PREMIER LEAGUE

Μπάχαλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπάχαλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© BPI

Ο Φαλκάο μία εξέδρα μία 11άδα, ο Ρούνεϊ μέσος, ο Ντι Μαρία επιθετικός και ο Φιλ Τζόουνς εκτελεί κόρνερ! Χαμός στο κεφάλι του Λουί φαν Χάαλ

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι για τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στηρίζουν τον Λουί φαν Χάαλ, όπως στήριζαν και τον Ντέιβιντ Μόγιες τους πρώτους μήνες, αλλά στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την ΚΠΡ αντέδρασαν.

"Four-four-two" φώναζαν οι οπαδοί των "κόκκινων διαβόλων" στο ημίχρονο του ματς στο "Λόφτους Ρόουντ", απαιτώντας από τον Ολλανδό τεχνικό να αλλάξει σύστημα και να παίξει 4-4-2.

Στην εθνική Ολλανδίας ο Φαν Χάαλ είχε την ιδέα του 3-5-2 ή 5-3-2, όπως θέλετε πείτε το, έπειτα από τον τραυματισμό του Κέβιν Στρόουτμαν.

Ένιωθε πως χωρίς αυτόν το κέντρο δεν θα άντεχε και δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα, οι "Oranje" ξάφνιασαν και έκαναν πετυχημένο τουρνουά.

Πηγαίνοντας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο 63άχρονος προπονητής έκρινε πως έπρεπε να... πάρει μαζί του και το 3-5-2, όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που συμφωνούν μαζί του στην Αγγλία.

Το ημίχρονο στο "Λόφτους Ρόουντ" ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, οι οπαδοί φώναξαν "four-four-two" και αυτό έγινε άμεσα, με τον Μαρουάν Φελαϊνί να περνά στο 46' αντί του Αντόνιο Βαλένσια που έπαιζε δεξί μπακ-χαφ. Ο Φελαϊνί ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 58' και το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Τζέιμς Γουίλσον στο 94'.

Μπάχαλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Να ήταν μόνο το σύστημα...

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται στο κεφάλι του Λουί φαν Χάαλ. Πρώτη περίπτωση ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Την μία ο Κολομβιανός είναι βασικός και σκοράρει, την άλλη μένει εκτός αποστολής και θυμώνει φεύγοντας από γήπεδο και στο επόμενο ματς είναι ξανά βασικός!

Έτσι ρυθμό δεν πρόκειται να βρει ο Κολομβιανός, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξέρει και ποιος παίζει δίπλα του, ποιος πίσω του, από τον να περιμένει την πάσα και πότε.

Μπάχαλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© GETTY IMAGES

Τον Άνχελ ντι Μαρία τον γνωρίσαμε ως εξτρέμ, ένα ταχύτατο εξτρέμ με πολύ καλή τεχνική. Πέρσι στην Ρεάλ Μαδρίτης έπαιζε στην τριάδα του κέντρου. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς με Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ.

Όχι απλά πέτυχε, ήταν εξαιρετικός, πολλές φορές ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του και σε αυτήν την θέση έπαιξε και το Μουντιάλ 2014, επίσης με επιτυχία.

Ο Φαν Χάαλ το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να τον βάζει επιθετικό, στο τελευταίο ματς με παρτενέρ τον Φαλκάο και στο προηγούμενο τον Φαν Πέρσι.

Μπάχαλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© JP FLETCHER/ANDREW ORCHARD SPORTS PHOTOGRAPHY

Και να πει κανείς πως δεν υπάρχει ο Γουέιν Ρούνεϊ, υπάρχει, αλλά ο Ολλανδός τον θέλει στο κέντρο. Τέλος. Αν μπροστά υπάρχουν Φαν Πέρσι και Φαλκάο υπάρχει λογική ο Ρούνεϊ να παίζει από πίσω τους, αλλιώς όμως δεν υπάρχει.

Ε, όχι και κόρνερ ο Φιλ Τζόουνς!

Σα να μην έφτασαν όλα τα παραπάνω, ο Φιλ Τζόουνς πήγε να εκτελέσει κόρνερ στο "Λόφτους Ρόουντ". Έγινε χαμός στο twitter. Στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Ρούνεϊ, ο οποίος εδώ και χρόνια εκτελεί τα κόρνερ, όπως επίσης οι Ντι Μαρία και Μάτα.

Που καταλήγουμε; Ο Λουί φαν Χάαλ θέλει πάντα να κάνει περίεργα πράγματα. Κάτι το διαφορετικό, κάτι που θα ξαφνιάσει τον αντίπαλο με σκοπό να τον αποδιοργανώσει. Όπως πχ στο Μουντιάλ η αλλαγή του Σίλεσεν με τον Κρουλ. Έβαλε τον τρελό μέσα (το έχει βέβαια με τα πέναλτι σε αντίθεση με τον Σίλεσεν), έδωσε το σόου του, πήρε την ψυχολογία και η Ολλανδία απέκλεισε την Κόστα Ρίκα και πήγε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην Γιουνάιτεντ όμως δεν θέλουν άλλα πειράματα, δεν θέλουν άλλα τρικ, θέλουν 4-4-2, για το οποίο άλλωστε έχουν το ρόστερ να το υποστηρίξουν.

Μπάχαλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© TWITTER GRAB - FOX SPORTS
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ