ΑΓΓΛΙΑ

Οι αναμετρήσεις των κορυφαίων!

Οι αναμετρήσεις των κορυφαίων!
Σουάρες Φαν Πέρσι

Σύμφωνα με τον Στίβεν Τζέραρντ οι μονομαχίες της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι κορυφαίες του κόσμου και το Sport24.gr ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού σας θυμίζει μέσω βίντεο τι έχει συμβεί στο "Ανφιλντ" τα τελευταία χρόνια.

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι που ξεχωρίζει σε όλη την Ευρώπη σήμερα (23/9) αυτό δεν είναι άλλο από τη μονομαχία της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο παιχνίδι στο Νησί και σύμφωνα με τον Στίβεν Τζέραρντ, το μεγαλύτερο του κόσμου, από τη στιγμή που διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι δύο μεγαλύτερες ομάδες του καλύτερου πρωταθλήματος.

Με αυτή την αφορμή το Sport24.gr σας θυμίζει όλες τις αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί στο "Άνφιλντ" από τη σεζόν 1999/2000 και μετά, προκειμένου να πάρετε μία γεύση για όσα θα ακολουθήσουν.

Η σεζόν 1999/2000 αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τον Σεπτέμβριο νικάει τη Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" με 2 αυτογκόλ του Τζίμι Κάραγκερ. Ωστόσο, το πρώτο παιχνίδι της χιλιετίας στο Μέρσεϊσαιντ βρίσκει νικήτρια τη Λίβερπουλ με γκολ των Στίβεν Τζέραρντ και Ρόμπι Φάουλερ, ενώ οι "κόκκινοι" είναι οι θριαμβευτές και της σεζόν που ακολουθεί, αφού επικρατούν με 3-1.

Η συνέχεια, όμως, ανήκει ολοκληρωτικά στους "κόκκινους διάβολους", οι οποίοι τις επόμενες τρεις σεζόν περνούν από το "Άνφιλντ" χωρίς απώλειες, νικώντας δύο φορές με 2-1 και μία με 1-0.

Το νικηφόρο σερί της Γιουνάιτεντ σταματά τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν οι δύο ομάδες δεν καταφέρνουν να βρουν δίχτυα. Αυτή, μάλιστα, είναι μόλις η δεύτερη λευκή τους ισοπαλία σε όλες τις διοργανώσεις από τη στιγμή που συστάθηκε η Πρέμιερ Λιγκ. Η Γιουνάιτεντ, πάντως, νικάει και τις δύο επόμενες σεζόν.

Έκτοτε, όμως, η Λίβερπουλ είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο. Τρεις νίκες στη σειρά έχουν πανηγυρίσει οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πέρυσι έμειναν στο 1-1, σε ένα παιχνίδι που δέχτηκαν την ισοφάριση 9 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90'.

Τέλος, σε αυτό το χρονικό διάστημα οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στο "Άνφιλντ" άλλες δύο φορές, αμφότερες για το κύπελλο Αγγλίας (FA Cup), στις οποίες το εισιτήριο για την επόμενη φάση έχει πάρει η Λίβερπουλ.

2006

2012

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ