PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ και Man.Utd οι πιο αδικημένες από τα τηλεοπτικά συμβόλαια

Λίβερπουλ και Man.Utd οι πιο αδικημένες από τα τηλεοπτικά συμβόλαια

Η Λίβερπουλ πήρε περίπου 95 εκατ. ευρώ λιγότερα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, εάν το ποσό δινόταν ανάλογα με την τηλεθέαση. Παρόμοια "αδικία" και για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χαμόγελα για Φούλαμ. Δείτε την έρευνα του Sporting Intelligence.

Τα ποσά από μόνα τους ζαλίζουν. Αλλά δεν πάει να υπάρχουν αδικίες και σε αυτά τα ύψη. Έρευνα του Sporting Intelligence δείχνει τα χρήματα που θα έπρεπε να εισπράξουν οι ομάδες της Premier League με βάση την τηλεθέαση που είχαν. Και η διαφορά σε σχέση με αυτά που εισέπραξαν βγάζει μεγάλες αδικημένες τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι δευτεραθλητές Αγγλίας θα έπρεπε να λάβουν περίπου 217 εκατ. ευρώ με βάση τον κόσμο που τους είδαν. Αντ' αυτού έβαλαν στο ταμείο τους περίπου 122 εκατ. ευρώ, μια διαφορά δηλαδή που φτάνει τα 95 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα οι "κόκκινοι διάβολοι", αντί να πάρουν 201 εκατ., έλαβαν 112 εκατ (-89 εκατ. ευρώ).

Μαζί με αυτές τις δύο ομάδες, χαμένες είναι και οι Τσέλσι, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ. Αντίθετα, 14 σύλλογοι πήραν περισσότερα χρήματα από αυτά που τους "άξιζαν", με την Φούλαμ να έχει το μεγαλύτερο κέρδος: Περίπου 47 εκατ. ευρώ περισσότερα.

Οι εισπράξεις των ομάδων με βάση την τηλεθέαση (σε λίρες)

Λίβερπουλ και Man.Utd οι πιο αδικημένες από τα τηλεοπτικά συμβόλαια

Πηγή: sportingintelligence.com

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ