ΑΓΓΛΙΑ

Η βαθμολογία της Premier League μόνο με τα γκολ των Άγγλων

Η βαθμολογία της Premier League μόνο με τα γκολ των Άγγλων

Εάν μετρούσαν μόνο τα γκολ των Άγγλων, η Γουέστ Χαμ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα στη φετινή Premier League και η Νιούκαστλ θα ήταν ουραγός. Δείτε ποια θα ήταν η αναλυτική βαθμολογία!

Σε περίπτωση που στη φετινή Primera Division λαμβάναμε υπόψη μόνο τα γκολ των Ισπανών παικτών τότε η Ρεάλ Μαδρίτης θα πάθαινε... σοκ καθώς βάσει αυτής της περίεργης βαθμολογίας θα αποχαιρετούσε την μεγάλη κατηγορία.

Μην νομίζετε όμως ότι τα παράδοξα αρχίζουν και τελειώνουν στην Ιβηρική χερσόνησο, καθώς εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα που προκύπτουν με το ανάλογο πείραμα στο Νησί.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα της εταιρίας βάσης αθλητικών δεδομένων "OPTA", που συγκέντρωσε τους πόντους κάθε ομάδας μετρώντας μόνο τα γκολ των Άγγλων ποδοσφαριστών, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όχι μόνο δεν θα έπαιρνε τον τίτλο αλλά θα έμενε και εκτός της προνομιούχου πρώτης τετράδας (5η).

Η μεγάλη κερδισμένη στην "ειδική βαθμολογία" είναι η Γουέστ Χαμ (10η στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε), καθώς θα κατακτούσε το πρωτάθλημα χάρη στους βαθμούς που θα της χάριζαν οι Άγγλοι παίκτες της συγκεντρώνοντας συνολικά 71 βαθμούς.

Η βαθμολογία της Premier League μόνο με τα γκολ των Άγγλων
© AFP/GETTY IMAGES

Είναι άξιο αναφοράς πως από τα 45 συνολικά γκολ των "σφυριών" στο πρωτάθλημα, τα 32 προέρχονταν από Άγγλους: ο αρχηγός Κέβιν Νόλαν είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της με 10 γκολ, ακολουθεί ο Άντι Κάρολ με 7, ενώ το όνομα τους προσέθεσαν και οι Ματ Τζάρβις, Μαρκ Νομπλ, Τζο Κόουλ και Κάρλτον Κόουλ.

Στη 2η θέση με 69 βαθμούς συναντάμε τη Λίβερπουλ, παρά το γεγονός ότι το πρώτο της "κανόνι" (και δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος) Λουίς Σουάρες είναι Ουρουγουανός.

Συνολικά, οι Άγγλοι άσοι των "κόκκινων" βρήκαν 35 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, με τους Ντάνιελ Στάριτζ και Στίβεν Τζέραρντ να "τραβούν το κουπί" με 19 γκολ.

Η βαθμολογία της Premier League μόνο με τα γκολ των Άγγλων
© REUTERS

Τα υπόλοιπα δύο εισιτήρια για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της OPTA, οι Σαουθάμπτον (3η) και Τσέλσι (4), ενώ στον αντίποδα τα μαντάτα θα ήταν άσχημα για τη Νιούκαστλ.

Με την ξεχωριστή αυτή βαθμολογία, οι "καρακάξες" θα τερμάτιζαν στον πάτο της βαθμολογίας, με το μοναδικό γκολ Άγγλου παίκτη τους να έχει την υπογραφή του Τζέιμς Περτς στην ήττα με 4-3 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Boxing Day.

Η βαθμολογία της Premier League μόνο με τα γκολ των Άγγλων
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ