ΑΓΓΛΙΑ

Σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο Γκάρι Νέβιλ

Σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο Γκάρι Νέβιλ

Ο Γκάρι Νέβιλ ανακοίνωσε πως σταματάει το ποδόσφαιρο, κάτι που επιβεβαίωσε εν συνεχεία και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο άλλοτε διεθνής Άγγλος άσος έχει να αγωνιστεί από την πρωτοχρονιά και την νίκη των "κόκκινων διαβόλων" με την Γουέστ Μπρομ.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο 35άχρονος είχε κάνει ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Γκράχαμ Ντόρανς, αλλά δεν αποβλήθηκε.

Αυτό το ματς το 602ο με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της μοναδικής ομάδας με την οποία αγωνίστηκε στην καριέρα του, ενώ έχει και 85 εμφανίσεις με την εθνική Αγγλίας.

"Ήμουν οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όλη μου την ζωή και εκπλήρωσα κάθε όνειρο που είχα", τόνισε ο Νέβιλ αρχικά στην ανακοίνωσή του.

"Προφανώς είμαι απογοητευμένος που σταματάω το ποδόσφαιρο, αλλά συμβαίνει σε όλους, καταλαβαίνεις όταν έρθει η στιγμή και για μένα ήρθε τώρα".

"Έπαιζα σε μία από τις σπουδαιότερες ομάδες, μαζί με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, όπως έχω παίξει και εναντίον τους και ήμουν τυχερός που ήμουν μέρος των επιτυχιών και σπουδαίων κατορθωμάτων του συλλόγου".

"Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελα να ευχαριστήσω, αλλά στην κορυφή φυσικά είναι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον".

"Μου έδωσε τόσες πολλές ευκαιρίες και αμέτρητη συμπαράσταση τα τελευταία 20 χρόνια. Είμαι πραγματικά ένας από τους καλύτερους προπονητής και πρέπει να τον ευχαριστήσω για αυτό".

"Είχα το προνόμιο να κάνω προπόνηση μαζί τόσο σπουδαίους παίκτες και να αγωνιστώ μαζί τους. Οι εμπειρίες που μοιραστήκαμε θα είναι μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωή μου".

"Οι προπονητές μου από τις ακαδημίες μέχρι τώρα, ήταν αυτοί που με καθοδήγησαν. Και τέλος φυσικά οι φίλαθλοι, οι οποίοι μου έδειχναν πάντα απίστευτη υποστήριξη και ξέρω πόσο ιδιαίτεροι είναι για μένα και αυτόν τον σύλλογο".

"Ανυπομονώ για νέες εμπειρίες και ο σύλλογος θα είναι πάντα μέρος της ζωής μου. Το πιο σημαντικό πάντως είναι η ομάδα να συνεχίσει με επιτυχίες, οι οποίες είναι συνώνυμο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εγώ θα την στηρίζω πάντα, ως φίλαθλος".

Ο Νέβιλ είναι πολύ πιθανό να αναλάβει προπονητής της δεύτερης ομάδας (reserve team), αντικαθιστώντας έτσι τον Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ, ο οποίος ανέλαβε την Μόλντε στην Νορβηγία.

Φέργκιουσον: "Παράδειγμα ο Γκάρι"

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δήλωσε: "Ο Γκάρι ήταν το καλύτερο δεξί μπακ της γενιάς του στην Αγγλία".

"Είναι παράδειγμα για κάθε νεαρό επαγγελματία, δουλεύει σκληρά, είναι αφοσιωμένος και έξυπνος".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ