PREMIER LEAGUE

Ο βιονικός Τζον Τέρι

Ο βιονικός Τζον Τέρι

Ο Τζον Τέρι έχει παίξει κάθε λεπτό από τα 37 ματς της φετινής Premier League και αν παίξει και στο 38ο θα γίνει ο 2ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που παίρνει πρωτάθλημα παίζοντας πάντα! Διαβάστε για τον διαιτητή που του χαρίστηκε και το ρεκόρ με τα γκολ

Κάποτε ο Ράφα Μπενίτεθ είχε δηλώσει πως ο Τζον Τέρι δεν αντέχει να παίζει δύο ματς την εβδομάδα.

Σε ηλικία 34 ετών όμως ο αρχηγός της Τσέλσι την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς να έχει χάσει ούτε λεπτό από τα 37 ματς που έχουν διεξαχθεί!

Μένει μία αγωνιστική και αν την Κυριακή ο Τζον Τέρι παίξει σε όλο το ματς της Τσέλσι με την Σάντερλαντ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" θα γίνει μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που δεν είναι τερματοφύλακας και έχει παίξει σε όλα ματς, κάθε λεπτό και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο μοναδικός μέχρι τώρα που το έχει καταφέρει αυτό είναι ο Γκάρι Πάλιστερ, επίσης κεντρικός αμυντικός, ο οποίος στην πρώτη χρονιά της Premier League (1992-93) κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο βιονικός Τζον Τέρι

Επίτευγμα για κεντρικό αμυντικό

Το γεγονός πως Πάλιστερ και Τέρι το έχουν πετύχει αυτό και είναι έπαιζαν ως κεντρικοί αμυντικοί είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Οδήγησαν την ομάδα τους στον τίτλο χωρίς να αποβληθούν ποτέ και χωρίς να συμπληρώσουν κίτρινες κάρτες έτσι ώστε να χάσουν με αυτόν τον τρόπο ένα ματς.

Ο Τέρι φέτος φυσικά δεν έχει κόκκινη κάρτα, ενώ δεχτεί μόνο δύο κίτρινες σε 37 αγωνιστικές.

Ο βιονικός Τζον Τέρι
© MARC ATKINS / OFFSIDE

Του χαρίστηκε αποβολή με Γουέστ Μπρομ

Όλα όμως θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει στην 37η αγωνιστική, καθώς το βράδυ της Δευτέρας στο "Χόθορνς" ( η Τσέλσι ηττήθηκε 0-3) ο διαιτητής θα μπορούσε να είχε αποβάλλει τον Τζον Τέρι.

Ο 34άχρονος έκανε πέναλτι στον Μπεραϊνό, ο οποίος ήταν μόνος σε θέση για γκολ και όχι απλά δεν αποβλήθηκε, αλλά δεν είδε ούτε κίτρινη κάρτα!

Σε ματς με περισσότερο ενδιαφέρον αυτό θα ήταν... ζήτημα, όμως ο Μπεραϊνό έκανε από τα βήματα το 2-0 και ήδη από νωρίς η Τσέλσι έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σεσκ Φάμπρεγας.

Καμία ομάδα δεν κυνηγά κάτι πλέον στο πρωτάθλημα, ενώ και ο διαιτητής, όπως όλοι στην Αγγλία, ήξερε για το επίτευγμα που πλησιάζει για τον Τέρι.

Ο βιονικός Τζον Τέρι
© BPI

Ρεκόρ συμμετοχών και... Ιβάνοβιτς

Αυτό που κάνει ο Τζον Τέρι θα μπορούσε να το κάνει μαζί του και ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Ούτε ο Σέρβος αμυντικός έχει χάσει λεπτό από αυτά που ήταν διαθέσιμος για τον Ζοζέ Μουρίνιο, αλλά έχει μία αποβολή, στο 1-1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα τελευταία λεπτά τον περασμένο Οκτώβρη (έχασε δηλαδή και το επόμενο ματς).

Ο Τέρι αν παίξει κόντρα στην Σάντερλαντ την Κυριακή αυτόματα θα κάνει προσωπικό ρεκόρ, καθώς ποτέ στην καριέρα του δεν είχε παίξει και στα 38 ματς μίας σεζόν.

Τα περισσότερα τα είχε στο τελευταίο πρωτάθλημα της Τσέλσι πριν από 5 χρόνια, με 37 συμμετοχές, όπου αιτία ήταν μια κόκκινη κάρτα για το ματς που δεν έπαιξε, ενώ δύο φορές είχε αντικατασταθεί.

Ο βιονικός Τζον Τέρι
© GETTY IMAGES

Πρώτος αμυντικός σκόρερ στην ιστορία!

Η χρονιά αυτή για τον Τέρι είναι σπουδαία. Είναι έτοιμος για την εντυπωσιακή επίδοση στην οποία αναφερόμαστε παραπάνω, οδηγώντας την Τσέλσι στον τίτλο μετά από 5 χρόνια και μάλιστα στα 34 χρόνια του.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μία εβδομάδα πριν είχε σκοράρει στο "Άνφιλντ" στην ισοπαλία (1-1) με την Λίβερπουλ και το γκολ του ήταν το 5ο του για φέτος, τέρμα ιστορικό.

Συγκεκριμένα, με αυτό το γκολ έφτασε τα 39 στην καριέρα του στην Premier League και έγινε ο πρώτος της αμυντικός σκόρερ.

Με το γκολ στις 29 Απριλίου κόντρα στην Λέστερ είχε φτάσει στα 38 γκολ και τον Ντέιβιντ Άνσγουορθ στην κορυφή της λίστας, αλλά στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ σκόραρε ξανά και τον ξεπέρασε (ο Άνσγουορθ σχεδόν όλα τα γκολ του τα πέτυχε με την φανέλα της Έβερτον).

Ο βιονικός Τζον Τέρι

Οι 3 τερματοφύλακες με τίτλο και όλα τα λεπτά

Υπάρχουν τρεις τερματοφύλακες που κατέκτησαν την Premier League χωρίς να έχουν χάσει λεπτό από τις 38 αγωνιστικές της σεζόν.

Πρώτος ο Πέτερ Σμάιχελ που σήκωσε την κούπα μαζί με τον Γκάρι Πάλιστερ το 1993 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεύτερος ο Γενς Λέμαν της Άρσεναλ το 2004 και τρίτος ο Τζο Χαρτ με την Μάντσεστερ Σίτι το 2012.

Ο βιονικός Τζον Τέρι

Πόσοι δεν έχουν χάσει λεπτό φέτος;

Δεν είναι μόνο ο Τέρι που δεν έχει χάσει ούτε λεπτό φέτος στην Premier League.

Άλλοι τρεις το έχουν καταφέρει μετά από 37 ματς, αλλά υπήρχε και ένας ακόμη που... την πάτησε στην 37η αγωνιστική.

Αυτός ο 5ος της παρέας είναι ο Νταβίντ ντε Χέα, με τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τραυματίζεται στα τελευταία λεπτά του ματς με την Άρσεναλ την Κυριακή και τον Βίκτορ Βαλντές να κάνει έτσι ντεμπούτο στην Premier League.

Οι άλλοι τρεις που μαζί με τον Τέρι δεν έχουν χάσει λεπτό είναι οι Άσλεϊ Γουίλιαμς της Σουόνσι, Άαρον Κρέσγουελ της Γουέστ Χαμ και ο τερματοφύλακας της Μπέρνλι, Τομ Χίτον.

Ο βιονικός Τζον Τέρι
© PA
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ