ΑΓΓΛΙΑ

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Τζέραρντ για το Χίλσμπορο

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Τζέραρντ για το Χίλσμπορο

Ο ξάδερφος του Στίβεν Τζέραρντ, Τζον-Πολ Τζιλχούλεϊ ήταν ο πιο μικρός σε ηλικία από τα θύματα του "Χίλσμπορο". Ο αρχηγός της Λίβερπουλ συγκινεί μιλώντας για τον αδικοχαμένο συγγενή του.

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις αναφορικά με την απόδοση ευθυνών της τραγωδίας του "Χίλσμπορο" επανέφεραν στην επικαιρότητα άγνωστες ανθρώπινες ιστορίες με τραγική κατάληξη όπως αποδείχθηκε.

Ο Στίβεν Τζέραρντ ήταν μόλις εννέα χρονών, όταν 96 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια του ημιτελικού στο Κύπελλο μεταξύ Νότιγχαμ Φόρεστ και Λίβερπουλ.

Ανάμεσα στα θύματα και ο 10χρονος ξάδερφος του, ονόματι Τζον-Πολ Τζιλχούλεϊ. Ο Άγγλος σούπερ σταρ ακόμη και σήμερα αισθάνεται την ίδια οργή για τα τραγικά λάθη που οδήγησαν στην μεγάλη ποδοσφαιρική καταστροφή.

"Δάκρυα, θυμός και σύγχυση μας κατέλαβαν στο άκουσμα της είδησης. Δεν ξέραμε ότι ο Τζον-Πολ βρισκόταν στο γήπεδο.

Πάντα πηγαίναμε στον Άνφιλντ όμως ο ημιτελικός του Κυπέλλου ήταν κάτι ιδιαίτερο. Η μαμά του Τζάκι κατάφερε και του βρήκε εισιτήριο.

Ο Τζον-Πολ όμως δεν επέστρεψε ποτέ από το γήπεδο. Αυτές οι λέξεις θα με στοιχειώνουν για πάντα.

Κάθε φορά που βλέπω το όνομα του Τζον-Πολ στο μάρμαρο με τα θύματα, κυριεύομαι από στενοχώρια και θυμό. Δεν το είχα πει ποοτέ σε κανένα, όμως παίζω για τον Τζον-Πολ" τόνισε χαρακτηριστικά ο Στίβεν Τζέραρντ.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ