PREMIER LEAGUE

Ο μεταγραφικός οδηγός της Premier League

Ο μεταγραφικός οδηγός της Premier League

Η "Guardian" έκανε τον μεταγραφικό οδηγό της Premier League για το φετινό καλοκαίρι. Διαβάστε τι ποσό έχει να διαθέσει κάθε ένας από τους 20 συλλόγους, σε ποιες θέσεις θα ενισχυθεί και ποιοι παίκτες είναι με τις βαλίτσες στο χέρι για να φύγουν.

Ιδιαίτερα καυτό αναμένεται να είναι και το φετινό καλοκαίρι στην Premier League, το πρωτάθλημα με τις πιο πλούσιες -συνολικά- ομάδες.

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο από την επόμενη χρονιά θα είναι υπέρογκο, κάθε ομάδα θα λάβει τουλάχιστον 64 εκατομμύρια λίρες και έτσι θα έχει ένα σεβαστό ποσό για να διαθέσει στο μεταγραφικό παζάρι.

Ένας μήνας απομένει μέχρι την επίσημη έναρξη της μεταγραφικής περιόδου (σ.σ. 1 Ιουλίου) και με αυτή την αφορμή η "Guardian" έκανε τον μεταγραφικό οδηγό της φετινής Premier League αναλύοντας το μπάτζετ που θα έχει κάθε ομάδα, τους παίκτες που έχουν ενδιαφέρουν ή ακουστεί, αλλά και εκείνους που θα αποχωρήσουν.

Ο μεταγραφικός οδηγός της Premier League

Άρσεναλ: Το ποσό των 70 εκατομμυρίων λιρών μπορεί να δαπανήσει αυτό το καλοκαίρι ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγω στις μεταγραφές και ήδη έχει ενημερώσει πως ο σύλλογος θα πάρει τον νεαρό Γιάγια Σανόγκο της Οσέρ. Επιπλέον, οι "κανονιέρηδες" θέλουν έναν τερματοφύλακα, με το όνομα του Ζούλιο Σέζαρ (ΚΠΡ) να βρίσκεται στη λίστα, ενώ ο σχεδιασμός αναφέρει πως πρέπει να αποκτηθεί ακόμα ένας αμυντικός μέσος και ένας επιθετικός (σ.σ. έχει ακουστεί αρκετά το όνομα του Στέφαν Γιόβετιτς). Τέλος, φεύγουν δεδομένα Αντρέι Αρσάβιν και Σεμπαστιάν Σκιλασί ως ελεύθεροι.

Άστον Βίλα: Σφιχτό θα είναι το φετινό καλοκαίρι για τη Βίλα, καθώς ο Ράντι Λέρνερ δεν προτίθεται να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Ο Πολ Λάμπερτ αναμένεται να έχει τον έλεγχο στις μεταγραφές, όμως, τα πάντα θα γίνουν υπό την εποπτεία και του Πολ Φάλκνερ, εκτελεστικού διευθυντή. Προτεραιότητα είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Αντρέας Βάιμαν και η παραμονή του Κριστιάν Μπεντέκ, ενώ από τους πρώτους μεταγραφικούς στόχους είναι οι Άαρον Κρέσγουελ (Ίπσουιτς) και Λουκ Μέρφι (Κρου). Τέλος, αναμένεται να αποχωρήσει ο Σέι Γκίβεν, πιθανός προορισμός του οποίου είναι η Χαλ, και ο Ντάρεν Μπεντ.

Γουέστ Μπρομ: Ένα δικό της -επιτυχημένο- μοντέλο ακολουθεί στις μεταγραφικές περιόδους η Γουέστ Μπρομ, η οποία θα κινηθεί συνετά και έξυπνα αυτό το καλοκαίρι. "Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και φέτος" δηλώνει ο Στιβ Κλαρκ, προπονητής της ομάδας. Ενδιαφέρον υπάρχει για τον Ντιμερσί Μποκανί της Άντερλεχτ και τον Φράνκο Ντι Σάντο της Γουίγκαν, δύο επιθετικούς, δεδομένου ότι τελείωσε ο δανεισμός του Ρομελού Λουκακού. Τέλος, στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται οι Ζερόμ Τόμας και Γκονσάλο Τζάρα, που μένουν ελεύθεροι, ενώ αναμένεται να τους ακολουθήσει και ο Πίτερ Οντεμβίγκι μετά από όσα έγιναν τον Ιανουάριο (σ.σ. την περιπέτεια που είχε με την ΚΠΡ).

Ο μεταγραφικός οδηγός της Premier League

Γουέστ Χαμ: Στα 15 εκατομμύρια λίρες θα κινηθεί το φετινό μπάτζετ της Γουέστ Χαμ (σ.σ. μπορούν να προστεθούν χρήματα από τις πωλήσεις), η οποία καλείται ταυτόχρονα να αποπληρώνει τα χρέη που έχει. Ο Σαμ Άλαρνταϊς θα έχει τον πρώτο λόγο στις μεταγραφές με τον Ντέιβιντ Σάλιβαν (συνιδιοκτήτη) να επιβλέπει. Από τους παίκτες που ενδιαφέρουν στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Άντι Κάρολ. Με τη Λίβερπουλ έχουν συμφωνήσει στα 15 εκατομμύρια λίρες τα "σφυριά", που θα πρέπει να τα βρουν και με τον παίκτη. Ακόμη, υπάρχει ενδιαφέρον για τον Μάσιμο Αμπροζίνι, ενώ έχουν αποκτήσει τον Ράζβαν Ρατ. Τέλος, ελεύθερος μένει ο Κάρλτον Κόουλ, αβέβαιο παραμένει το μέλλον του Ραβέλ Μόρισον, ενώ μάχη θα δοθεί για την παραμονή του Μοχάμεντ Ντιαμέ.

Έβερτον: Τα πάντα είναι ανοιχτά, αφού ακόμα δεν έχει ούτε προπονητή. Ωστόσο, από τις τελευταίες συζητήσεις του με τη διοίκηση ο Ντέιβιντ Μόγιες περίμενε να μάθει αν το μπάτζετ θα είναι πάνω από τα 10 εκατομμύρια λίρες με ή χωρίς τα συμβόλαια. Οι μεταγραφικοί στόχοι θα καθοριστούν από τον νέο προπονητή (φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας είναι ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ), ενώ ο σύλλογος συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφές με την Τβέντε για τον Λερόι Φερ, η μεταγραφή του οποίου ναυάγησε τον Ιανουάριο. Τέλος, σχεδόν δεδομένη πρέπει να θεωρείται η φυγή του Τζον Χάιτινχα, ενώ δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί ο Μαρουάν Φελαϊνί, η ρήτρα του οποίου κυμαίνεται στα 24 εκατομμύρια λίρες.

Ο μεταγραφικός οδηγός της Premier League

Κάρντιφ: Δυναμικά σκοπεύει να μπει στην Premier League η Κάρντιφ με τον Βίνσεντ Ταν να προτίθεται να δώσει 25 εκατομμύρια λίρες. Τα χρήματα θα τα διαχειριστεί ο Μάλκι Μακάι, ενώ οι Μαλαισιανοί ιδιοκτήτες έχουν τονίσει πως θα πρέπει να ξοδευτούν σωστά. Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να πέσει στην επιθετική γραμμή με τους Κένιον Τζόουνς και Μπαφετιμπί Γκομίς να έχουν συνδεθεί με την ουαλική ομάδα. Τέλος, δεν αναμένεται να αποχωρήσει κανένας παίκτης πρώτης γραμμής, όμως, ακόμα κι αν αλλάξει αυτό θα αντικατασταθεί.

Κρίσταλ Πάλας: Οι τέσσερις ιδιοκτήτες έχουν πει πως τα μισά από τα χρήματα που πήρε η Πάλας (αυτομάτως) από την άνοδο θα διατεθούν σε μεταγραφές και συμβόλαια. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα καταστρωθεί από τον Ίαν Χόλογουεϊ και τον Στιβ Πάρις, πρόεδρο του συλλόγου. Υπάρχει η παραδοχή πως η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί αρκετά καθώς ο Βίλφριντ Ζαχά έχει πουληθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Γκλεν Μάρεϊ, πρώτος σκόρερ του συλλόγου, θα χάσει την αρχή της σεζόν. Έτσι θα γίνουν έξι μεταγραφές ενδεκάδας. Τέλος, η Πάλας δεν "ψάχνεται" για να δώσει κάποιον αξιόλογο παίκτη της.

Λίβερπουλ: Ο Μπρένταν Ρότζερς έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ και πολλά θα κριθούν από τις πωλήσεις. Άντι Κάρολ και Μάρτιν Σκρτελ ενδέχεται να παραχωρηθούν, όπως και ο Λουίς Σουάρες. Πιο δύσκολο να φύγει ο Πέπε Ρέινα από τη στιγμή που παραμένει στην Μπαρτσελόνα ο Βίκτορ Βαλντές. Υποψήφιοι προς αποχώρηση και οι Σεμπάσταν Κόατες, Στιούαρτ Ντάουνινγκ. Ο Ρότζερς θα έχει τον έλεγχο στις μεταγραφές, όμως, από κοντά θα είναι και ο Ίαν Έιρ, διευθύνων σύμβουλος, ενώ ρόλο ίσως να έχουν οι Ντέιβ Φάλοους (επικεφαλής ανάπτυξης), Μπάρι Χάντερ (υπεύθυνος τμήματος σκαόυτινγκ) και Μάικλ Έντουαρντς (επικεφαλής τμήματος ανάλυσης). Τέλος, μετά τη μεταγραφή του Κόλο Τουρέ ο σύλλογος στρέφεται προς τους Κυριάκο Παπαδόπουλο (Σάλκε), Τιάγκο Ιλόρι (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας), Τόμπι Αλντερβάιρελντ(Άγιαξ) και Λούκας Ντιν (Λιλ). Επιπλέον, σχεδόν δεδομένη θεωρείται η απόκτηση του Ιάγκο Άσπας (Θέλτα), ενώ έχει κατατεθεί πρόταση και για τον Λουίς Αλμπέρτο (Σεβίγια).

LIVERPOOL, ENGLAND - JANUARY 02:  (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Luis Suarez of Liverpool celebrates his goal with Steven Gerrard during the Barclays Premier League match between Liverpool and Sunderland at Anfield on January 2, 2013 in Liverpool, England.  (Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)
LIVERPOOL, ENGLAND - JANUARY 02: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Luis Suarez of Liverpool celebrates his goal with Steven Gerrard during the Barclays Premier League match between Liverpool and Sunderland at Anfield on January 2, 2013 in Liverpool, England. (Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images) LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Μάντσεστερ Σίτι: Ο σύλλογος μπορεί να προσπαθεί σταδιακά να εναρμονιστεί με τους κανονισμούς του Financial Fair Play, αλλά δε θα αποτελέσει έκπληξη αν ξοδέψει ακόμα και 100 εκατομμύρια λίρες. Διαχειριστής του μπάτζετ θα είναι ο νέος προπονητής (κατά πάσα πιθανότητα ο Μανουέλ Πελεγκρίνι) μαζί με τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν, διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αναμένεται να αποκτηθεί ένας αναπληρωματικός τερματοφύλακας με τον Άλεξ Μακάρθι (Ρέντινγκ) να είναι ο βασικός υποψήφιος. Στόχος είναι η απόκτηση ενός ή και δύο κεντρικών αμυντικών με τον Μάρτιν Σκρτελ (Λίβερπουλ) να αρέσει. Από εκεί και πέρα, έχουν ακουστεί πολύ τα ονόματα των Ίσκο (Μάλαγα) και Χεσούς Νάβας (Σεβίγια), ενώ για την επίθεση υπάρχουν οι Έντινσον Καβάνι (Νάπολι), Στέφαν Γιόβετιτς (Φιορεντίνα) και Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ). Τέλος, πάρα πολλοί είναι οι παίκτες που θα αποχωρήσουν. Ήδη το έκανε ο Κόλο Τουρέ και αναμένεται να ακολουθήσουν αρκετοί εκ των οι Κοστέλ Παντίλιμον, Γκάρεθ Μπάρι, Κάρλος Τέβες, Ρόκε Σάντα Κρους, Σκοτ Σινκλέρ, Τζον Γκουιντέτι, Μαϊκόν, Έντιν Τζέκο και Γουέιν Μπριτζ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: "Κάθε φορά που ζητούσαμε για λεφτά, οι ιδιοκτήτες μας τα έδιναν" είχε πει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, και σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ντέιβιντ Μόγιες θα έχει στη διάθεσή του 50 εκατομμύρια λίρες για μία ηχηρή μεταγραφή. Ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ο πρώην τεχνικός της Έβερτον, αλλά φαίνεται να επιθυμεί την απόκτηση ενός μέσου με τους Μαρουάν Φελαϊνί (Έβερτον), Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης) και Σεσκ Φάμπρεγκας (Μπαρτσελόνα) να βρίσκονται στη λίστα. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση παραμονής του Γουέιν Ρούνει, ενώ πιθανότατα θα αποχωρήσουν οι Αντρές Λιντεγκααρντ και Άντερσον. Κλειδί για το αν θα μείνουν ή θα πουληθούν οι Νάνι και Νεμάνια Βίντιτς θα είναι οι διαπραγματεύσεις που θα γίνουν και με τους δύο, τα συμβόλαια των οποίων εκπνέουν την επόμενη χρονιά.

Ο μεταγραφικός οδηγός της Premier League

Νιούκαστλ: Άγνωστες είναι ως τώρα οι προθέσεις του Μάικ Άσλεϊ για το κατά πόσο θα ενισχύσει την ομάδα του. Διαχειριστές του όποιου μπάτζετ δοθεί θα είναι οι Άλαν Πάρντιου και Γκρέιαμ Καρ (επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ), ενώ τις διαπραγματεύσεις θα κάνει ο Ντέρεκ Λάμπιας (διευθύνων σύμβουλος). Το πλάνο του Πάρντιου είναι να αποκτηθούν παίκτες από 25 και κάτω, που θα έχουν μεταπωλητική αξία. Ο Καρ κοιτάει περισσότερο τις αγορές της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Γαλλίας, ενώ από την Αγγλία ενδιαφέρον υπάρχει για τον ταλαντούχο Γουίλ Χιουζ (Ντέρμπι). Θα αποκτηθούν δύο επιθετικοί κι ένας μέσος, ενώ πολύ ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Τέλος, Ντάνι Σίμσον και Στιβ Χάρπερ μένουν ελεύθεροι, ίσως αποχωρήσουν οι Σόλα Αμεόμπι και Σείκ Τιοτέ, ενώ πιθανότατα θα έρθουν προτάσεις για τους Ατέμ Μπεν Αρφά και Γιάν Καμπάιγ.

Νόριτς: Έχοντας ήδη δώσει 8,5 εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση του Ρίκι φαν Βόλφσβινκελ (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας), δεν πρέπει να περιμένει κανείς ανάλογη συνέχεια. Ο Κρις Χιούτον θα αναλάβει τις μεταγραφές, έχοντας κάνει αρκετές καλές επιλογές πέρυσι. Μόνο δύο ομάδες πέτυχαν λιγότερα γκολ από τη Νόριτς κι έτσι τα "καναρίνια" θα προσθέσουν έναν μέσο με επιθετικές αρετές, προκειμένου να δέσει με τους Ρόμπερτ Σνόντγκρας και Άντονι Πίλκινγκτον. Τέλος, μετά την έλευση Φαν Βόλφσβινκελ δεν αποκλείεται να αποχωρήσει ο αρχηγός Γκραντ Χολτ, παρόλο που ο σύλλογος απέρριψε πρόσφατα πρόταση της Μέλμπουρν Χαρτ, αφού ήταν κατώτερη των 2 εκατομμυρίων λιρών.

Σαουθάμπτον: Δεν αποκλείεται να είναι αρκετά τα χρήματα που θα δοθούν και φέτος για μεταγραφές ύστερα από τις συζητήσεις που θα γίνουν μεταξύ του Νίκολα Κορτέζε, προέδρου, και των ιδιοκτητών. Ο Κορτέζε έχει ως τώρα μία καλή συνεργασία με τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο και μαζί θα καταστρώσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Στόχος είναι η απόκτηση ενός επιθετικού για να πλαισιώσει τον Ρίκι Λάμπερτ κι ένας κεντρικός αμυντικός υψηλού επιπέδου. Στα υπόψη είναι ο Νταβίντ Αστόρι. Από εκεί και πέρα, στο σφυρί ίσως βγουν οι Μπίλι Σαρπ και Εμανουέλ Μαγιούκα, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον του Γκαστόν Ραμίρες.

Ο μεταγραφικός οδηγός της Premier League

Στόουκ: Με ένα αρκετά ικανοποιητικό μπάτζετ θα στηρίξει τον Μαρκ Χιουζ η οικογένεια Κόατες. Ωστόσο, όπως επεσήμανε και ο Πίτερ Κόατες την Πέμπτη "είμαστε η τρίτη ομάδα στην Premier League στα χρήματα που έχουμε συνολικά ξοδέψει (καθαρά). Δεν μπορούμε να βρισκόμαστε εκεί". Ο Χιουζ αναμένεται να πλαισιωθεί από τους Μαρκ Μπόουεν και Έντι Νιέντζβιεκι και μαζί θα παρθούν οι μεταγραφικές αποφάσεις. Ήδη έχει αποκτηθεί ο Τζακ Μπούτλαντ, ενώ στον Ουαλό τεχνικό αρέσει και ο Τζούνιορ Χόιλετ που είχε πάρει και στην ΚΠΡ. Τέλος, απογοητευμένοι είναι οι "πότερς" από τους Πίτερ Κράουτς και Κένιον Τζόουνς, δύο επιθετικούς που ακριβοπληρώνουν, ενώ πιθανή είναι και η πώληση του Ασμίρ Μπέγκοβιτς.

Σάντερλαντ: Άγνωστο είναι το μπάτζετ που θα δώσει ο Έλις Σορτ στον Πάολο Ντι Κάνιο, αλλά ο Αμερικανός παραδέχεται πως θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μεταγραφές για την ανοικοδόμηση της Σάντερλαντ. Ο Ιταλός τεχνικός θα έχει τον τελευταίο λόγο σε κάθε μεταγραφή, ενώ για την όλη διαδικασία θα τον βοηθήσουν οι Ρόμπερτ Ντε Φάντι (θα αναλάβει χρέη διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος) και Βαλεντίνο Αντζελόνι (θα φύγει από την Ίντερ και θα αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή). Από εκεί και πέρα, υπάρχει ενδιαφέρον για τους Μοντιμπό Ντιακιτέ (Λάτσιο) και Βαλεντίν Ρομπέρτζ (Μαρίτιμο). Ο Φρέιζερ Φόρστερ (Σέλτικ) θα απασχολήσει αν πουληθεί ο Σιμόν Μινιολέ, ενώ οι "μαυρόγατες" θα κινηθούν για την απόκτηση επιθετικού μπακ. Τέλος, Τίτους, Μπράμπλ, Ματ Κιλγκαλόν και Φιλ Μπάρντσλεϊ θα φύγουν πιθανότατα.

Ο μεταγραφικός οδηγός της Premier League
2013 GETTY IMAGES

Σουόνσι: Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν η Σουόνσι και αυτό είναι το μεγάλο επιχείρημα του Μίκαελ Λάουντρουπ στην προσπάθεια που κάνει για να πείσει τον Χιου Τζέκινς να ενισχύσει την ομάδα. Ο Δανός, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο, έχει ξεκαθαρίσει πως θα μείνει και θα αναλάβει μετά των συνεργατών του τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Υπάρχει ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο που ακούει στο όνομα του Ρομελού Λουκακού, ενώ οι άνθρωποι των "κύκνων" κάνουν και σκέψεις για την επιστροφή του Σκοτ Σινκλέρ.Τέλος, ο Λάουντρουπ θα περιμένει όλο το καλοκαίρι για να δει αν θα παραμείνουν οι Άσλεϊ Γουίλιαμς και Μίκαελ Βορμ, οι οποίοι έχουν αρκετούς θαυμαστές.

Τότεναμ: Το μπάτζετ θα καθοριστεί από το αν θα μείνει ο Γκάρεθ Μπέιλ. Από την πλευρά του παίκτη υπάρχει η αισιοδοξία πως θα φτάσει στα γραφεία πρόταση για την αγορά του από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, τα "σπιρούνια" δεν πρόκειται να πέσουν κάτω από τα 50 εκατομμύρια λίρες. Από εκεί και πέρα, ο Αντρέ Βίλας Μπόας θα ήθελε να αποκτηθεί ένας τεχνικός διευθυντής για να βοηθήσει εκείνον και τον πρόεδρο, Ντάνιελ Λεβί, στις μεταγραφές. Ένας από τους πρώτους στόχους είναι ο Λεάντρο Νταμιάο, ενώ στη λίστα υπάρχουν και τα ονόματα των ταλαντούχων Λουκ Σο (Σαουθάμπτον), Τζέιμς ΜακΚάρθι (Γουίγκαν) και Τομ Ινς (Μπλάκπουλ).

Τσέλσι: Δεδομένη είναι η επιθυμία του Ρομάν Αμπράμοβιτς να ενισχύσει τον Ζοζέ Μουρίνιο, όμως, υπάρχει και το Financial Fair Play, λόγω του οποίου μπορεί να γίνει και μία πώληση σημαντικού παίκτη. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει τον πρώτο λόγο για τις μεταγραφές, αλλά θα μετρήσει και η άποψη του Μίκαελ Εμενάλο, τεχνικού διευθυντή. Προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση ενός κεντρικού μέσου κι ενός επιθετικού, αλλά θα γίνουν μεταγραφές τόσο στην άμυνα όσο και για αναπληρωματικό τερματοφύλακα. Τέλος, Φλορέν Μαλουντά και Γιόσι Μπεναγιούν θα φύγουν ως ελεύθεροι, ενώ θα συζητηθούν πιθανές προτάσεις και για τους Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες και Φερνάντο Τόρες.

Ο μεταγραφικός οδηγός της Premier League

Φούλαμ: Ούτε φέτος θα είναι μεγάλο το μπάτζετ της Φούλαμ, γεγονός που εξηγεί τις μεταγραφές ελεύθερων παικτών όπως οι Ντέρεκ Μπόατενγκ και Φερνάντο Αμορεμπιέτα. Παράλληλα έχει ήδη αγοραστεί Σάσα Ρίτερ. Ο Μάρτιν Γιολ θα έχει τον πλήρη έλεγχο στις μεταγραφές, όμως, το ποσό που θα διαχειριστεί θα το μάθει από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέτ. Δεδομένα θα γίνει προσπάθεια για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, με τον Γιόνας Όλσον να είναι ένας στόχος (Γουέστ Μπρομ), ενώ θα αποκτηθεί κι ένας μέσος. Τέλος, αρκετοί ενδέχεται να είναι αυτοί που θα αποχωρήσουν από τους μεγαλύτερους, όπως οι Σάιμον Ντέιβις, Κρις Μπερντ, Τζον Άρνε Ρίισε και Άαρον Χιουζ. Αβέβαιο είναι το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του ο Μαρκ Σβάρτσερ.

Χαλ: Μικρό αναμένεται να είναι το μπάτζετ της Χαλ με τους διοικούντες να προτίθενται να δώσουν χρήματα για έξι μεταγραφές. Η οικογένεια Άλαμ θα έχει τον τελευταίο λόγο και πολύ σημαντικό ρόλο στο μεταγραφικό παζάρι θα παίξει εκτός του Στιβ Μπρους και ο Νικ Τόμσον (διευθύνων σύμβουλος). Ο Αχμέντ Ελμοχαμαντί είναι πολύ κοντά στις "τίγρεις" και αναμένεται να κλείσει έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχει αποκτηθεί και ο Τζορτζ Μπόιντ. Παρόλα αυτά θα αποκτηθεί ένας νέος επιθετικός κι ένας τερματοφύλακας. Γκάρι Χούπερ (Σέλτικ) και Τσάρλι Αουστίν (Μπέρνλι) αποτελούν τις πρώτες επιλογές για την επίθεση, ενώ στη λίστα των τερματοφυλάκων βρίσκονται οι Σέι Γκίβεν (Άστον Βίλα), Άλεν ΜακΓκρέγκορ (Μπεσίκτας), Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ). Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον και για τον Φιλ Μπάρντσλεϊ (Σάντερλαντ). Στους υπό παραχώρηση ο Νικ Πρόσβιτς.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ