PREMIER LEAGUE

Οι μεγαλύτερες τιμωρίες στην Premier League

Οι μεγαλύτερες τιμωρίες στην Premier League
PHOTOGRAPH: ANDREW YATES/AFP/GET

Με αφορμή την τιμωρία του Λουίς Σουάρες, ο οποίος αποφάσισε να μην κάνει έφεση, δείτε ποιες είναι οι μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια (pics & vds).

Μία από τις μεγαλύτερες ποινές σε παίκτη που αγωνίζεται στην Premier League επιβλήθηκε στον Λουίς Σουάρες για το δάγκωμα στον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Σε αντίθεση με όλους όσους έχουν πράξει την ίδια ενέργεια στο παρελθόν ο Ουρουγουανός τιμωρήθηκε με 10 αγωνιστικές, ποινή που ισχύει οριστικά από τη στιγμή που δεν κατατέθηκε έφεση.

Με αυτή την αφορμή η "Sun" δημοσίευσε τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί σε ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην Premier League. Αναλυτικά το Top 10 είναι:

Νο 10. Τζόι Μπάρτον - 6 αγωνιστικές

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μπάρτον έχει χάσει τον έλεγχο. Ποιος είδε τον Άγγλο και δεν τον φοβήθηκε όταν ως παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να στραφεί κατά του τότε συμπαίκτη του Ουσμάν Νταμπό, τον οποίο άφησε αναίσθητο και σοβαρά τραυματισμένο! Εκτός των άλλων στον Μπάρτον επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή, ενώ η ίδια του η ομάδα αποφάσισε να τον τιμωρήσει με ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα για έξι μήνες. Η εικόνα του Νταμπό, που ήρθε στη δημοσιότητα από όλα τα αγγλικά ΜΜΕ τα λέει όλα...

Οι μεγαλύτερες τιμωρίες στην Premier League

Νο 9. Ντέιβιντ Μπάτι - 6 αγωνιστικές

Με έξι αγωνιστικές είχε τιμωρηθεί και ο Ντέιβιντ Μπάτι, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του σ' ένα παιχνίδι κόντρα στην Μπλάκμπερν. Ως τότε παίκτης της Νιούκαστλ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα σ΄εκείνη την αναμέτρηση και στη συνέχεια έσπρωξε τον διαιτητή Ντέιβιντ Έλερεϊ.

Οι μεγαλύτερες τιμωρίες στην Premier League

Νο 8. Λουίς Σουάρες - 8 αγωνιστικές

Μία από τις μεγαλύτερες κόντρες των τελευταίων ετών είναι αυτή του Λουίς Σουάρες με τον Πατρίς Εβρά. Η αρχή έγινε με τον Ουρουγουανό να κρίνεται ένοχος για ρατσιστική επίθεση στον Γάλλο και να τιμωρείται με οκτώ αγωνιστικές. Και τότε όπως και τώρα η ποινή του αποφασίστηκε από την τριμελή Ανεξάρτητη Επιτροπή της αγγλικής ομοσπονδίας.

Οι μεγαλύτερες τιμωρίες στην Premier League

Νο 7. Μπεν Θάτσερ - 8 αγωνιστικές

Η πιο γνωστή στιγμή στην καριέρα του Μπεν Θάτσερ δεν είναι άλλη από την απίστευτη αγκωνιά στον Πέδρο Μέντες τον Αύγουστο του 2006. Ο αριστερός μπακ αγωνιζόταν τότε στη Μάντσεστερ Σίτι και επιχείρησε να λύσει τις διαφορές του με τον Πορτογάλο μέσο με τη συγκεκριμένη ενέργεια, λόγω της οποίας δεν αγωνίστηκε στους επόμενους οκτώ αγώνες.

Νο 6. Ντέιβιντ Πράτον - 10 αγωνιστικές

Ένα πολύ σκληρό τάκλιν ήταν ο λόγος για τον οποίο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντέιβιντ Πράτον το 2005. Ο Άγγλος μέσος αμέσως στράφηκε κατά του επόπτη, ο οποίος είχε υποδείξει την παράβαση. Ο διαιτητής Άλαν Γουάιλι μπήκε ανάμεσά τους και ο Πράτον τον έσπρωξε, ενέργεια που του κόστισε ποινή 10 αγωνιστικών.

Οι μεγαλύτερες τιμωρίες στην Premier League

Νο 5. Λουίς Σουάρες - 10 αγωνιστικές

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η ποινή που επιβλήθηκε στον Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν μπόρεσε να κρατήσει τα νεύρα του στο παιχνίδι με την Τσέλσι και ξέσπασε πάνω στον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, τον οποίο δάγκωσε στο δεξί χέρι. Ο διαιτητής δεν το είδε, αλλά ο 26χρονος τιμωρήθηκε βάσει βίντεο από την αγγλική ομοσπονδία.

Νο 4. Πάολο Ντι Κάνιο - 11 αγωνιστικές

Ασυγκράτητος ήταν ο Πάολο Ντι Κάνιο στο παιχνίδι του 1998 με την Άρσεναλ. Ο Ιταλός νυν τεχνικός της Σάντερλαντ και τότε παίκτης της Σέφιλντ Γουέντνεσντεϊ είχε πιαστεί στα χέρια με αρκετούς και τελικά αποβλήθηκε. Ωστόσο, δε σταμάτησε εκεί, αφού έσπρωξε και τον διαιτητή Πολ Άλκοκ, απόρροια του οποίου ήταν να δει από... το σπίτι του τα επόμενα 11 παιχνίδια.

Νο 3. Τζόι Μπάρτον - 12 αγωνιστικές

Δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την ΚΠΡ, το οποίο έκρινε και το πρωτάθλημα την περσινή σεζόν. Την παράσταση για μερικά λεπτά σ' εκείνον τον αγώνα έκλεψε ο Τζόι Μπάρτον, ο οποίος σαν ταύρος εν υαλοπωλείο έριξε γωνατιά στον Σέρχιο Αγουέρο και στη συνέχεια προσπάθησε να πιαστεί στα χέρια και με άλλους παίκτες. Η αρχή είχε γίνει με αγκωνιά στον Κάρλος Τέβες.

Νο 2. Βίνι Τζόουνς - 6 μήνες

Μία βιντεοκασέτα ήταν η αιτία της βαριάς τιμωρίας του Βίνι Τζόουνς. Ο Άγγλος το 1992 έβγαλε στη δημοσιότητα τα κόλπα που χρησιμοποιούσε προκειμένου να προκαλέσει τους αντιπάλους του, αλλά και αρκετά ακόμα πράγματα. Η αγγλική ομοσπονδία θεώρησε δυσφημιστική αυτή την ενέργεια, απαγόρευσε την κυκλοφορία της βιντεοκασέτας, επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ στον παίκτη (20.000 λίρες) και τον τιμώρησε με αποκλεισμό έξι μηνών με τριετή αναστολή. Ο τίτλος της βιντεοκασέτας ήταν "Οι σκληροί του ποδοσφαίρου".

Οι μεγαλύτερες τιμωρίες στην Premier League

Νο 1. Ερίκ Καντονά - 9 μήνες

"Βασιλιάς" και στις τιμωρίες είναι ο Ερίκ Καντονά, στον οποίο έχει επιβληθεί η μεγαλύτερη στην ιστορία της Premier League. Ο Γάλλος έχει χαρίσει εκτός από στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας και μία σοκαριστική, όταν χτύπησε έναν φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας με την περιβόητη kung-fu kick. Αυτή η ενέργεια σε συνδυασμό με την άρνηση μεταμέλειάς του στοίχισαν στον Καντονά 9 μήνες.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ