EURO

Η αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Euro 2012

Η αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Euro 2012

Ο Ρόι Χόντσον ανακοίνωσε την 23μελή αποστολή της Εθνικής Αγγλίας, συμπεριλαμβάνοντας τον Τζον Τέρι αλλά και κάνοντας την έκπληξη με τον "ρούκι" Τσάμπερλεϊν. Εκτός οι Ρίο Φέρντιναντ, Κράουτς και Ρίτσαρντς.

Παρά την υπόθεση με την κατηγορία ρατσισμού που εκκρεμεί εις βάρος του (από το επεισόδιο που είχε προ μηνών με τον Άντον Φέρντιναντ της ΚΠΡ), ο Τζον Τέρι θα ταξιδέψει κανονικά με την Εθνική Αγγλίας σε ένα ακόμα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, με τον Ρόι Χόντσον να επιλέγει να αφήσει εκτός αποστολής τον Ρίο Φέρντιναντ.

Το εντυπωσιακό με τον Φέρντιναντ είναι πως έχει αγωνιστεί σε τελική φάση Euro μόνο το 2000, καθώς το 2004 ήταν τιμωρημένος για την άρνησή του να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ και το 2008 τα "λιοντάρια" δεν είχαν προκριθεί στα τελικά.

Αναμφίβολα η μεγάλη έκπληξη -μεταξύ των 23 κλήσεων- ακούει στο όνομα Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, με τον 18χρονο μεσοεπιθετικό να μην έχει αγωνιστεί ποτέ μέχρι τώρα με την Εθνική Ανδρών της Αγγλίας, αλλά να εντυπωσιάζει τη φετινή σεζόν με την Άρσεναλ αλλά και την Εθνική Ελπίδων της Αγγλίας (4 γκολ σε 8 παιχνίδια).

Για τη θέση του τρίτου θεωρητικά γκολκίπερ επιλέχτηκε ο Τζον Ρούντι της Νόριτς, ο οποίος μάλιστα έχει προγραμματίσει εδώ και καιρό να παντρευτεί στις 2 Ιουνίου, βραδιά όπου η Αγγλία θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο στο "Γουέμπλεϊ", στο τελευταίο της φιλικό πριν από την έναρξη του Euro 2012!

"Στις 2 Ιουνίου παντρεύομαι, είχα μία συζήτηση με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας και μου είπαν να μην το ακυρώσω. Μετά τον γάμο θα ενσωματωθώ κανονικά με την Εθνική ομάδα", δήλωσε ο γκολκίπερ της Νόριτς.

Η αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Euro 2012
PHOTOGRAPH: GETTY IMAGES/ACTION

Ο Ρόι Χόντσον και οι 23 παίκτες που επέλεξε για το Euro 2012

Πέρα από τον αποκλεισμό του Ρίο Φέρντιναντ, αίσθηση προκάλεσε ο αποκλεισμός των Μάικα Ρίτσαρντς (Γκλεν Τζόνσον και Φιλ Τζόουνς απομένουν για τη θέση του δεξιού μπακ), Πίτερ Κράουτς και Κάιλ Γουόκερ, με τους Άντι Κάρολ και Στιούαρτ Ντάουνινγκ να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή αν και δεν προέρχονται από επιτυχημένη σεζόν με τη Λίβερπουλ.

Όσον αφορά στους Άγγλους παίκτες που θα πάρουν το "βάπτισμα του πυρός" σε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, αυτοί είναι οι ακόλουθοι 4: Τσάμπερλεϊν, Κάρολ, Ρούντι και Γουέλμπεκ.

Τέσσερις είναι και οι παίκτες από την πρωταθλήτρια Αγγλίας Mάντσεστερ Σίτι που κλήθηκαν για το Euro 2012, ενώ ο Ντεφόε κέρδισε μία θέση στην αποστολή παρότι ξεκίνησε βασικός σε μόλις 11 ματς πρωταθλήματος για την Τότεναμ τη φετινή σεζόν.

Η αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Euro 2012:

Tερματοφύλακες: Τζο Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Ρομπ Γκριν (Γουέστ Χαμ), Τζον Ράντι (Νόριτς)

Αμυντικοί: Γκλεν Τζόνσον (Λίβερπουλ), Φιλ Τζόουνς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζον Τέρι (Τσέλσι), Τζόλεον Λέσκοτ (Μάντσεστερ Σίτι), Γκάρι Κέιχιλ (Τσέλσι), Άσλεϊ Κόουλ (Τσέλσι), Λέιτον Μπέινς (Έβερτον)

Μέσοι: Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ), Στιούαρτ Ντάουνινγκ (Λίβερπουλ), Άλεξ-Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν (Άρσεναλ), Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Γκάρεθ Μπάρι (Μάντσεστερ Σίτι), Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι), Σκοτ Πάρκερ (Τότεναμ), Άσλεϊ Γιανγκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζέιμς Μίλνερ (Μάντσεστερ Σίτι)

Επιθετικοί: Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντάνι Γουέλμπεκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Άντι Κάρολ (Λίβερπουλ), Ζερμέιν Ντεφόε (Τότεναμ)

Οι πέντε επιλαχόντες ποδοσφαιριστές: Τζακ Μπούλαρντ (Μπέρμιγχαμ/Τερματοφύλακας), Άνταμ Τζόνσον (Μάντσεστερ Σίτι/ακραίος χαφ), Ντάνιελ Στάριτζ (Τσέλσι/επιθετικός), Φιλ Γιαγκέλκα (Έβερτον/Αμυντικός), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ/μέσος)

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ