EURO

Δέχτηκε ρατσιστική επίθεση η Ολλανδία

Δέχτηκε ρατσιστική επίθεση η Ολλανδία
Ντε Γιονγκ Αφελάι Ρόμπεν

Θύματα ρατσιστικής επίθεσης έπεσαν οι Ολλανδοί ποδοσφαιριστές στην ανοιχτή προπόνηση που πραγματοποίησαν οι "οράνιε" στην Κρακοβία.

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως αρχίζει το Euro 2012.

Το θέμα του ρατσισμού έχει συζητηθεί εκτενέστατα, καθώς άπαντες φοβούνται πως μπορούν να υπάρχουν τέτοια επεισόδια, όμως, αυτό δεν απέτρεψε την πρώτη κάποια άτομα να επιτεθούν κατά των παικτών της Ολλανδίας.

Οι "οράνιε" είχαν την Τετάρτη (6/6) ανοιχτή προπόνηση στο "Μιέτσκι", την έδρα της Βίσλα Κρακοβίας, και σε αυτή παραβρέθηκαν περίπου 25.000 θεατές. Αρκετοί εξ αυτών δε δίστασαν να επιτεθούν ρατσιστικά κατά παικτών όπως οι Νάιτζελ ντε Γιονγκ και Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ, μιμούμενοι ήχους μαϊμούδων.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο αρχηγός της Ολλανδίας, Μαρκ φαν Μπόμελ, τόνισε πως σε παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια του αγώνα θα ζητήσει από τον διαιτητή να αποχωρήσει η ομάδα του. "Είναι πραγματικά ντροπή να μας συμπεριφέρονται έτσι. Θα μιλήσουμε με την Uefa και αν γίνει κάτι τέτοιο σε αγώνα θα ζητήσουμε από τον διαιτητή να αποχωρήσουμε από το γήπεδο", ήταν τα λεγόμενά του.

Πάντως, σύμφωνα με την "Guardian" η Uefa αυτή τη στιγμή προσπαθεί να μη δώσει μεγαλύτερη έκταση διαψεύδοντας το περιστατικό, ισχυριζόμενη πως οι οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί αποδοκίμασαν την Ολλανδία, αλλά χωρίς να υπάρξει κάποια ρατσιστική επίθεση. Κάποιοι άλλοι εντός της ομοσπονδίας ανέφεραν πως απλώς οι ντόπιοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός πως στην Κρακοβία δε θα γίνουν αγώνες του Euro.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ