PREMIER LEAGUE

Ο Μαυροπάνος ανάμεσα στους κορυφαίους μικρούς στην Premier League

Arsenal's Jack Wilshere, second left, attends a training session with teammates at London Colney, Wednesday Feb. 21, 2018. (Adam Davy/PA via AP)
Arsenal's Jack Wilshere, second left, attends a training session with teammates at London Colney, Wednesday Feb. 21, 2018. (Adam Davy/PA via AP) (ADAM DAVY/PA VIA AP), AP IMAGES

Ο 20χρονος Έλληνας στόπερ, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Άρσεναλ και το Sport24.gr σας παρουσιάζει μια ενδεκάδα νεαρών ποδοσφαιριστών που ξεχωρίζουν στην Premier League.

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Άρσέναλ έκανε τη Κυριακή το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος αγωνιζόμενος μάλιστα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 20χρονος Έλληνας στόπερ (σ.σ. γεννημένος στις 20/12/1997) απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια τόσο του Αρσέν Βενγκέρ όσο και των συμπαικτών του και έδειξε ότι διαθέτει όλα τα φόντα για να καθιερωθεί στους "κανονιέρηδες".

Ο Μαυροπάνος παρά το νεαρό της ηλικίας του και το γεγονός ότι ντεμπούταρε σε ένα κλασικό αγγλικό έδειξε να μην αγχώνεται λεπτό και τα πήγε εξαιρετικά. Ενώ είχε να αντιμετωπίσει και έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στην Αγγλία, τον Ρομελού Λουκακού.

Το Sport24.gr με αφορμή τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο σας παρουσιάζει ακόμα έντεκα νεαρούς ποδοσφαιριστές, έως 20 ετών, που φέτος ξεχωρίζουν στα γήπεδα της Premier League.

Η αρχή γίνεται με τον Μάρκους Ράσφορντ, τον πιο γνωστό της λίστας, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και χρόνια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποτελεί έναν από τους καλύτερους Άγγλους επιθετικούς.

Στην 11άδα υπάρχουν τρεις παίκτες της Λίβερπουλ, η ομάδα των "κόκκινων" έχει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, και ανάμεσα στους Σολάνκε, Γούντμπερν και Αλεξάντερ Άρνολντ ξεχωρίζει ο τελευταίος ο οποίος αγωνίζεται ως δεξιός μπακ, είναι βασικός και δεν αποκλείεται μάλιστα να αγωνιστεί και στον τελικό του Champions League αν η Λίβερπουλ βρεθεί στον τελικό του Κιέβου.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον Φιλ Φοντέν, τον μικρότερο στη σχετική λίστα, καθώς είναι μόλις 17 ετών (σ.σ. γεννημένος στις 28 Μαΐου 2000). Ο νεαρός μέσος έχει ήδη αγωνιστεί με την Μάντσεστερ Σίτι σε αγώνες της Premier League ενώ και η χρηματιστηριακή του αξία αγγίζει ήδη τα 5,00 εκατ. ευρώ.

Μεγάλη ελπίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου αποτελεί και ο Τομ Ντέιβις της Έβερτον ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος με τα "ζαχαρώτα" και ήδη μάλιστα έχει εκτοξεύσει την αξία του στα 15,00 εκατ. ευρώ.

Όσο για τον Τόμοθι Φοσού-Μενσά αγωνίζεται ως δανεικός στην Κρίσταλ Πάλας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αγωνίζεται ως δεξιός οπισθοφύλακας. Το πιθανότερο μάλιστα είναι πως μετά τις φετινές του εμφανίσεις θα επιστρέψει το καλοκαίρι στους "κόκκινους" διαβόλους.

Δείτε τη λίστα με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν φέτος στην Premier League:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ ΟΜΑΔΑ ΧΡ.ΑΞΙΑ
Μάρκους Ράσφορντ Επιθετικός 20 Μ. Γιουνάιτεντ 50,00 εκατ. ευρώ
Μπραχίμ Ντίαθ Μέσος 18 Μ. Σίτι 2,5 εκατ. ευρώ
Φιλ Φόντεν Μέσος 17 Μ. Σίτι 5,00 εκατ.ευρώ
Χουάν Φόιτ Στόπερ 20 Τότεναμ 5,00 εκατ. ευρώ
Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ Δεξί μπακ 19 Λίβερπουλ 8,00 εκατ. ευρώ
Μπεν Γούντμπερν Αριστερό εξτρέμ 18 Λίβερπουλ 5,00 εκατ. ευρώ
Ντόμινικ Σολάνκε Επιθετικός 20 Λίβερπουλ 8,00 εκατ. ευρώ
Τομ Ντέιβις Κεντρικός μέσος 19 Έβερτον 15,00 εκατ. ευρώ
Νίκολα Βλάσιτς Επιτελικός μέσος 20 Έβερτον 8,00 εκατ. ευρώ
Τίμοθι Φόσου-Μένσα Δεξί μπακ 20 Κρίσταλ Πάλας 7,00 εκατ. ευρώ
Τάμι Έιμπραχαμ Επιθετικός 20 Σουόνσι 10,00 εκατ. ευρώ
Κωνσταντίνος Μαυροπάνος Στόπερ 20 Άρσεναλ 2,00 εκατ. ευρώ

PHOTO CREDITS: (Adam Davy/PA via AP)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ