PREMIER LEAGUE

Όταν ο Μουρίνιο "έκραζε" τον Ρανιέρι

Όταν ο Μουρίνιο "έκραζε" τον Ρανιέρι

Το βράδυ της Δευτέρας (14/12) η Λέστερ θα υποδεχτεί την Τσέλσι και το Sport24.gr ρίχνει μια ματιά στην κόντρα που ξεκίνησε ο Μουρίνιο με τον Ρανιέρι και το "κράξιμο" που του έριχνε όπου τον έβρισκε.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει αφήσει πολλά ανοιχτά μέτωπα, καθώς έχει έρθει σε αντιπαράθεση με όποιον μιλάει (όχι κάποια συγκεκριμένη γλώσσα, απλά με όποιον μιλάει). Ύστερα από χρόνια, θα ξαναβρεθεί αντίπαλος με τον Κλάουντιο Ρανιέρι, τον άνθρωπο που αντικατέστησε στον πάγκο της Τσέλσι το 2004 και σας παραθέτουμε στιγμές... ιδιαίτερες ανάμεσα στους δυο άντρες.

Η αρχή της κόντρας μεταξύ των δυο αντρών ήρθε όταν ο "Special One" αντικατέστησε τον Ιταλό πρώην τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας στον πάγκο της Τσέλσι. Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν ως αντίπαλοι ήταν στο "Derby d' Italia", με τον Μουρίνιο να είναι στην Ίντερ και τον Ρανιέρι στη Γιουβέντους. Σήμερα το βράδυ (14/12) θα είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθούν και ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποιο ξέσπασμα του Πορτογάλου.

Τα κακά μαθηματικά του Μουρίνιο και τα άσχημα αγγλικά του Ρανιέρι

Όταν πήγε ο Μουρίνιο στην Τσέλσι το 2004 δήλωσε πολύ απλά για την απομάκρυνση του Ρανιέρι: "Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε". Ωστόσο άλλαξε τα λεγόμενά του τέσσερα χρόνια μετά την περίοδο που ο ίδιος ήταν στην Ίντερ, λέγοντας: "Ο Ρανιέρι έχει τη φιλοσοφία κάποιου που δεν θέλει να κερδίσει. Είναι σχεδόν 70 χρονών (σ.σ. την εποχή που ο Ρανιέρι ήταν στην Ίντερ ήταν 56 ετών) και έχει κερδίσει μόνο ένα Super Cup και άλλο ένα μικρό κύπελλο. Είναι γέρος και δεν έχει κερδίσει τίποτα".

Ο "Special One" δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το πέρασμα του Ιταλού από τον πάγκο της Τσέλσι για τέσσερις σεζόν: "Έμεινε στην Αγγλία για 4 ολόκληρα χρόνια και ήταν ανίκανος να μάθει να λέει σωστά 'καλημέρα' και 'καλησπέρα'. Εγώ έκανα ιταλικά πέντε ώρες τη μέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα".

Το πέρασμα από την Ελλάδα και τα Νησιά Φερόε

Όταν ο Κλάουντιο Ρανιέρι κέρδισε το βραβείο του προπονητή του Μήνα στην Αγγλία, ο Μουρίνιο προσπάθησε να τον συγχαρεί, αλλά δεν κρατήθηκε και φυσικά σχολίασε το αποτυχημένο πέρασμα από την Εθνική Ελλάδος. "Νομίζω πως κέρδισε το βραβείο του προπονητή του Μήνα", είπε χαρακτηριστικά, "θα πρέπει να κερδίσει το βραβείο για τους πρώτους έξι μήνες". Αλλά ο Πορτογάλος δεν έμεινε εκεί και πέταξε ένα μικρό "καρφί": "Πέρυσι, ο Ρανιέρι απολύθηκε από την Ελλάδα, επειδή έχασε από τα Νησιά Φερόε. Τώρα είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος. Είναι απίστευτο".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ