ΑΓΓΛΙΑ

Η χειρότερη Λίβερπουλ της 20ετίας

Η χειρότερη Λίβερπουλ της 20ετίας
Λίβερπουλ

Τη φτωχότερη συγκομιδή βαθμών στην Πρέμιερ Λιγκ μετά το 1993 έχει η φετινή Λίβερπουλ. Διαβάστε το αναλυτικά στο Sport24.gr.

Μπορεί πριν ένα μήνα να κατέκτησε το Κάρλινγκ Καπ δίνοντας τέλος σε ένα σερί έξι χρόνων χωρίς τίτλο, όμως, στο πρωτάθλημα η πορεία της είναι απογοητευτική.

Ο λόγος για τη Λίβερπουλ, η οποία έχει την πιο φτωχή συγκομιδή των τελευταίων 20 ετών στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι “κόκκινοι” βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και δείχνουν να έχουν παρατήσει το πρωτάθλημα. Ο στόχος της τετράδας έχει χαθεί, το ευρωπαϊκό εισιτήριο έχει σφραγιστεί μετά την κατάκτηση του Κάρλινγκ Καπ και κίνητρο πλέον δεν υπάρχει. Αυτό έχει κάνει την ομάδα του Κένι Νταλγκλίς να μετράει πέντε ήττες σε έξι και παιχνίδια και μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά.

Η μία κακή εμφάνιση διαδέχεται την άλλη με αποκορύφωμα αυτή του Σαββάτου κόντρα στη Γουίγκαν. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία της εντός έδρας από τους “Λάτικς” και έμεινε έτσι στους 42 βαθμούς μετά από 30 αγωνιστικές.

Το Sport24.gr γύρισε το χρόνο πίσω και θυμήθηκε ποια ήταν η τελευταία φορά που η Λίβερπουλ είχε λιγότερους βαθμούς μετά από το πέρας της 30ης αγωνιστικής. Ήταν επί εποχής Ρόι Έβανς τη σεζόν 1992/93, όταν είχε μαζέψει μόνο 36 βαθμούς και τερμάτισε τελικά έκτη. Έκτοτε η φτωχότερη συγκομιδή της ήταν οι 43 βαθμοί της σεζόν 1998/99, ρεκόρ που έσπασε η ομάδα του Νταλγλίς.

Πάντως, να σημειωθεί πως ο 61χρονος και οι ποδοσφαιριστές του θα έχουν τη δυνατότητα να αναστρέψουν το κλίμα μέσω του κυπέλλου Αγγλίας, στο οποίο έχουν περάσει στα ημιτελικά, καθώς στην περίπτωση που το κατακτήσουν οι φίλοι της ομάδας θα τους δώσουν άφεση αμαρτιών για την κακή πορεία στο πρωτάθλημα.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ