ΑΓΓΛΙΑ

Ευδιάθετος ο Σπιντ στον αέρα του BBC λίγο πριν αυτοκτονήσει...

Ευδιάθετος ο Σπιντ στον αέρα του BBC λίγο πριν αυτοκτονήσει...

Λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει, ο Γκάρι Σπιντ ήταν καλεσμένος σε αθλητική εκπομπή του BBC, "ευδιάθετος και σε μεγάλη φόρμα", όπως λένε όσοι τον έζησαν στο στούντιο. Μυστήριο για τα αίτια της πράξης του, διαψεύδει η 'Sun' ότι ερευνούσε τη ζωή του (videos)

Η οικογένεια, οι φίλοι αλλά και σύσσωμο το βρετανικό ποδόσφαιρο προσπαθούν να συνέλθουν από την είδηση του θανάτου του Γκάρι Σπιντ, ο οποίος βρέθηκε από την αστυνομία κρεμασμένος το πρωί της Κυριακής στο σπίτι του, με όλες τις ενδείξεις να καταλήγουν στην αυτοκτονία.

Και όμως λίγες ώρες νωρίτερα ο 42χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουαλίας ήταν καλεσμένος σε αθλητική εκπομπή και μίλαγε χαμογελαστός (σ.σ. η κεντρική φωτογραφία είναι από αυτή την εκπομπή) για τα σχέδιά του, τόσο για τα παιδιά του όσο και για την εθνική ομάδα...

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Γκάρι Σπιντ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή 'Football Focus' του BBC στα στούντιο του καναλιού στο Σάλφορντ, περίπου μία ώρα από το σπίτι του με το αυτοκίνητο. Ήταν ευδιάθετος και σε μεγάλη φόρμα σύμφωνα με όσους τον έζησαν στο στούντιο και μάλιστα έφυγε αφού πρώτα έκανε δοκιμαστικά πλάνα για να εμφανιστεί ξανά στο σώου λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ο Νταν Γουόκερ, παρουσιαστής της εκπομπής, είπε -σοκαρισμένος μετά την είδηση του θανάτου του Γκάρι- ότι δεν διέγνωσε καμία αναταραχή στον Σπιντ κατά την διάρκεια της εκπομπής. Μάλιστα ο Ουαλός μίλησε με όρεξη για τους δύο γιους του και την αγάπη του για το γκολφ, κανονίζοντας να επιστρέψει στην εκπομπή σε ένα μήνα.

" Μου έδωσε την εντύπωση ότι ανυπομονούσε να δει τα παιδιά του να γίνονται σπουδαίοι ποδοσφαιριστές αλλά και να δει την Ουαλία να προκρίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο", υπογράμμισε ο Γουόκερ. Μάλιστα ο Σπιντ πριν μία εβδομάδα ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για την κατάρτιση του προγράμματος για τον προκριματικό όμιλο της Ουαλίας του Μουντιάλ 2014.

Πήγε στο Ολντ Τράφορντ για να δει την Νιούκαστλ

Οταν τελείωσε η εκπομπή, ο Σπιντ συνάντησε τον Αλαν Σίρερ και παρακολούθησαν την αναμέτρηση ανάμεσα σε Στόουκ και Μπλάκμπερν, όπως αναφέρει η 'Τelegraph'. Μετά το τέλος του παιχνιδιού πετάχτηκε στο κοντινό Ολντ Τράφορντ για να δει από κοντά την αγαπημένη του Νιούκαστλ απέναντι στην Γιουνάιτεντ.

Μετά τον αγώνα που τελείωσε στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα, ο Σπιντ πιθανότατα γύρισε στο σπίτι του στο Τσέστερ καθώς κανένας δεν τον είδε στη συνέχεια σε κάποιο δημόσιο χώρο. Περίπου 12 ώρες αργότερα, ο Ουαλός βρέθηκε νεκρός...

"Πείραζε" τον Σάβατζ λίγο πριν πεθάνει

Ενας από τους τελευταίους ανθρώπους που επικοινώνησε μαζί του, ήταν ο πρώην συμπαίκτης του στην Εθνική Ουαλίας, Ρόμπι Σάβατζ.

"Κάναμε πλάκα στο τηλέφωνο, χαμογελούσε συνέχεια. Με πείραζε για την συμμετοχή μου στο 'Strictly Come Dancing'. Μιλήσαμε για μπάλα και χορό, ήταν ευδιάθετος", δήλωσε συγκηνιμένος ο Σάβατζ.

"Οργίασαν" οι φήμες για το θάνατό του

Ο Σπιντ βρέθηκε νεκρός από την αστυνομία στις 07:08 τοπική ώρα μέσα στο σπίτι του. Οι πληροφορίες θέλουν να έβαλε τέλος στη ζωή του δια απαγχονισμού, με τις αρχές να αναφέρουν απλώς πως δεν υπήρχε ξένη παρέμβαση για τον θάνατό του, κάτι το οποίο τις οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτοκτόνησε.

Η σύζυγός του, Λουίζ, και τα δύο παιδιά του, ο 14χρονος Εντουραντ και ο 13χρονος Τόμας, πιστεύεται ότι βρίσκονται σε κάποιο απομακρυσμένο εξοχικό. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η οικογένεια του θα προβεί σε δημόσια δήλωση "σε μεταγενέστερη ημερομηνία".

Οπως ήταν επόμενο, το μυστήριο που καλύπτει την πράξη του προκάλεσε 'έκρηξη' φημών που κάνουν από χθες τον γύρο του διαδικτύου. Ο θάνατος του ήρθε μια μέρα μετά την δημόσια παραδοχή του Σταν Κόλιμορ, πρώην παίκτη της Λίβερπουλ, ότι δίνει μάχη με την κατάθλιψή. Κάποιοι διαδίδουν ότι ο Σπιντ έπασχε από αυτή την ασθένεια και δεν κατάφερε να την νικήσει.

Κυκλοφόρησαν όμως και φήμες ότι σύντομα θα ερχόταν στο φως από εφημερίδα μια ιδιαίτερη ιστορία από την προσωπική του ζωή που θα προκαλούσε σάλο. Αυτή η φήμη ανάγκασε την 'Sun' να γράψει στον επίσημο λογαριασμό της στο twiitter: "Δεν υπάρχει αλήθεια σε αυτή την ιστορία. Η 'Sun' δεν ερευνούσε τη ζωή του Γκάρι Σπιντ σε καμία περίπτωση".

Ευδιάθετος ο Σπιντ στον αέρα του BBC λίγο πριν αυτοκτονήσει...
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ