EURO

Η κριτική των διεθνών στο Ελλάδα - Τσεχία

Η κριτική των διεθνών στο Ελλάδα - Τσεχία
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει την παρουσία των παικτών της Εθνικής Ελλάδος στην αναμέτρηση με την Τσεχία, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 1-2.

Ελάχιστοι ήταν οι παίκτες που διακρίθηκαν για την ελληνική ομάδα κόντρα στους Τσέχους. Φωτάκης, Μανιάτης, Καραγκούνης και ο σκόρερ Γκέκας ήταν οι καλύτεροι για την Ελλάδα.

Κακή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Χαλκιάς, ο Χολέβας, ο Κατσουράνης και ο Σαμαράς, με τους τρεις πρώτους να φέρουν ευθύνη στα γκολ και τον επιθετικό της Σέλτικ να κουράζεται νωρίς.

Αναλυτικά:

Κώστας Χαλκιάς: Το μόνο που πρόλαβε να κάνει είναι να δεχτεί δύο γκολ μέσα σε 6 λεπτά. Μάλιστα, στο δεύτερο φέρει και πάλι ευθύνη (όπως στο ματς με την Πολωνία), αφού μπορούσε κάλλιστα να διώξει την μπάλα στο γύρισμα του Γκέμπρε Σελασιέ. Αντικαταστάθηκε στο 23ο λεπτό, καθώς δήλωσε τραυματίας.

Βασίλης Τοροσίδης: Ελάχιστες οι επιθετικές ενέργειες για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ο οποίος δίσταζε να επιχειρήσει κούρσες από τα δεξιά. Όσον αφορά στα αμυντικά του καθήκοντα, δεν δημιουργήθηκαν σοβαρές καταστάσεις για τους Τσέχους από την πλευρά του. Σε γενικές γραμμές, πάντως, δεν βοήθησε ιδιαίτερα.

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ως μέλος του κεντρικού αμυντικού διδύμου, φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ, καθώς ο Γιράτσεκ "τρύπησε" το κέντρο της άμυνας. Εν συνεχεία, έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις, αλλά σίγουρα δεν έφτασε τα στάνταρ απόδοσης που είχε στον αγώνα με την Πολωνία.

Κώστας Κατσουράνης: Φυσικά ευθύνεται και αυτός για το πρώτο γκολ, ενώ στο δεύτερο γκολ των Τσέχων, δεν πάει δυναμικά στην μπάλα και αφήνει τον Πίλαρ να τον παρασύρει μέσα στα δίχτυα. Βέβαια, δεν έπαιξε στη φυσική του θέση και αυτό μπορεί να αποτελέσει ελαφρυντικό.

Χοσέ Χολέβας: Δυστυχώς, για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο αδύναμος κρίκος της ελληνικής ομάδας. Στο πρώτο γκολ, ο Γιράτσεκ του ξεφεύγει και ο Χολέβας δεν προλαβαίνει καν να τον μαρκάρει προτού κάνει το 0-1. Στο δεύτερο γκολ, το δεξί μπακ των Τσέχων φτάνει μέχρι την τελική γραμμή, αφήνοντας πολύ πίσω του τον αμυντικό του Ολυμπιακού και με περισσή άνεση πασάρει για το 0-2. Ακόμα και επιθετικά, μόνο σε μία φάση κατάφερε να δημιουργήσει κατάλληλες προϋποθέσεις για να απειληθεί η εστία του Τσεχ.

Γιώργος Φωτάκης: Παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τραυματισμό, ήταν από τις πιο θετικές παρουσίες της ελληνικής ομάδας. Μάλιστα, πέτυχε γκολ στο 41ο λεπτό, αλλά ο βοηθός του Λανουά υπέδειξε οφσάιντ, που μάλλον δεν ήταν. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Γιάννης Μανιάτης: Προσπάθησε πολύ, έτρεξε πολύ και γενικά έδειξε το πρόσωπο που είχε δείξει όλη τη χρονιά. Βοήθησε ακόμα και στον επιθετικό τομέα, κουβαλώντας την μπάλα.

Γιώργος Καραγκούνης: Όπως και με την Πολωνία, ήταν αγέρωχος και μέχρι το 90' δεν σταμάτησε να παλεύει. Ανέλαβε και πάλι όλα τα στημένα, μερικά από τα οποία ήταν καλοχτυπημένα, αλλά δυστυχώς δεν απέφεραν κάποιο γκολ.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Δεν πρέπει να ήρθε σε επαφή με την μπάλα πάνω από 2-3 φορές στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά ακόμα και στο δεύτερο μέρος, που πήρε πιο πολλές φορές την μπάλα στα πόδια του, δεν δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των Τσέχων.

Κώστας Φορτούνης: Εξαφανισμένος στο πρώτο ημίχρονο, οι Τσέχοι μέσοι τον έκοψαν πολλές φορές και δεν του επέτρεψαν να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνά τους. Πιο κινητικός στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις, όπως είχε κάνει κόντρα στην Πολωνία. Αντικαταστάθηκε στο 71' από τον Μήτρογλου.

Γιώργος Σαμαράς: Ξεκίνησε δυνατά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ιδιαίτερα κουρασμένος, με συνέπεια να χάνει διαρκώς την μπάλα, την οποία κουβαλούσε χωρίς λόγο πολλές φορές. ίσως να έπρεπε να αντικατασταθεί από τον Σάντος αντί του Φορτούνη. Ωστόσο, χρεώνεται την μπαλιά από την οποία προήλθε το λάθος του Τσεχ στο γκολ της Εθνικής.

Μιχάλης Σηφάκης: Δεν χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές στο διάστημα που αγωνίστηκε, αφού οι Τσέχοι είχαν περιοριστεί σε αμυντικό ρόλο και δεν προσέγγιζαν την εστία του.

Φάνης Γκέκας: Όπως είχε κάνει ο Σαλπιγγίδης στο πρώτο ματς, έτσι και ο Γκέκας μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από λίγα λεπτά εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσεχ και μείωσε σε 1-2.

Κώστας Μήτρογλου: Αγωνίστηκε στο τελευταίο 20λεπτο και δεν κατάφερε να βρεθεί σε θέση βολής, ώστε να δείξει τις ικανότητές του απέναντι στον Τσεχ.

Όλο το Euro εκπομπή! - Κάθε βράδυ στις 22.00, οι Παντελής Βλαχόπουλος, Μανόλης Γρηγοράκης και Γιάννης Φιλέρης αναλύουν, σχολιάζουν και συζητάνε μαζί σας όσα συμβαίνουν στη διοργάνωση, μέσα από την Euro 2012 Live Web TV. Μην χάσετε το ποδοσφαιρικό ραντεβού μας".

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ