίας.

Ακολούθησαν τέσσερις φιλικοί αγώνες, ένας στο ΟΑΚΑ το 1998, που έληξε 1-1, ένας στο Ηράκλειο το 2001, που έληξε 3-3, και έξι μήνες αργότερα στη Μόσχα, όπου είχαμε νέα ισοπαλία, με 0-0 αυτή τη φορά. Στο πρόσφατο φιλικό στο "Γ. Καραϊσκάκης" η Εθνική ήρθε ισόπαλη 1-1.

Τίτλοι

Η Ρωσία συμμετέχει ως αυτόνομο κράτος στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ από το 1990. Έχει ένδοξη ιστορία ως Σοβιετική Ένωση. Συγκεκριμένα ήταν η κάτοχος του πρώτου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Γαλλία το 1960 επί της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας με 2-1 ενώ άλλες τρεις φορές υπήρξε φιναλίστ.

Το 1964 ηττήθηκε στο τελικό από την Ισπανία με 2-1, στην έδρα των "φούριος ρόχας", το 1972 από την Δυτική Γερμανία με 3-0 στο Βέλγιο και το 1988 από την Ολλανδία με 2-0 στα γήπεδα της Γερμανίας από την παρέα του Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Αστέρι

Ο Αντρέι Αρσάβιν με τον Βασίλι Μπερεζούτσκι είχαν τις περισσότερες συμμετοχές στα προκριματικά καθώς αγωνίστηκαν σε όλους τους αγώνες για τους Ρώσους. Ο Αρσάβιν, παρότι, δεν είναι βασικός στην Άρσεναλ την φετινή σεζόν, αποτελεί το αστέρι της ομάδας.

Ο επιθετικός των "κανονιέρηδων" βρίσκεται στην ωριμότερη ηλικία της καριέρας του (30 ετών) και διόλου απίθανο να είναι το τελευταίο του EURO στην καριέρα του. Διεισδυτικός, γρήγορος με τεχνικές ικανότητες. Ωστόσο, στα προκριματικά δεν κατάφερε να σκοράρει σε 10 ματς.

Ο πρώτος σκόρερ της Ρωσίας με τέσσερα γκολ ήταν ο επιθετικός της Τότεναμ Ρομάν Παβλιουτσένκο, σημεώνοντας χατ τρικ κόντρα στην Αρμενία 3-1. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο μέσος Άλαν Ντζαγκόεφ, επίσης με τέσσερα γκολ σε κρίσιμα ματς για τους Ρώσους.

Προπονητής

Ο Ντικ Άντβοκατ ανέλαβε την εθνική Ρωσίας στις 17 Μαϊου 2010 στην θέση του Γκους Χίντινγκ. Ο 64χρονος τεχνικός έχει καθίσει στον πάγκο πολλών ομάδων. Μεταξύ άλλων υπήρξε προπονητής πέντε εθνικών ομάδων (Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νότιο Κορέα, Βέλγιο και Ρωσία). Ως προπονητής της Ζενίτ το 2008 κατέκτησε το OΥΕΦΑ απέναντι στην Ρέιντζερς.

Ιστοσελίδα

http://www.rfs.ru/

Ρόστερ

Όνομα Θέση Ηλικία Συμμετοχές/Γκολ Ομάδα
Βιάτσεσλαβ Μαλαφέεφ Τερματοφύλακας 32 23-0 Ζενίτ
Αντόν Σουνίν Τερματοφύλακας 24 2-0 Ντιναμό Μόσχας
Ιγκόρ Ακινφέεφ Τερματοφύλακας 25 50-0 ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρομάν Σίσκιν Αμυντικός 24 8-0 Λοκομοτίφ Μόσχας
Βασίλι Μπερεζούτσκι Αμυντικός 29 60-2 ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Αλεξάντρ Ανιούκοφ Αμυντικός 29 62-1 Ζενίτ
Γιούρι Ζιρκόφ Αμυντικός 28 48-0 Ανζί
Ιγκόρ Σεμσόφ Αμυντικός 33 56-3 Ντιναμό Μόσχας
Ιγκόρ Ντενίσοφ Μέσος 27 22-0 Ζενίτ
Αλαν Τζαγκόεφ Μέσος 21 17-4 ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ντίνιαρ Μπιλιαλεντίνοφ Μέσος 27 45-6 Έβερτον
Ντένις Γκλουσάκοφ Μέσος 24 7-1 Λοκομοτίφ Μόσχας
Κοντσαντίν Ζιριάνοφ Μέσος 34 46-7 Ζενίτ
Ρομάν Σιρόκο Μέσος 30 18-3 Ζενίτ
Ρομάν Παβλιουτσένκο Επιθετικός 30 45-20 Τότεναμ
Αντρέι Αρσάβιν Επιθετικός 30 67-16 Άρσεναλ
Πάβελ Πογκρέμπνιακ Επιθετικός 28 30-8 Στουτγκάρδη
Αλεξάντρ Κερζακόφ Επιθετικός 29 57-17 Ζενίτ
TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ