EURO

Ο Φέρντιναντ δεν πάει στο Euro

SPT_GCK_040611_England V Switzerland, Euro 2012 Qualifier. Picture Graham Chadwick, John Terry and Rio just before kick off
SPT_GCK_040611_England V Switzerland, Euro 2012 Qualifier. Picture Graham Chadwick, John Terry and Rio just before kick off SPT_GCK_040611_ENGLAND V SWITZERLAND, EURO 2012 QUALIFIER. PICTURE GRAHAM CHADWICK, JOHN TERRY AND RIO JUST BEFORE KICK OFF

Λίγες ώρες πριν ο Ρόι Χόντσον ανακοινώσει τους 23 "εκλεκτούς" ενόψει Euro 2012, ο Ρίο Φέρντιναντ επιβεβαίωσε πως έχει αποκλειστεί από την αποστολή της Εθνικής Αγγλίας. Σε αυτήν αντίθετα θα είναι ο Τζον Τέρι.

O 33χρονος πραγματοποίησε μία καλή σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (τα περισσότερα ματς που έχει παίξει ποτέ μετά τη σεζόν 2008-09) ενώ δύο χρόνια νωρίτερα ήταν και αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας πριν ένας τραυματισμός του στερήσει τη συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2010.

Παρά ταύτα όλα δείχνουν πως ο βετεράνος άσος θα μείνει στις 81 συμμετοχές του με τα "τρία λιοντάρια" και θα ολοκληρώσει με αυτές τις διεθνή του καριέρα, με τον Ρόι Χόντσον να προτιμάει τη λύση του Τζον Τέρι για τα μετώπισθεν.

"Δεν θα πάω στο Euro", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φέρντιναντ το βράδυ της Τρίτης, κατά την παρουσία του σε φιλικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ιρλανδία, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις φήμες που ήθελαν τον Τέρι να τον περνάει στο... σπριντ.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, ο Χόντσον πήρε την απόφαση να αποκλείσει τον Φέρντιναντ επηρεασμένος τόσο από τις πρόσφατες δηλώσεις του Φέργκιουσον ( "δεν μπορεί να παίζει δύο ματς μέσα σε τέσσερις ημέρες λόγω προβλημάτων στην πλάτη") όσο και από το επεισόδιο του Τέρι με τον Άντον Φέρντιναντ (αδερφός του Ρίο) που ψύχρανε τις σχέσεις μεταξύ του αρχηγού της Τσέλσι και του αμυντικού της Γιουνάιτεντ.

Το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών αναφέρει επίσης ότι εκτός αποστολής θα μείνουν οι Πίτερ Κράουτς και Μάικα Ρίτσαρντς, ενώ μέλος της 23αδας θα είναι και ο Άντι Κάρολ, με τον Χόντσον να λύνει πάντως όλες τις απορίες το μεσημέρι της Τετάρτης που θα ανακοινώσει επίσημα τις επιλογές του.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ