ΑΓΓΛΙΑ

Στα ημιτελικά με Σίτι η Τσέλσι

Στα ημιτελικά με Σίτι η Τσέλσι
© PA

Το γκολ του Ντεμπά Μπα ήταν αρκετό για να δώσει στην Τσέλσι τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 και ταυτόχρονα την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι (video).

Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας πανηγυρίζει η Τσέλσι, η οποία στον επαναληπτικό προημιτελικό νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0.

Σκόρερ του χρυσού γκολ ο Ντεμπά Μπα, έχασαν ευκαιρίες και οι δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να είναι ελαφρώς καλύτεροι λόγω και των πολλών κενών που άφησε αναγκαστικά η άμυνα των "κόκκινων διαβόλων" με την πάροδο του χρόνου.

Μόνο μέτριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις. Ρυθμός υπήρχε στο παιχνίδι, αλλά οι τελικές προσπάθειες ήταν ελάχιστες. Καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λέπτου ήταν ένα μακρινό σουτ του Ερνάντες το οποίο ανησύχησε τον Τσεχ λόγω της κακής εκτίμησης που έκανε ο τελευταίος, ενώ από πλευράς Τσέλσι ο Μπα έχασε μία σημαντική ευκαιρία σημαδεύοντας με πλασέ τον Ντε Χέα.

Αντιθέτως, το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με εντυπωσιακό γκολ του Μπα. Ο Μάτα με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Σενεγαλέζο στην πλάτη της άμυνας της Γιουνάιτεντ κι ο τελευταίος οριζοντιώθηκε και με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ. Αυτό το γκολ ήταν και ο λόγος για τον οποίο το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε με άλλο παιχνίδι.

Η πολύ μεγάλη ευκαιρία της Γιουνάιτεντ για να ισοφαρίσει χάθηκε στο 60', όταν από πολύ κοντά ο Ερνάντες έπιασε μια κεφαλιά και ανάγκασε τον Τσεχ να πραγματοποιήσει εξαιρετική επέμβαση. Η απάντηση της Τσέλσι ήρθε στο 68' όταν ο Αζάρ βγήκε μόνος του και πλάσαρε άουτ.

Στα ημιτελικά με Σίτι η Τσέλσι
© ACTION IMAGES

Στη συνέχεια υπήρξαν τελικές προσπάθειες και από τις δύο πλευρές, με χαρακτηριστικότερη ένα άστοχο σουτ του Φαν Πέρσι εντός περιοχής. Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με αποτέλεσμα να σφραγίσουν οι Λονδρέζοι ένα εισιτήριο για το "Γουέμπλεϊ". Εκεί θα αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Σίτι (14/4), ενώ μια μέρα νωρίτερα θα έχει διεξαχθεί ο άλλος ημιτελικός απέναντι στις Μίλγουολ και Γουίγκαν.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Κόουλ (Μπερτράντ 22'), Λουίζ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Ραμίρες, Μάτα, Οσκάρ (Μόσες 90'), Αζάρ, Μπα (Τόρες 93')

ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Κάρικ, Κλέβερλι (Φαν Πέρσι 61'), Νάνι (Γκιγκς 65'), Βαλέντσια, Γουέλμπεκ (Γιανγκ 80'), Ερνάντες

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ