EURO

Όλη η Πολωνία είναι μπλε

Όλη η Πολωνία είναι μπλε

Το Γκντανσκ η πόλη του Ποσειδώνα από το πρωί της Παρασκευής (22/6) έχει ντυθεί στα "γαλανόλευκα" υποδεχόμενη τους Έλληνες φιλάθλους για τον προημιτελικό με την Γερμανία. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον απεσταλμένο του Sport24.gr

Αποστολή στην Πολωνία: Παναγιώτης Χαραλάμπους

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Εθνική μας ομάδα η οποία θα αντιμετωπίσει την Γερμανία στα προημιτελικά του Euro 2012, στο Γκντανσκ της Βόρειας Πολωνίας.

Μετά το πειρατικό που είδαμε στο λιμάνι της πόλης, κάτι ακόμη θυμίζει έντονα Ελλάδα σε αυτή την χώρα.

Τι είναι αυτό; Το άγαλμα του Ποσειδώνα που κοσμεί το κέντρο της παλιάς πόλης του Γκντανσκ η οποία λέγεται και αλλιώς: η πόλη του Ποσειδώνα.

Η πόλη του ενός από τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου λοιπόν έχει ντυθεί από νωρίς το πρωί στα "γαλανόλευκα" και υποδέχεται τους Έλληνες από όλα τα μέρη του κόσμου.

Όλη η Πολωνία είναι μπλε

Οι Έλληνες έκαναν αισθητή την παρουσία τους με φωνές τραγούδια και με τα τύμπανα και την τρομπέτα του "Γαλανόλευκου Φάρου" έκαναν τους Γερμανούς να μείνουν με ανοιχτό το στόμα και να μην σταματάνε να βγάζουν φωτογραφίες.

Όλη η Πολωνία είναι μπλε

Ναι μεν οι Έλληνες σε αυτή τη "μάχη" θα είναι λιγότεροι από όγκο, αλλά είναι περισσότεροι σε καρδιά, ψυχή και φωνή, ενώ οι οικοδεσπότες Πολωνοί έχουν ήδη διαλέξει "στρατόπεδο" επιλέγοντας φυσικά το πιο όμορφο αυτό το "γαλανόλευκο".

Όλη η Πολωνία είναι μπλε

Η μεγάλη Ελληνική σημαία έκανε την εμφάνισή της στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης του Γκντανσκ η οποία έχει πλέον αποκτήσει μπλε χρώμα.

Δεν ήταν λίγοι μάλιστα οι Έλληνες που προσευχήθηκαν στο άγαλμα του Ποσειδώνα να είναι η Ελλάδα νικήτρια στην μεγάλη αυτή μάχη και να συνεχίσει το ταξίδι της με το Πειρατικό για την Βαρσοβία και από εκεί στο Κίεβο...

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ