EURO

Δημοσιογράφος και... εθνικός κατάσκοπος!

Δημοσιογράφος και... εθνικός κατάσκοπος!
Κάρολ Όλσον © GETTY IMAGES

Σουηδός δημοσιογράφος αποκάλυψε πως παρακολούθησε κρυφά την ομιλία του Ρόι Χόντσον πριν τον αγώνα της Σουηδίας με την Αγγλία και ενημέρωσε την ομοσπονδία της χώρας του για όλα όσα είχε ακούσει. Διαβάστε τι ακριβώς έκανε.

Μία απίστευτη ιστορία έβγαλε στη δημοσιότητα η "Daily Mail" σχετικά με το Euro 2012.

Ο λόγος για έναν Σουηδό δημοσιογράφο, ο οποίος κατασκόπευσε την Αγγλία πριν τον αγώνα της με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο Όλα Μπίλγκερ, ο οποίος εργάζεται στην "Svenska Dagbladet", βρισκόταν την Παρασκευή (15/6) πριν τον αγώνα στο ξενοδοχείο "Opera Hotel", στο οποίο διέμενε και η αποστολή της Αγγλίας. Όταν έκανε μία βόλτα στον τέταρτο όροφο διαπίστωσε πως από έναν φωταγωγό μπορούσε να δει τον Ρόι Χόντσον να δίνει εντολές στους παίκτες του για την αναμέτρηση με τους Σουηδούς και να τους εξηγεί τις τακτικές που θα ακολουθούσαν τα "τρία λιοντάρια".

Ο Μπίλγκερ δεν έχασε την ευκαιρία και μαζί με έναν συνεργάτη του παρακολούθησε την ομιλία του Χόντσον. Στη συνέχεια ενημέρωσε τη σουηδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για όσα είχε μάθει, ενώ αργότερα εξιστόρησε σε Άγγλο συνάδελφό του τα γεγονότα, τα οποία έχει δημοσιεύσει η κυριακάτικη έκδοση της "Daily Mail".

Ο Σουηδός δημοσιογράφος είπε: "Πήρα τα κιάλια μου και μαζί με έναν συνάδελφό μου πήγαμε να παρακολουθήσουμε για περίπου 40 λεπτά από τον φωταγωγό. Δεν ήμασταν σε θέση ν' ακούσουμε τίποτα, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως στην Αγγλία μιλούσαν για την άμυνα της Σουηδίας, το πως θα έκαναν τις επιθέσεις τους και πως θα εκτελούσε τα κόρνερ της η Σουηδία. Ήταν ξεκάθαρο από τα βίντεο και τις τακτικές πως θα ξεκινούσε ο Κάρολ και όχι ο Οξλέιν Τσάμπερλεϊν".

Σε κάποια φάση μέλος του ξενοδοχείου είδε τι έκαναν ο Μπίλγκερ με τον συνάδελφό του, με τον πρωταγωνιστή του περιστατικού να σχολιάζει: "Κατάλαβαν πως βλέπαμε. Ωστόσο, εμείς είχαμε ένα φοβερό θέμα για την εφημερίδα μας και φυσικά ενημερώσαμε τη σουηδική ομοσπονδία για όλα αυτά".

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ