PREMIER LEAGUE

Σισέ: "Ντέρμπι μίσους το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός"

Σισέ: "Ντέρμπι μίσους το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός"

Ο Τζιμπρίλ Σισέ δήλωσε ανυπόμονος για το μεγάλο τοπικό ντέρμπι της ΚΠΡ με την Τσέλσι, υπογραμίζοντας όμως πως από πλευράς μίσους το πιο έντονο παιχνίδι που έχει ζήσει στην καριέρα του είναι μεταξύ των δύο "αιωνιών"!

ΚΠΡ και Τσέλσι συγκρούονται το απόγευμα του Σαββάτου στο ντέρμπι του δυτικού Λονδίνου και όλοι περιμένουν πως και πως αυτό το ματς, μιας που είναι το πρώτο μετά την αθώωση του Τζον Τέρι από δικαστήριο για την κατηγορία περί ρατσιστικής συμπεριφοράς προς τον Άντον Φέρντιναντ στο αντίστοιχο περσινό ματς.

Περίπου 19.000 φανατισμένοι οπαδοί που θα κατακλύσουν το "Λόφτους Ρόουντ" αλλά και πάνω από 300 αστυνομικοί που θα είναι σε θέση... μάχης θα συνθέσουν ένα δυνατό μείγμα στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, όμως για τον Τζιμπρίλ Σισέ αυτό δεν είναι κάτι που τον τρομάζει.

Όπως εξήγησε ο ίδιος με δηλώσεις του στην αγγλική "Sun", παρά την έντονη κόντρα των δύο ομάδων οι οπαδοί δεν εμφανίζουν ρατσιστικές συμπεριφορές, ενώ κληθείς να αποκαλύψει το πιο "σκληρό" ντέρμπι στο οποίο έχει πάρει μέρος στην καριέρα του στάθηκε στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός το οποίο έζησε την διετία 2009-2011.

"Μην με κακοχαρακτηρίσετε, η κόντρα μεταξύ ΚΠΡ και Τσέλσι είναι πολύ δυνατή. Είναι το ντέρμπι με τους γείτονες και είναι μεγάλο παιχνίδι για μας, μεγαλύτερο από κάθε άλλο.

Σισέ: "Ντέρμπι μίσους το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο σημαντικά μας της σεζόν, για τους παίκτες και τους οπαδούς. Όλοι όμως οι σύλλογοι στους οποίους έχω αγωνιστεί, έχουν μεγάλα τοπικά ντέρμπι, και όταν μιλάμε για άσχημες συμπεριφορές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, το ΚΠΡ-Τσέλσι δεν είναι το χειρότερο", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο 30άχρονος Γάλλος φορ και συνέχισε:

"Τα ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ήταν πολύ έντονα. Στην εβδομάδα που ήταν το ντέρμπι οι οπαδοί έρχονταν στις προπονήσεις μας, είχαν συναντήσεις με τους παίκτες και μας έλεγαν πόσα πολλά σήμαινε το παιχνίδι για αυτούς και γιατί έπρεπε να πάρουμε τη νίκη.

Η πίεση στους ποδοσφαιριστές ήταν τεράστια και η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Εκείνο το ντέρμπι είχε πολύ παραπάνω ένταση. Δεν λέω ότι δεν έχει σημασία το ΚΠΡ-Τσέλσι, είναι τεράστιο ματς και μεγάλο ντέρμπι.

Σισέ: "Ντέρμπι μίσους το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

Αλλά το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι σε άλλο επίπεδο, πρόκειται για ματς απόλυτης έχθρας. Οι παίκτες ακούν τα πάντα από την εξέδρα, ακόμα και ρατσιστικές φράσεις.

Δεν υπάρχουν όρια και αυτό δεν είναι ωραίο. Στην Αγγλία αντίθετα δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο. Ο κόσμος εδώ αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει θέση ο ρατσισμός ούτε εντός ούτε εκτός αγωνιστικού χώρου".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ