PREMIER LEAGUE

Η Γιουνάιτεντ των ρεκόρ!

Η Γιουνάιτεντ των ρεκόρ!

Η Μάντστεστερ διέλυσε την Άρσεναλ σε...8 μικρά κομματάκια. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα αμέτρητα ρεκόρ των μωρών του Φέργκιουσον, αλλά και την αντίδραση των ΜΜΕ στο Νησί για το σκορ της δεκαετίας.

Το (κατ'ευφημισμόν τουλάχιστον για φέτος) ντέρμπι μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Άρσεναλ το απόγευμα της Κυριακής, ήταν ένα από εκείνα τα παιχνίδια που οι 75.448 θεατές στις εξέδρες του "Ολντ Τράφορντ" ένιωσαν πως εκείνη την ώρα "history was made".

Και φυσικά το ένστικτό τους ήταν αλάνθαστο καθώς με τα οκτώ τέρματα με τα οποία φιλοδώρησε η ομάδα του Φέργκιουσον αυτή του παλιόφιλού του, Αρσέν Βενγκέρ ( 8-2 το τελικό σκορ, βγαλμένο από άλλον πλανήτη) βάλθηκε να δημιουργήσει μία σειρά από ρεκόρ που θα μείνουν χαραγμένα στις μνήμες όλων.

Από που να αρχίσει κανείς; Μα φυσικά από το γεγονός ότι η Άρσεναλ δέχτηκε για πρώτη φορά οκτώ γκολ στη μεγάλη κατηγορία, ενώ τόσα τέρματα είχαν δεχτεί μόνο μία φορά στο παρελθόν, το... μακρινό 1896 στη δεύτερη κατηγορία από τη Λόμποροου.

Η Γιουνάιτεντ των ρεκόρ!

Το "8" θα σημαδέυει για καιρό την Άρσεναλ...

Η Γιουνάιτεντ των ρεκόρ!

Άλλο ένα "χτύπημα" στην καρδιά των Λονδρέζων...

Την ίδια ώρα, τα μωρά του Φέργκι (Fergi Babes όπως είναι το παρατσούκλι τους, εμπνευσμένο από τους Busby Babes) οδήγησαν τη Γιουνάιτεντ στην πιο ευρεία νίκη της επί της Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις, η οποία μάλιστα ήρθε δέκα χρόνια μετά από το 6-1 επί του ίδιου αντιπάλου και πάλι στο "Ολντ Τράφορντ" το Φλεβάρη του 2001 (η αμέσως πιο βαριά ήττα των "κανονιέρηδων" στην Πρέμιερ Λιγκ)!

Χρειάστηκε μάλιστα να περάσουν 12 ολόκληρα χρόνια ώστε η αρμάδα του Σερ Άλεξ να βομβαρδίσει οκτώ φορές αντίπαλη εστία σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό είχε ξανασυμβεί τον Φλεβάρη του 1999 όταν είχε νικήσει με 8-1 τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο "Σίτι Γκράουντ", στην μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη ομάδας στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (και πέμπτη μεγαλύτερη συνολικά).

MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 28:  Ashley Young of Manchester United celebrates with Ryan Giggs after scoring his second goal during the Barclays Premier League match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford on August 28, 2011 in Manchester, England.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 28: Ashley Young of Manchester United celebrates with Ryan Giggs after scoring his second goal during the Barclays Premier League match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford on August 28, 2011 in Manchester, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Γκιγκς συγχαίρει τον Γιανγκ μετά το 8-2

Εκείνο μάλιστα το ματς φέρνει ευχάριστες θύμησες και στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, με τον "δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο" να σκοράρει τα τέσσερα από τα οκτώ γκολ της ομάδας μπαίνοντας ως αλλαγή, κάνοντας φυσικά ρεκόρ για περισσότερα γκολ από έναν παίκτη που δεν ξεκίνησε βασικός σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ.

Και αν στη δύση του περασμένου αιώνα ήταν ένας Νορβηγός που έκανε το ρεκόρ με τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων", τώρα ήταν ένας 25χρονος από το Λίβερπουλ που πήρε το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της επιτυχίας.

Ο λόγος φυσικά για τον ηγέτη των πρωταθλητών, Γουέιν Ρούνι, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ στην αναμέτρηση με δύο φάουλ και ένα πέναλτι, φτάνοντας έτσι τα 152 γκολ με την ιστορική κόκκινη φανέλα (τα 107 εξ αυτών στην Πρέμιερ Λιγκ).

MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 28:  Wayne Rooney of Manchester United carries the match ball after scoring a hat trick in the Barclays Premier League match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford on August 28, 2011 in Manchester, England.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 28: Wayne Rooney of Manchester United carries the match ball after scoring a hat trick in the Barclays Premier League match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford on August 28, 2011 in Manchester, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images) GETTY IMAGES

Μετά το χατ-τρικ, ο Ρούνι κράτησε τη μπάλα του αγώνα για ανάμνηση

Πως μεταφράζεται αυτό το νούμερο; Είναι πλέον ο 9ος σκόρερ όλων των εποχών για τη Γιουνάιτεντ αφήνοντας πίσω του Φαν Νίστελροϊ και Σκόουλς (150 γκολ αμφότεροι), ενώ κυνηγάει πλέον με ακόμα μεγαλύτερη... μανία τον συμπαίκτη του και σημαία της ομάδας, Ράιαν Γκιγκς, που μετράει 159 τέρματα.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο ίδιος με περίσσιο αγωνιστικό θράσος, ο απόλυτος στόχος του είναι να φτάσει τα 249 γκολ του θρυλικού αρχισκόρερ της ομάδας, Μπόμπι Τσάρλτον.

"Είναι αστείο αλλά γνώριζα πριν το ματς ότι απείχα ένα γκολ από τα 150. Ρώτησα μερικούς συμπαίκτες μου λοιπόν πόσα γκολ έχει βάλει ο Σερ Μπόμπι και ο Γκίγκσι μου είπε ότι απέχω ακόμα 100 γκολ.

Αυτός είναι στόχος για μένα. Ελπίζω ότι σε μερικά χρόνια από τώρα θα τα καταφέρω"!

Η Γιουνάιτεντ των ρεκόρ!

Πραγματικό "θέατρο των ονείρων"

Ο Ρούνι θυμήθηκε ακόμα ότι η Άρσεναλ είναι η "αγαπημένη" του ομάδα καθώς απέναντί της έχει πετύχει τρια ιστορικά γκολ:

"Το πρώτο μου γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ ήρθε όταν έπαιζα για την Έβερτον σε ματς κόντρα στην Άρσεναλ (σ.σ το ματς τελείωσε 2-1 στο "Γκούντισον Παρκ" με γκολ του 17χρονου τότε Ρούνι) και το πρώτο μου τέρμα με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ ήταν επίσης κόντρα σε αυτούς (σ.σ στο 2-0 της σεζόν 2004-05 όπου και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σταμάτησε το εκπληκτικό αήττητο σερί 49 αγώνων στο πρωτάθλημα για τους Λονδρέζους).

Τώρα πέτυχα και το 150ο γκολ κόντρα στην Άρσεναλ", κατέληξε με νόημα.

Η Γιουνάιτεντ των ρεκόρ!

"Congratulations all" θα μπορούσε να λέει ο Πατρίς Εβρά

Για τους φίλους της Άρσεναλ πάντως, εκείνες οι δηλώσεις που "πόνεσαν" μετά το ματς προήλθαν από το στόμα του Φέργκιουσον, με τον πολυνίκη των αγγλικών γηπέδων (25 τίτλοι) να εκφράζει μεν τη συμπαράστασή του στον Βενγκέρ αλλά ταυτόχρονα να δηλώνει ευχαριστημένος που η ομάδα του δεν συνέχισε να βάζει και άλλα γκολ...

"Θα μπορούσαμε με ευκολία να πετύχουμε περισσότερα τέρματα αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν ήθελα να βάλουμε περισσότερα από οκτώ. Ήμουν κάτι παραπάνω από ευτυχισμένος από το αποτέλεσμα", τόνισε ο 70χρονος Σκωτσέζος, και συμπλήρωσε:

"Νομίζω ότι είναι άδικη η κριτική που του γίνεται. Έχει κάνει τρομερή δουλειά στην Άρσεναλ και έχει δώσει στην ομάδα του μερικούς πολύ ποιοτικούς παίκτες. Ο κόσμος τα ξεχνάει αυτά, λειτουργεί με κυνισμό, και όταν χάνεις μερικά παιχνίδια βγαίνουν οι δικαστές.

Η Γιουνάιτεντ των ρεκόρ!

Μία εικόνα χίλιες λέξεις...

Η Γιουνάιτεντ των ρεκόρ!

Το πιο εφιαλτικό απόγευμα της καριέρας του

Αντίθετα πάντως με τον Φέργκιουσον που θέλησε να υπερασπιστεί τον Αλσατό, οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ δεν έδειξαν καθόλου... οίκτο την ώρα του αγώνα, με το σύνθημα "Απολύεσαι το πρωί" ("You're getting sacked in the morning'') να δονεί όλο το Μάντσεστερ.

Την ίδια ώρα οι φίλοι της Άρσεναλ, που "ξηλώθηκαν" γύρω στις 250 λίρες για να κάνουν το ταξίδι Λονδίνο-Μάντσεστερ και να στηρίξουν την ομάδα τους, αισθάνονταν ταπεινωμένοι για μία ακόμα φορά τη φετινή σεζόν, πολύ περισσότερο δε από όταν έχασαν τους Φάμπρεγας και Νασρί.

Ταυτόχρονα όμως θα ήταν και προβληματισμένοι για το γεγονός ότι ενώ Μάντσεστερ Γιουάιτεντ και Άρσεναλ είχαν αμφότερες μέσο όρο ηλικίας τα 23 χρόνια (οι αρχικές ενδεκάδες τους στο ματς), οι "κανονιέρηδες" ακόμα κάνουν σχέδια για... κάποιο μυθικό μέλλον ενώ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μέλλον είναι... εδώ!

Δικαιολογίες για κάποιους μετά από αυτό το διαστημικό 8-2 θα βρεθούν μπόλικες. Τραυματισμοί, τιμωρίες, κούραση μετά από κρίσιμο ματς για την είσοδο στους ομίλους του Champions League μεσοβδόμαδα, χαμένο πέναλτι, κακή τύχη, κόκκινη κάρτα, κατηφορικό... Ολντ Τράφορντ (20 νίκες στα 21 τελευταία εντός έδρας ματς για τους "κόκκινους διαβόλους" στο πρωτάθλημα).

Η Γιουνάιτεντ των ρεκόρ!

Τα μάτριξ λένε πάντα την αλήθεια...

Η Γιουνάιτεντ των ρεκόρ!

... όσο πικρή και αν είναι για τους φετινούς "gunners"

Πέρα όμως από δικαιολογίες, ελαφρυντικά και άλλοθι, υπάρχει και μία πραγματικότητα που είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί.

Η Άρσεναλ δεν έχει πλέον τη στόφα για να κυνηγήσει την κορυφή και θα πρέπει να αρκεστεί στο κυνήγι της 4άδας, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτετ φαντάζει πλέον ως η ομάδα που πρέπει κάποιος να ξεπεράσει αν θέλει να πάρει τον τίτλο.

Αυτή τη στιγμή δε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του "συλλέκτη των τίτλων" Φέργκιουσον έχει μοναδικό υπολογίσιμο αντίπαλο την συμπολίτισσα Σίτι με το φανταστικό ρόστερ και την πανίσχυρη οικονομικά διοίκησή της, και αν δεν υπάρχει κάποια σφήνα από τρίτη ομάδα (Λίβερπουλ ή Τσέλσι) η κόντρα αυτών των δύο θα θυμίσει σε μεγάλο βαθμό το δίδυμο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Η Γιουνάιτεντ των ρεκόρ!

Πόσο πιο ψηλά να φτάσει το σκορ;

ΥΓ: Σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει να βγάζει τους ίδιους αυτοματισμούς και να παίζει σε αυτό το υψηλό τέμπο και στη συνέχεια, δεν αποκλείται να απειλήσει ακόμα και το 9-0 της ίδιας κόντρα στην Ίπσουιτς στο "Θέατρο των Ονείρων", που παραμένει εδώ και 16 χρόνια η μεγαλύτερη νίκη ομάδας στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου από το Sport24.gr

Μάντσεστερ Γ. - Άρσεναλ 8-2 (goals)

Μάντσεστερ Γ. - Άρσεναλ 8-2 (highlights)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ