PREMIER LEAGUE

Θρίαμβοι για Τσέλσι & Τότεναμ

Θρίαμβοι για Τσέλσι & Τότεναμ

Η Τότεναμ νίκησε 3-2 την ManUtd μέσα στο "Ολντ Τράφορντ", ενώ η Τσέλσι πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου με 2-1 επί της Άρσεναλ. "Διπλό" και η Σίτι με Φούλαμ στο ντεμπούτο του Καραγκούνη. Πρώτη νίκη με 5άρα η Λίβερπουλ και χατ-τρικ Λουίς Σουάρες, ανατροπή η Έβερτον (videos)

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Λονδίνου, καθώς επικράτησε με 2-1 της Άρσεναλ μέσα στο "Ashburton Grove" (Emirates), το οποίο επισκέπτεται την Τετάρτη ο Ολυμπιακός.

Από εκτέλεση φάουλ του Χουάν Μανουέλ Μάτα ο Φερνάντο Τόρες με εξαιρετική προβολή στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ για τους "μπλε" στο 20'.

Η Άρσεναλ απάντησε πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Ζερβινιό να παίρνει την μπάλα πλάτη στο τέρμα να γυρίζει και όμορφα και να "εκτελεί" με δυνατό σουτ του Πετρ Τσεχ για το 1-1 στο 42'.

Με μία ακόμη εκτέλεση φάουλ του Μάτα η Τσέλσι πήρε ξανά το προβάδισμα στο 53', μόνο που αυτή την φορά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βίτο Μανόνε απευθείας από το αριστερό πόδι του Ισπανού, καθώς κανείς δεν κατάφερε να της αλλάξει πορεία.

Η Άρσεναλ έχασε στο 17' λόγω τραυματισμού τον Αμπού Ντιαμπί, ο οποίος θα χάσει το ματς με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη, ενώ στο 91' ο Ολιβιέ Ζιρού έχασε μεγάλη ευκαιρία και ακόμη ψάχνει το πρώτο του γκολ στην Premier League.

Θρίαμβοι για Τσέλσι & Τότεναμ

"Άλωσε" το "Ολντ Τράφορντ" η Τότεναμ

Στο άλλο μεγάλο ματς της ημέρας στην Αγγλία, η Τότεναμ πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" με 3-2.

Ο Αντρέ-Βίλας Μπόας, ο οποίος μεσοβδόμαδα είχε δηλώσει πως θα πάρει το "διπλό", είδε την ομάδα να προηγείται με 2-0 στο ημίχρονο, χάρη στα τέρματα με εντυπωσιακές ατομικές προσπάθειες των Γιαν Βερτόνχεν και Γκάρεθ Μπέιλ.

Τα άλλα 3 στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν μέσα σε 3 λεπτά! Ο Νανί μείωσε στο 51', ο Ντέμπσεϊ πέτυχε το 3ο γκολ των "σπερς" στο 52' και ο Καγκάουα μείωσε εκ νέου στο 53'.

Θρίαμβοι για Τσέλσι & Τότεναμ

Δεν έφερε γούρι ο Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Premier League, μπαίνοντας στο 81ο λεπτό ως αλλαγή για την Φούλαμ, στην αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι στο "Κρέιβεν Κότατζ".

Δεν έφερε γούρι όμως, καθώς στο 87' οι "πολίτες" με γκολ του Έντιν Ντζέκο ολοκλήρωσαν την ανατροπή και έφυγαν από το Λονδίνο με την νίκη με 2-1.

Θρίαμβοι για Τσέλσι & Τότεναμ

Πρώτη νίκη με 5άρα η Λίβερπουλ

Με χατ-τρικ του Λουίς Σουάρες η Λίβερπουλ πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 5-2 της Νόριτς μέσα στο "Κάροου Ρόουντ".

Οι "κόκκινοι" προηγήθηκαν και με 4-0, ενώ τα άλλα δύο γκολ πέτυχαν οι Νουρί Σαχίν και Στίβεν Τζέραρντ.

Θρίαμβοι για Τσέλσι & Τότεναμ

Ανατροπή για Έβερτον

Με δύο γκολ του Νίκιτσα Γέλαβιτς η Έβερτον επικράτησε με 3-1 της Σαουθάμπτον στο "Γκούντισον Παρκ", αν και στο 6' βρέθηκε να χάνει από το τέρμα του Γκαστόν Ραμίρες.

Ο Λίον Όσμαν ισοφάρισε στο 25', ενώ ο Γέλαβιτς σκόραρε στο 32' και το 38', διαμορφώνοντας νωρίς το τελικό 3-1 για τα "ζαχαρωτά" που βρίσκονται στην 2η θέση.

Θρίαμβοι για Τσέλσι & Τότεναμ

Από δύο γκολ Κράουτς και Μπα

Με δύο γκολ του Πίτερ Κράουτς η Στόουκ νίκησε 2-0 στο "Μπριτάνια" την Σουόνσι, ενώ με δύο γκολ του Ντεμπά Μπα (έφτασε τα 6) η Νιούκαστλ πήρε ισοπαλία (2-2) στην έδρα της Ρέντινγκ.

Με το 5ο γκολ του Στίβεν Φλέτσερ η Σάντερλαντ νίκησε 1-0 την Γουίγκαν στο "Στέιντιουμ οφ Λάιτ", με το γκολ να έρχεται στο 51', μόλις 4 λεπτά μετά την αποβολή του Τζόρντι Γκόμεθ για τους φιλοξενούμενους.

Θρίαμβοι για Τσέλσι & Τότεναμ

Οι συνθέσεις

ΑΡΣΕΝΑΛ: Μανόνε, Τζένκινσον, Κοσιελνί, Βερμάελεν, Γκιμπς, Ντιαμπί (17' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Αρτέτα, Ράμσεϊ (66' Γουόλκοτ), Καθόρλα, Ποντόλσκι (67' Ζιρού), Ζερβινιό.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ (81' Γκάρι Κέιχιλ), Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Ραμίρες, Οσκάρ (73' Μόουζες), Μάτα (84' Μπέρτραντ), Αζάρ, Τόρες.

MANUTD: Λίντεγκααρντ, Ραφαέλ, Έβανς, Ρίο Φέρντιναντ (92' Χαβιέρ Ερνάντες), Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς (46' Ρούνεϊ), Σκόουλς, Νανί, Καγκάουα (79' Γουέλμπεκ), Φαν Πέρσι.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φρίντελ, Γουόκερ, Γκαλάς, Βερτόνχεν, Κόκερ, Σάντρο, Ντεμπελέ (84' Χάντλστοουν), Ντέμπσεϊ (70' Σίγκουρτσον), Λένον, Μπέιλ, Ντεφόου (93' Ντόσον).

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Ρίτερ, Χιουζ, Χάνγκελααντ, Ρίισε, Μπέιρντ (81' Καραγκούνης), Σίντγουελ, Πέτριτς (66' Κατσάνικλιτς), Νταφ, Μπράιαν Ρουίς, Ρονταγέγκα.

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Νάστασιτς, Κλισί, Χάβι Γκαρθία (86' Ντζέκο), Μπάρι, Γιαγιά Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα, Τέβες (76' Νασρί), Αγκουέρο.

ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Μάρτιν, Τέρνερ, Μπάρνετ, Γκαρίδο, Χόουσον, Μπράντλεϊ Τζόνσον, Σνόντγκρας, Σούρμαν (55' Χούλαχαν), Στίβ Μόρισον (79' Τετέι), Σιμέον Τζάκσον.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Γουίζντομ, Σκρτελ, Άγκερ, Γκλεν Τζόνσον (73' Κάραγκερ), Τζο Άλεν, Τζέραρντ, Νουρί Σαχίν (66' Χέντερσον), Σούσο (59' Ασαϊντί), Στέρλινγκ, Λουίς Σουάρες.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Τζαγκιέλκα, Χάιτινχα, Μπέινς, Φιλ Νέβιλ, Λίον Όσμαν, Μιραλάς (80' Οβιέδο), Πίνααρ, Φελαϊνί, Γέλαβιτς (76' Ανιτσέμπε).

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Γκασανίγκα, Ρίτσαρντσον, Ζοζέ Φόντε, Γιοσίντα, Κλάιν (81' Ριβς), Στίβεν Ντέιβις, Λαλάνα, Γουάρντ-Πρόουζ, Γκαστόν Ραμίρες, Λάμπερτ, Τζέι Ροντρίγκεθ (81' Μαγιούκα).

ΡΕΝΤΙΝΓΚ: ΜακΚάρθι, Κάμινγκς, Μαριάπα, Γκορκς, Σόρεϊ, Καρατσάν, Λάιγκερτγουντ, Κεμπέ (70' ΜακΚλίρι), ΜακΆναφ, Χαντ (86' Λε Φοντρ), Πογκρεμπνιάκ (78' Ρόμπερτς).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Χάρπερ, Περτς, Γουίλιαμσον, Στίβεν Τέιλορ (56' Τάβερνιερ), Σαντόν, Μπιγκιριναμά (69' Σέιν Φέργκιουσον), Τιοτέ, Μπεν Αρφά, Χονάς Γκουτιέρες, Ντεμπά Μπα, Παπίς Σισέ (69' Σάμι Αμεόμπι).

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Χουτ, Γουίλσον, Τσάρλι Άνταμ (68' Έθρινγκτον), Γουίλαν (81' Γουάιτχεντ), Ν'Ζονζί, Κάιτλι, Γουόλτερς, Κράουτς (86' Κένουιν Τζόουνς).

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φορμ, Ρανχέλ, Τσίκο, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπέντζαμιν Ντέιβις, Κι Σουνγκ-Γιονγκ, Μπράιτον, Νέιθαν Ντάιερ, Πάμπλο Ερνάντεθ (62' Ράουτλεντζ), Μίτσου (75' Μουρ), Γκρέιαμ.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μινιολέ, Γκάρντνερ, Μπραμπλ, Ο'Σέι, Ρόουζ, Κόλμπακ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Άνταμ Τζόνσον (79' Βόγκαν), ΜακΚλιν, Σεσενιό, Στίβεν Φλέτσερ.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ (3-4-3): Αλ Χαμπζί, Ράμις, Κάλντγουελ, Μέινορ Φιγκερόα, ΜακΚάρθι, ΜακΆρθουρ (85' Μιγιαΐτσι), Μπόις (85' Κάλουμ ΜακΜάναμαν), Μποσεζούρ, Τζόρντι Γκόμεθ, Μαλόνεϊ (61' Ντι Σάντο), Αρουνά Κονέ.

*κόκκινη 47' Τζόρντι Γκόμεθ

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Άρσεναλ - Τσέλσι 1-2 (42' Ζερβινιό / 20' Τόρες, 53' Μάτα)

Έβερτον - Σαουθάμπτον 3-1 (25' Όσμαν, 32' και 38' Γέλαβιτς / 6' Γκαστόν Ραμίρες)

Φούλαμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (10' πέν. Πέτριτς / 44' Αγκουέρο, 87' Ντζέκο)

Νόριτς - Λίβερπουλ 2-5 (61' Μόρισον, 87' Χολτ / 2', 38' και 57' Λουίς Σουάρες, 47' Σαχίν, 68' Τζέραρντ)

Ρέντινγκ - Νιούκαστλ 2-2 (62' Χαντ, 87' Κεμπέ / 59' και 83' Ντεμπά Μπα)

Στόουκ - Σουόνσι 2-0 (12' και 36' Κράουτς)

Σάντερλαντ - Γουίγκαν 1-0 (51' Στίβεν Φλέτσερ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 2-3 (51' Νανί, 53' Καγκάουα / 3' Βερτόνχεν, 32' Μπέιλ, 52' Ντέμπσεϊ)

Κυριακή

Άστον Βίλα - Γουέστ Μπρομ (18:00)

Δευτέρα

ΚΠΡ - Γουέστ Χαμ (22:00)

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 16

2. Έβερτον 13

3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12

4. Μάντσεστερ Σίτι 12

5. Τότεναμ 11

6. Γουέστ Μπρομ 10

7. Άρσεναλ 9

8. Φούλαμ 9

9. Νιούκαστλ 9

10. Γουέστ Χαμ 8

11. Σουόνσι 7

12. Σάντερλαντ 7*

13. Στόουκ 7

14. Λίβερπουλ 5

15. Άστον Βίλα 4

16. Γουίγκαν 4

17. Σαουθάμπτον 3

18. Νόριτς 3

19. ΚΠΡ 2

20. Ρέντινγκ 2*

*ένα ματς λιγότερο Σάντερλαντ και Ρέντινγκ

**δείτε αναλυτική βαθμολογία ΕΔΩ, επιλέγοντας ποδόσφαιρο, Αγγλία, 1η κατηγορία

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Ντεμπά Μπα (Νιούκαστλ)

5 γκολ

Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)

Στίβεν Φλέτσερ (Σαουθάμπτον)

4 γκολ

Μίτσου (Σουόνσι)

Πίτερ Κράουτς (Στόουκ)

Τζερμέιν Ντεφόου (Τότεναμ)

Ρίκι Λάμπερντ (Σαουθάμπτον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 2-3

Άρσεναλ - Τσέλσι 1-2

Φούλαμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Νόριτς - Λίβερπουλ 2-5

Έβερτον - Σαουθάμπτον 3-1

Ρέντινγκ - Νιούκαστλ 2-2

Στόουκ - Σουόνσι 2-0

Σάντερλαντ - Γουίγκαν 1-0

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ