EURO

Μανιάτης: "Να δώσουμε χαρά στους Έλληνες"

Μανιάτης: "Να δώσουμε χαρά στους Έλληνες"
INTIME SPORTS

Γιάννης Μανιάτης και Γρηγόρης Μάκος θέλουν να δώσουν χαρά στους Έλληνες στην αναμέτρηση με την Γερμανία

Αποστολή στην Πολωνία: Παναγιώτης Χαραλάμπους

Χαρά στους Έλληνες θέλουν να δώσουν στο ματς με την Γερμανία οι διεθνείς μας, όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (18/6), οι Γιάννης Μανιάτης και Γρηγόρης Μάκος.

Οι δύο Έλληνες παίκτες αναφέρθηκαν στην πρόκριση της Εθνικής τους "8" στα παιχνίδια με την Ρωσία και την Γερμανία, αλλά και στον Φερνάντο Σάντος που αισθάνεται Έλληνας.

Αναλυτικά όσα είπαν Μανιάτης και Μάκος:

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Μανιάτης ο οποίος είπε για την πρόκριση στους "8": " Καταφέραμε και προκριθήκαμε, παρόλο που δεν το πίστευαν πολλοί. Εμείς το πιστεύαμε, τώρα έχουμε το ματς με την Γερμανία, ένα ματς είναι δεν τους φοβόμαστε έχουμε τις πιθανότητές μας και θα παίξουμε να κάνουμε το καλύτερο".

Για το αν είδαν το ματς της Γερμανίας: " Έχουμε μπροστά μας μέρες να την μελετήσουμε και θα δούμε τα παιχνίδια της Γερμανίας αρκετές φορές. Για εμάς βέβαια το πιο σημαντικό ήταν να δούμε τα αποτελέσματα των εκλογών", είπε με χιούμορ.

Για το αν θα παίξει ρόλο η κρίση στην Ελλάδα κόντρα στους Γερμανούς: " Εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο, αθλητισμό. Θέλουμε να δώσουμε χαρά. Αυτό που καταφέραμε με τη Ρωσία ήταν να βγάλουμε κόσμο στο δρόμο. Είναι στόχος μας να δώσουμε χαρά στους Έλληνες".

Για την παράδοση με τους Γερμανούς: " Δεν ήξερα από πότε έχουμε να τους κερδίσουμε. Θα τα δώσουμε όλα, ένα παιχνίδι είναι, αλλά 90 λεπτά θα τους κοιτάξουμε στα μάτια. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Άλλωστε και τη Ρωσία είχαμε να την νικήσουμε 19χρονια".

Για την Γερμανία και αν συζητούν με τους παίκτες που παίζουν εκεί: " Εννοείται ότι συζητάμε με τα παιδιά που παίζουν στη Γερμανία γιατί γνωρίζουν περισσότερα. Μας λένε τα θετικά και τα αρνητικά, τι πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Είναι θετικό αυτό. Αυτό πάντως που λέμε είναι ότι το πιστεύουμε".

Για το ματς με την Ρωσία και να μας πάνε τα δύσκολα: " Μάλλον οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα. Όπως με τη Ρωσία που θέλαμε τη νίκη, κάτι σημαντικό, το ίδιο συμβαίνει και με τη Γερμανία. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει".

Για το αν βλέπουν οι διεθνείς μας διαφορετικά το ματς: " Καθαρά ποδοσφαιρικά το βλέπουμε. Το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι τους Έλληνες να χαμογελούν. Να βγουν ξανά στους δρόμους. Να το χαρούν. Αυτό θέλουμε να ξανακάνουμε".

Σε ερώτηση στον Μανιάτη για τον Σάντος που αισθάνεται Έλληνες, είπε: " Ο προπονητής το έχει πει ότι αισθάνεται Έλληνας. Μας το τονίζει καθημερινά και μας τονώνει το ηθικό. Αυτό κάνει κάθε φορά. Μας χρειάζεται αυτό. Αυτό που μου έμεινε εμένα είναι ότι πίστευε πολύ στην πρόκριση επί της Ρωσίας".

Μάκος: "Θα παίξουμε χωρίς άγχος"

Ο Γρηγόρης Μάκος από την πλευρά του είπε για την πρόκριση στα προημιτελικά: " Πετύχαμε την πρόκριση που θέλαμε, παρά τις απουσίες και τις ατυχίες που είχαμε. Καταφέραμε στο ματς την Ρωσία που θέλαμε ένα αποτέλεσμα να τα καταφέρουμε. Στο ματς της Παρασκευής με την Γερμανία που είναι το φαβορί, θα παίξουμε σαν Έλληνες, χωρίς άγχος και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Για το αν οι παίκτες είδαν και τα δύο παιχνίδι ή μόνο την Γερμανία: " Ναι είδαμε και τα δύο παιχνίδια γιατί ποδόσφαιρο είναι δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Το ζήτημα είναι ότι παίζουμε με την Γερμανία και πρέπει να τους ξαναδούμε τώρα. Αν είδαμε το παιχνίδι της μια φορά πρέπει να το δούμε τώρα δύο".

Για το αν ήταν έκπληξη ο αποκλεισμός της Πολωνίας: " Δεν θεωρώ ότι είναι έκπληξη ο αποκλεισμός της Πολωνίας γιατί η Τσεχία είναι μια πολύ καλή ομάδα".

Για το κρύο που επικρατεί στο Γκντάνσκ: " Το κρύο στον αγώνα δεν μπορεί να παίξει ρόλο. Το ίδιο θα επηρεάσει τόσο την Ελλάδα όσο και τη Γερμανία".

Για το αν θα παίξει με την Γερμανία στην θέση του τιμωρημένου Καραγκούνη: " Όλα τα παιδιά που είμαστε εδώ, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε 100%. Θεωρώ και ελπίζω ότι αν είμαι εγώ αυτός που επιιλεγώ να αναπληρώσω το κενό του Γιώργου Καραγκούνη, να αποδώσω στο 100% και να συνδυαστεί η παρουσία μου στην 11άδα με ακόμη μία πρόκριση".

Για το ματς με την Ρωσία: " Όποιος κι αν έμπαινε μέσα με τη Ρωσία, θα έδινε το 100%. Αυτό είναι το στιλ μου και εμένα προκειμένου να είναι συμπαγής η άμυνα".

Για το τι φοβούνται οι παίκτες τον κακό εαυτό τους ή την Γερμανία:" Ο κακός εαυτός ο δικός μας θα φταίει και όχι η καλή Γερμανία.

Για την αναμέτρηση με τους Γερμανούς: " Προχωράμε βήμα - βήμα. Ένας αγώνας είναι πλέον. Μακάρι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό και ό,τι βγει. Θα μπούμε δυνατά και γιατί όχι να προκριθούμε. Άλλωστε και το 2004 κανείς ποτέ δεν είχε δώσει σημασία σε αυτήν την ομάδα" και πρόσθεσε:

" Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ίσως χρειαστεί να το πάμε στην παράταση ή στα πέναλτι. Αυτό που μας νοιάζει είναι να μην μπούμε χαλαρά, να το έχουμε σε ισορροπία. Σημαντική και η αρχή του παιχνιδιού".

Για τα χαμένα πέναλτι: " Θα μπει το επόμενο πέναλτι. Δεν υπάρχει φόβος", είπε ο Μανιάτης για να προσθέσει ο Μάκος: " Επίτηδες τα χάσαμε".

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ