ΑΓΓΛΙΑ

Αυτή είναι η "πράσινη" ομάδα της Αγγλίας

Αυτή είναι η "πράσινη" ομάδα της Αγγλίας

Πιθανότατα η Φόρεστ Γκριν Ρόβερς δεν θα αγωνιστεί ποτέ στην Premier League, αλλά... βάζει τα γυαλιά στις πανάκριβες ομάδες που πρωταγωνιστούν στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο χλοοτάπητας είναι το στολίδι ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Οι άνθρωποι που φροντίζουν τα γήπεδα, χαράζουν τις γραμμές, είναι περήφανοι για τη δουλειά τους.

Στο γήπεδο "The New Lawn" στο Νέιλσγουορθ της Αγγλίας ο χλοοτάπητας που παίζουν οι παίκτες της Φόρεστ Γκριν Ρόβερς, συλλόγου της Conference Premier είναι καταπράσινος.

Συντηρείται δίχως χημικά όπως και τα γήπεδα του τουρνουά τένις Γουίμπλεντον. Ένα ρομπότ που κινείται με ηλιακή ενέργεια (φωτογραφία) κουρεύει το γρασίδι και η μπάλα... κυλάει στο χορτάρι. Από το κόμποστ που μαζεύεται, φτιάχνουν λίπασμα και το ρίχνουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτή είναι η "πράσινη" ομάδα της Αγγλίας

Αυτή η μη χρήση χημικών, η χρησιμοποίηση του ρομπότ είναι μια από τις πρωτοβουλίας των διοικούντων των Ρόβερς ή αλλιώς της πιο "πράσινης" ομάδας στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Όταν ο νυν πρόεδρος Ντέιλ Βινς και οι συνεργάτες του προχώρησαν στην αγορά της ομάδας το 2010, σώζοντας τον σύλλογο από τη χρεωκοπία και κατά συνέπεια τη διάλυση, δεσμεύθηκαν να κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι τυχαίο βέβαια που ο Βινς έχει βγάλει τα χρήματα του από εταιρεία εξοικονόμησης ενέργειας.

Η εταιρεία του επένδυσε δεκάδες χιλιάδες λίρες στη στροφή του συλλόγου προς το περιβάλλον. Ξεκίνησαν από ένα σοβαρό κομμάτι στη ζωή ενός ανθρώπου, το φαγητό! Απαγόρευσαν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος από τους ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια αφαίρεσαν το κόκκινο κρέας από το κυλικείο του γηπέδου. Δεν έχει "βρώμικο" στο "New Lawn", αλλά πίτες με χούμους από κολοκύθια, καρότα γλασέ, φαλάφελ, πατάτες από πολέντα με τσίλι και θυμάρι, τα οποία συνοδεύονται όχι με "πλαστικό" τσένταρ, αλλά κόκκινη σάλτσα! Μπύρες και ενεργιακά ποτά δεν σερβίρονται στο κυλικείο, αλλά διάφοροι χυμοί.

Αυτή είναι η "πράσινη" ομάδα της Αγγλίας

Τα μέλη της ομάδας μετακινούνται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ορισμένοι ποδοσφαιριστές ζουν σε "πράσινα" σπίτια τα οποία ανήκουν στο σύλλογο και συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις για το περιβάλλον στην πόλη τους.

Μετά από 126 χρόνια παρουσίας ο σύλλογος ονειρεύεται την άνοδο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, υπολογίζουν πως θα ανέβουν στην Championship σε διάστημα δέκα ετών.

Πηγή: NY Times

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ