PREMIER LEAGUE

Τελικά ευνοούσε τη Γιουνάιτεντ ο Γουέμπ;

Τελικά ευνοούσε τη Γιουνάιτεντ ο Γουέμπ;

Ένας από τους πιο πολυσυζητημένους διαιτητές έκλεισε την καριέρα του δίνοντας τροφή για σχόλια. Διαβάστε τα στατιστικά που είχε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ποια ήταν η ομάδα με τις περισσότερες νίκες και ήττες στα παιχνίδια του.

Ένας από τους πιο γνωστούς διαιτητές των τελευταίων χρόνων είναι ο Χάουαρντ Γουέμπ. Η φήμη που είχε δημιουργήσει δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, όμως, 43χρονος πήρε αρκετά βραβεία, ενώ διηύθυνε και πολλούς σημαντικούς αγώνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2010, όταν έγινε ο πρώτος που στην ίδια χρονιά ήταν διαιτητής στον τελικό του Champions League και του Μουντιάλ.

Ο Γουέμπ την Τετάρτη (6/8) αποφάσισε να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του και αμέσως άρχισαν τα σχόλια για την καριέρα του. Πολλοί ισχυρίζονταν, άλλωστε, πως είχε μία συμπάθεια προς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πως ήταν ο αγαπημένος διαιτητής του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Τι λένε, όμως, τα στατιστικά; Αρχικά από το 2009 μέχρι τη σεζόν που μας πέρασε άλλη ήταν η ομάδα που πήρε τους περισσότερους βαθμούς. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει την τραγική συγκομιδή που είχε μαζί του η Λίβερπουλ τηρουμένων των αναλογιών. Οι οπαδοί της είχαν ανέκαθεν τη χειρότερη άποψη για τον Γουέμπ και τουλάχιστον οι αριθμοί τους δικαιολογούν.

Τελικά ευνοούσε τη Γιουνάιτεντ ο Γουέμπ;

Η "Mirror" έκανε κι ένα αναλυτικό θέμα μόνο για τα στατιστικά του με τη Γιουνάιτεντ. Οι "κόκκινοι διάβολοι" με αυτόν είχαν 61.7% νίκες σε 47 παιχνίδια. Σε 10 σεζόν έχασαν μόνο 12 φορές κατακτώντας μεταξύ άλλων και πέντε φορές το πρωτάθλημα.

Τελικά ευνοούσε τη Γιουνάιτεντ ο Γουέμπ;

Ωστόσο, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι μόλις μία σεζόν έκανε το απόλυτο με τον Γουέμπ η Γιουναίτεντ, το 2010/11. Όλες τις άλλες κάπου στραβοπατούσε, αλλά είχε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Εξαιρείται φυσικά η σεζόν του Ντέιβιντ Μόγιες, στην οποία οι "κόκκινοι διάβολοι" έχασαν και τα τρία παιχνίδια που έδωσαν με τον συγκεκριμένο διαιτητή.

Τελικά ευνοούσε τη Γιουνάιτεντ ο Γουέμπ;

Τέλος, ο Γουέμπ στα 47 παιχνίδια της Γιουνάιτεντ που σφύριξε έδωσε επτά πέναλτι υπέρ της και μόλις ένα σε βάρος της. Όσον αφορά τις διαιτησίες του για τις οποίες του ασκήθηκε πολύ μεγάλη κριτική η μία ήταν το 2011 στο κύπελλο με τη Λίβερπουλ στο "Ολντ Τράφορντ" (1-0) και η άλλη στο πρωτάθλημα με την Τσέλσι το 2012, όταν οι Λονδρέζοι αδικήθηκαν κατάφορα (3-3).

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ