ΑΓΓΛΙΑ

Ο κόσμος στο Νησί γιορτάζει στα... γήπεδα

Ο κόσμος στο Νησί γιορτάζει στα... γήπεδα

Η Premier League έκανε θραύση την εορταστική περίοδο καθώς πάνω από 1.100.000 θεατές βρέθηκαν στα γήπεδα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Μόνο 30.802 τα άδεια καθίσματα!

Είναι γνωστό τοις πάσι πως οι Άγγλοι λατρεύουν το ποδόσφαιρο και στηρίζουν πιστά τις ομάδες τους, ωστόσο αυτό που συνέβη την εορταστική περίοδο στο Νησί δεν μπορεί παρά να αφήσει με ανοιχτό το στόμα τον οποιοδήποτε.

Όπως έγινε γνωστό, στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της Premier League που διεξήχθησαν 26 Δεκεμβρίου, 28-29 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου, το ποσοστό πληρότητας των γηπέδων ξεπέρασε το 95%: συγκεκριμένα από τις 1,147,696 θέσεις που ήταν διαθέσιμες, μόνο 30,802 από αυτές δεν βρήκαν κάτοχο!

Από τις τρεις συνολικά ημερομηνίες που έγιναν ματς, αυτή της Πρωτοχρονιάς αποδείχτηκε ο... αδύναμος κρίκος ελέω Σάντερλαντ, με τις "μαύρες γάτες" να έχουν ποσοστό πληρότητας στο γήπεδό τους μόνο 81% και να έχουν 9.000 άδειες θέσεις από τις 49.000 συνολικά.

Η άλλη ομάδα που αποτέλεσε "παραφωνία" στο εντυπωσιακό δημιούργημα των υπολοίπων ήταν η Άστον Βίλα, καθώς και στα δύο ματς που έδωσε εντός έδρας σε αυτό το διάστημα είχε 10.000 άδειες θέσεις συνολικά.

Εάν λοιπόν βγουν αυτά τα τρία ματς από την εξίσωση, τότε στα υπόλοιπα 27 ματς υπήρχαν "απώλειες" μόλις 10.000 θεατών, δηλαδή κατά μέσο όρο όλα τα γήπεδα είχαν μόνο 370 άδειες θέσεις!

Αν θέλουμε να δούμε μάλιστα το ποτήρι ακόμα πιο... ξεχειλισμένο, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι είχαν πληρότητα θέσεων 99% στα γήπεδά τους, με τις Λίβερπουλ, Τσέλσι, Φούλαμ, Νιούκαστλ, Νόριτς και Τότεναμ να καμαρώνουν και αυτές με το εντυπωσιακό 98%.

Ίσως τελικά αυτή να είναι και η καλύτερη επιβράβευση για τους ποδοσφαιριστές, που σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους που παίζουν στα υπόλοιπα πρωταθλήματα παιρνούν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα γήπεδα, γιορτάζοντας μαζί με τους φανς τους.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ