ΑΓΓΛΙΑ

Ένα παιχνίδι, μία κατηγορία, 70 εκ. ευρώ

Ένα παιχνίδι, μία κατηγορία, 70 εκ. ευρώ
Γουέστ Χαμ Μπλάκπουλ

Ο νικητής στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα πάρει 9 εκ. ευρώ. Ο νικητής στο ντέρμπι ανόδου ανάμεσα σε Γουέστ Χαμ και Μπλάκπουλ θα πάρει στο χέρι 40 εκ. ευρώ που μπορούν να γίνουν 70 (video)!

Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι για πολλούς το κορυφαίο στον κόσμο, κι αυτό δεν στηρίζεται μόνο στο θέαμα ή τις απίστευτες μάχες για τον τίτλο (με αποκορύφωμα το φετινό ανάμεσα στις δυο ομάδες του Μάντσεστερ), αλλά κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος του κόσμου.

Η Πρέμιερ Λιγκ αποφέρει στα ταμεία της πάνω από 1.7 δις ευρώ παγκοσμίως, ένα ποσό που κανένα άλλο πρωτάθλημα στον κόσμο δεν μπορεί να φτάσει. Τα χρήματα που μοιράζονται λοιπόν οι ομάδες είναι πολλά. Πάρα πολλά!

Έτσι το ντέρμπι της ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στην Γουέστ Χαμ και την Μπλάκπουλ έχει μεγάλη αξία, κι όταν λέμε αξία εννοούμε χρήματα κι όχι ηθική.

Ο νικητής εξασφαλίζει στο... χέρι το λιγότερο 40 εκ. ευρώ από τα τηλεοπτικά, αν υποβιβαστεί παίρνει "μαξιλαράκι" 48 εκ. ευρώ για τέσσερα χρόνια (μέχρι να ανέβει), οπότε στην περίπτωση της Γουέστ Χαφ, που υποβιβάστηκε πέρσι, μιλάμε για 70 εκ. ευρώ!

Τελικά δεν ήταν παλτό...

Τον θυμάστε τον Βαζ Τε; Τον Πορτογάλο άσο που είχε έρθει στον Πανιώνιο την περσινή σεζόν; Έκατσε έξι μήνες, τραυματίστηκε και τον έδιωξαν τον Γενάρη. Κακό του κεφαλιού τους...

Ο 26χρονος άσος είναι ο βασικός επιθετικός της Γουέστ Χαμ, ενώ συνολικά έχει πετύχει 21 γκολ σε 39 αγώνες και με τη φανέλα της Μπάρνσλεϊ στην οποία αγωνιζόταν μέχρι τον Δεκέμβρη!

Η αξία του αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα ύψη και θυμίζει λίγο την περίπτωση (λίγο έτσι) του Κούτσι στον Πανιώνιο, που μπορεί να χαθεί για μόλις 40.000 ευρώ!

Εκτός από τον Βαζ Τε στην Γουέστ Χαμ αγωνίζεται και ο Παπά Μπουμπά Ντιόπ, ο οποίος ωστόσο είναι συνεχώς τραυματίας.

Προϊστορία

Ας πούμε και δυο κουβέντες για το ματς... Σε 54 ματς μεταξύ των δυο ομάδων έχουμε 23 νίκες για τα "Σφυριά", 17 για την Μπλάκμπουλ και 14 ισοπαλίες. Οι δυο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωπες στα πλέι οφ, ενώ η Μπλάκπουλ έχει να κερδίσει εδώ και 41 χρόνια!

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ