ΑΓΓΛΙΑ

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup

Την Τρίτη και την Τετάρτη (24-25/09) διεξάγεται ο τρίτος γύρος του Λιγκ Καπ Αγγλίας, με όλες τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας να ρίχνονται στη μάχη με στόχο τον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ τον προσεχή Μάρτιο.

Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ είχαν εισέλθει στο τουρνουά από την προηγούμενη φάση, με εξαίρεση εκείνες που είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ήτοι οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ και Γουίγκαν θα παίξουν πρώτη φορά στη διοργάνωση σήμερα και αύριο μαζί με όσες ομάδες πέρασαν από το 2ο γύρο.

Η κλήρωση της 28ης Αυγούστου ανέδειξε σπουδαία ματς, περιλαμβάνοντας αμφίρροπες αναμετρήσεις, δυνατές εξορμήσεις για τα φαβορί και ένα μεγάλο ντέρμπι. Προεξάρχουσα θέση στο πρόγραμμα κατέχει ο μεγάλος αγώνας ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ την Τετάρτη το βράδυ.

Την Τρίτη ξεχωρίζει ο αγώνας της Γουίγκαν με την Σίτι, η οποία προέρχεται από το θρίαμβο επί της μισητής συμπολίτισσας στο τοπικό ντέρμπι του Μάντσεστερ, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού κυπέλλου.

Οι "Λάτικς", τότε, είχαν κάνει τη μεγάλη έκπληξη και με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα είχαν κλέψει το τρόπαιο, γεγονός που τους έδωσε τη δυνατότητα να βγουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Ωστόσο δεν είχαν καταφέρει να κρατηθούν την κατηγορία και υποβιβάστηκαν μετά από οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία.

Οι "πολίτες" θέλουν να πάρουν ρεβάνς και να ξεπεράσουν το πρώτο εμπόδιο στο δρόμο τους προς την κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά μετά το 1976. Ο δεξιός οπισθοφύλακας Μίκα Ρίτσαρντς, ενδεχομένως να κάνει το ντεμπούτο του τη φετινή σεζόν.

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup

Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο θα ταξιδέψει στο Σουίντον για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, η οποία αγωνίζεται στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας και έχει να χάσει εντός έδρας σχεδόν επτά μήνες.

Δεδομένου ότι οι "μπλε" έχουν να αντιμετωπίσουν την Τότεναμ το Σάββατο, ο Πορτογάλος τεχνικός θα χρησιμοποιήσει όλο του το οπλοστάσιο. Η Τσέλσι δεν έχει αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά. Έχει χάσει το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ από την Μπάγερν, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μακριά από το γήπεδό της για το πρωτάθλημα, ενώ υπέστη ήττα σοκ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ χάνοντας μέσα στο "Στάμφορντ Μπρίτζ" από τη Βασιλεία.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι το παιχνίδι δεν είναι καθόλου αδιάφορο για τον "Special One", ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να δέχεται έντονη κριτική για τις επιλογές του. Να σημειωθεί ότι το Λιγκ Καπ ήταν το πρώτο τρόπαιο που κατέκτησε στην πρώτη θητεία του στο Λονδίνο, επίτευγμα που είχε επαναλάβει δύο χρόνια αργότερα.

Chelsea players lift the Carling Cup
Chelsea players lift the Carling Cup EMPICS SPORTS PHOTOGRAPHY LTD.

Η αήττητη Έβερτον, έχοντας αποκλείσει δύσκολα στον προηγούμενο γύρο την Στίβενεϊτζ της τρίτης κατηγορίας στην παράταση, θα αντιμετωπίσει τη Φούλαμ στο Λονδίνο. Οι "Κότατζερς", από την άλλη, ευελπιστούν σε μια καλύτερη εμφάνιση από αυτήν του προηγούμενου γύρου, όταν επικράτησαν στα πέναλτι της Μπέρτον Άλμπιον, ομάδα τέταρτης κατηγορίας. Θέλουν, επίσης, να νικήσουν στο "Κρέιβεν Κότατζ" για να βάλουν τέλος σ' ένα αρνητικό σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη. Στην προσπάθεια τους αυτή θα συνδράμουν οι Μπερμπάτοφ, Άαρον Χιουζ και Μπράιαν Ρουίς που επιστρέφουν από τραυματισμό, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ από την άλλη αναμένεται να παρατάξει αρκετά διαφοροποιημένη ενδεκάδα, εξ αιτίας προβλημάτων τραυματισμών.

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup

Μεγάλο παιχνίδι θα γίνει στο Μπέρμιγχαμ, όπου η Άστον Βίλα θα παίξει ενάντια στην Τότεναμ του Αντρέ Βίλας Μπόας, που ξόδεψε πακτωλό χρημάτων για να ενισχυθεί εκμεταλλευόμενη φυσικά και τη μεταγραφή ρεκόρ του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εξέφρασε την οργή του για τη μέρα διεξαγωγής του αγώνα, δύο εικοσιτετράωρα μόλις μετά το τελευταίο παιχνίδι των "σπιρουνιών" για το Πρωτάθλημα κόντρα στην Κάρντιφ στην Ουαλία. Η Άστον Βίλα έχει πραγματοποιήσει μέτριο ξεκίνημα τη φετινή σεζόν, έχοντας ωστόσο πολύ δύσκολο πρόγραμμα, και θέλει να προχωρήσει στη διοργάνωση, στην οποία είναι δεύτερη σε κατακτήσεις και πέρσι αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Μπράντφορντ. Το έργο της, παρόλα αυτά, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού ο Πολ Λάμπερτ δε θα έχει στη διάθεσή του οκτώ παίκτες μεταξύ των οποίων το επιθετικό δίδυμο Μπεντέκε - Αγκμπονλαχόρ και οι Ντελφ, Λούνα και Νζογκμπιά.

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup

Η Σάντερλαντ, που είναι σε αναζήτηση προπονητή μετά την απόλυση του Πάολο Ντι Κάνιο, θα αναμετρηθεί στο "Στάδιο του Φωτός" με την Πίτερμπρο της τρίτης κατηγορίας, που στον προηγούμενο γύρο είχε κάνει τη έκπληξη διαλύοντας την Ρέντινγκ με 6-0. Οι "κομψοί" ουσιαστικά θέλουν να εκμεταλλευτούν τη μεταβατική περίοδο που διάγει η Σάντερλαντ και την τεταμένη ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων, με πιο ρεαλιστικό στόχο μια αξιόλογη εμφάνιση.

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup
© GETTY IMAGES

Η Σάουθαμπτον, μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη της κόντρα στη Λίβερπουλ, θέλει να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα νικώντας στο "Σεν Μέρις" την Μπρίστολ Σίτι, που παίζει στη League 1. Η Μπρίστολ είναι η μόνη ομάδα από την τρίτη κατηγορία που συνεχίζει στο θεσμό μαζί με τις Σουίντον, Πίτερμπρο και Τρανμίρ. Η τελευταία θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση υποδεχόμενη την Στόουκ την Τετάρτη στη έδρα της.

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup

Η Γουέστ Χαμ θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τη σαββατιάτικη ήττα σοκ από την Έβερτον και να αφήσει εκτός συνέχειας τη φιναλίστ του 2012 Κάρντιφ, που επίσης έχασε την Κυριακή από την Τότεναμ με γκολ στην εκπνοή. Τα "σφυριά" θα στερηθούν των υπηρεσιών των Τζο Κόουλ και Στιούαρτ Ντάουνινγκ, ενώ οι Ουαλοί θα χρησιμοποιήσουν πολλούς αναπληρωματικούς.

Σε άλλες σημερινές αναμετρήσεις η Νόριτς θα αντιμετωπίσει εκτός τη Γουότφορντ, ενώ η Χαλ, στον απόηχο της μεγάλης επικράτησης της στο Νιούκαστλ, καλείται να δείξει χαρακτήρα κόντρα στην Χάντερσφιλντ. Το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, δύο δυνατά ματς από την Τσάμπιονσιπ με την Μπέρνλι να παίζει με την ιστορική Νότινχαμ Φόρεστ και τη νικήτρια του θεσμού το 1997 και το 2000, Λέστερ, να αναμετράται εντός έδρας με την Ντέρμπι Κάουντι.

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup

Στα αυριανά παιχνίδια, η Νιούκαστλ, σ' ένα ακόμα μέτριο ξεκίνημα τη φετινή χρονιά υποδέχεται, σ' ένα ντέρμπι από τα παλιά, την πάλαι ποτέ κραταιά Λιντς Γιουνάιτεντ. Τα "παγώνια" επιθυμούν τη διάκριση, έχοντας πάντα, όμως, ως πρώτη προτεραιότητα την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία μετά από δέκα χρόνια.

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup

Η κάτοχος του τροπαίου, Σουόνσι, διάγει περίοδο εντυπωσιακής φόρμας, έχοντας φέρει ισοπαλία με τη Λίβερπουλ, διασύροντας τη Βαλένθια στο "Μεστάγια" με 0-3 στην πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή και νικώντας εκ νέου την Κυριακή στην εκτός έδρας εξόρμησή της στην πρωτεύουσα τη νεοφώτιστη Κρίσταλ Πάλας. Οι "κύκνοι" θα έχουν δύσκολο έργο κόντρα στη Μπέρμιχαμ, αλλά ο Μίκαελ Λάουντρουπ θα έχει γεμάτη τη φαρέτρα του, προσδοκώντας στην πρόκριση και σε μία πορεία ανάλογη της περσινής.

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup

Η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα, Άρσεναλ, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και με το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της τελευταίας στιγμής, Μεσούτ Οζίλ, να μοιράζει αφειδώς ασίστ, θέλει να κάνουν το πρώτο βήμα στο δρόμο προς τη κατάκτηση ενός τροπαίου μετά το 2005. Ο Αρσέν Βενγκέρ, μάλιστα, θα ήθελε να προσθέσει το συγκεκριμένο τρόπαιο στο παλμαρέ του, αφού δεν το έχει κατακτήσει ποτέ. Έφθασε δύο φορές μέχρι τον τελικό το 2007 και το 2011, αλλά αμφότερες δεν κατάφερε να κερδίσει τις Τσέλσι και Μπέρμιγχαμ. Για να τα καταφέρει, όμως, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της δυσκολοκατάβλητης, στην έδρα της, Γουέστ Μπρομ.

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup

Το μεγάλο ντέρμπι

Το μεγάλο παιχνίδι της τρίτης φάσης του φετινού Capital One Cup δεν είναι άλλο από αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι διάβολοι", στη μετά Φέργκιουσον εποχή, με τον φιλόδοξο Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο, διατήρησαν ουσιαστικά το περσινό ρόστερ πραγματοποιώντας μια σημαντική προσθήκη στο νευραλγικό χώρο του κέντρου, με το Μαρουάν Φελαϊνί να δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει. Ο Ρούνεϊ έμεινε στην ομάδα, ο Φαν Πέρσι θα είναι ο βασικός σκόρερ και φέτος και οι προσδοκίες παραμένουν οι ίδιες. Ο Ολλανδός, ωστόσο, δεν θα αγωνιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup

Από την άλλη οι κόκκινοι του Μέρσισαϊντ (τροπαιούχοι το 2012) ξεκίνησαν με φιλοδοξίες και τη φετινή σεζόν, όντες στην κορυφή μέχρι το περασμένο σαββατοκύριακο. Η εντός έδρας ήττα, όμως, από τη Σαουθάμπτον τους γκρέμισε απότομα αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της δημιουργίας ειδικά με τον Φιλίπε Κοουτίνιο τραυματία. Το θετικό για τον Μπρένταν Ρότζερς είναι ότι ο Σουάρες επιστρέφει μετά τον αποκλεισμό 10 αγώνων που του είχε επιβληθεί για το περιβόητο δάγκωμα στον Ιβάνοβιτς. Ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός θα αναθέσει αυτό το έργο στον Ουρουγουανό, ελπίζοντας ότι και ο Στίβεν Τζέραρντ θα ανεβάσει την απόδοσή του.

Η προεπισκόπηση της 3ης φάσης του Capital One Cup

Πολύ σημαντικές κρίνονται οι μεταγραφές των Σακό, Μινιολέ και Μόουζες. Ο πρώτος έδειξε στα δύο πρώτα παιχνίδια που έπαιξε ότι είναι αυτό που έψαχνε η ομάδα στον προβληματικό χώρο της άμυνας. Το Σάββατο αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας στο πρώτο ημίχρονο πιάνοντας χαμηλή απόδοση, δείχνοντας ότι αυτή η θέση ίσως δεν είναι κατάλληλη γι' αυτόν. Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, πέρασε στο κέντρο της άμυνας και ήταν πολύ καλός όπως και στο ντεμπούτο του.

Ο Μινιολέ είναι μάλλον η αποκάλυψη της φετινής Λίβερπουλ, πραγματοποιώντας σε κάθε παιχνίδι μέχρι στιγμής, τουλάχιστον μία πολύ μεγάλη επέμβαση και εμπνέοντας σιγουριά στους συμπαίκτες του. Ο Μόουζες από την άλλη δείχνει ότι μπορεί να προσδώσει ενέργεια στις πτέρυγες με τις επικίνδυνες κούρσες του και να κρατήσει τη μπάλα παραπάνω.

Στην πρώτη φετινή τους αναμέτρηση, η Λίβερπουλ επικράτησε με 1-0 χάρις σε γκολ του Ντάνιελ Στάριτζ για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όπως και να 'χει αναμένεται άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στους πολυνίκεις του θεσμού και τους περσινούς πρωταθλητές με φόντο το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 3ης φάσης του Capital One Cup:

Τρίτη (24/09)

Σάντερλαντ - Πίτερμπρο

Γουέστ Χαμ - Κάρντιφ

Μάντσεστερ Σίτι - Γουίγκαν

Μπέρνλι - Νότινχαμ Φόρεστ

Σαουθάμπτον - Μπρίστολ Σϊτι

Σουίντον - Τσέλσι

Γουότφορντ - Νόριτς

Άστον Βίλα - Τότεναμ

Χαλ - Χάντερσφιλντ

Λέστερ - Ντέρμπι

Φούλαμ - Έβερτον

Τετάρτη (25/09)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ

Νιούκαστλ - Λιντς

Γουέστ Μπρομ - Άρσεναλ

Τρανμίρ - Στόουκ

Μπέρμιγχαμ - Σουόνσι

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ