ΑΓΓΛΙΑ

Μπανκς: "Η Εθνική Αγγλίας δεν έχει πια παίκτες"

Μπανκς: "Η Εθνική Αγγλίας δεν έχει πια παίκτες"
© ANDY HOOPER

Απογοητευμένος από το τωρινό ροστερ των "λιονταριών" εμφανίστηκε ο θρυλικός Γκόρντον Μπανκς, ο οποίος παράλληλα αποθέωσε την Εθνική Βραζιλίας που εμφανίστηκε στα γήπεδα του Μεξικού το 1970.

"Είναι κάτι που με ανησυχεί πολύ", δήλωσε αρχικά ο σπουδαίος παλαίμαχος γκολκίπερ των "λιονταριών" αναφορικά με τις ελπίδες πρόκρισης των "λιονταριών" στα τελικά του Μουντιάλ 2014, και συνέχισε:

"Χωρίς να έχει παίκτες ο προπονητής για να διαλέξει - και υπάρχουν ελάχιστοι- θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Αυτό με γεμίζει στενοχώρια.

Νομίζω ότι ίσως καταφέρουμε να πάμε στη Βραζιλία αλλά μετά θα έχουμε πολλά δύσκολα ματς να δώσουμε. Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει".

Κληθείς να καταθέσει την άποψή του για την αιτία που δεν βγαίνουν πολλά ταλέντα αυτή την εποχή για τα "λιοντάρια", σημείωσε:

"Είναι δύσκολο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας να διαλέξει μία ομάδα μέσα από ένα μικρό γκρουπ παικτών. Το 1966 υπήρχαν πέντε τερματοφύλακες τόσο καλοί όπως εγώ που μπορούσαν να κάνουν την ίδια δουλειά.

Όμως όταν έπαιζα τότε, συνήθιζα να βλέπω παιδιά να κλωτσούν μία μπάλα. Τώρα μπορεί να χρειαστεί να διανύσεις μερικά μίλια χωρίς να δεις κάποιο παιδί να παίζει.

Μπανκς: "Η Εθνική Αγγλίας δεν έχει πια παίκτες"
© GETTY IMAGES

Η απόκρουση του Μπανκς στην καρφωτή κεφαλιά του Πελέ (Αγγλία-Βραζιλία, Μουντιάλ 1970) η οποία έμεινε στην ιστορια

Και μπορούν να μάθουν τόσα πολλά παίζοντας στο δρόμο ή στο πάρκο, απλά βλέποντας και καταλαβαίνοντας πως αναπηδάει η μπάλα. Πως να κάνουν πάσες. Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Είναι λοιπόν δύσκολο να βρούμε παίκτες".

Επιπλέον, λίγες ημέρες πριν το διεθνές φιλικό της Βραζιλίας με την Αγγλία στη "χώρα της σάμπα", ο 75χρονος Μπανκς δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για τη σελεσάο του '70 και τον θαυματουργό Πελέ.

"Ο Πελέ ήταν ο σπουδαιότερος που έχω δει. Ήταν τέλειος σε σουτ, πάσα, ντρίμπλα και κεφαλιά, ήταν φανταστικός. Το 1966 τον έβγαλαν εκτός παιχνιδιού.

Για μένα, η ομάδα της Βραζιλίας του 1970 ήταν η σπουδαιότερη ποδοσφαιρική μηχανή που έχει βγει ποτέ. Είχαν πέντε παίκτες παγκόσμιας κλάσης στο ρόστερ τους".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ