PREMIER LEAGUE

Η Τσέλσι προσπέρασε Άρσεναλ και Λίβερπουλ

Η Τσέλσι προσπέρασε Άρσεναλ και Λίβερπουλ

Η Τσέλσι πέτυχε φλέβα χρυσού συνάπτοντας συνεργασία με την Yokohama Rubber καθώς έχει πλέον την δεύτερη υψηλότερη χορηγία φανέλας στην Premier League. Διαβάστε για νούμερα που ζαλίζουν!

Τέτοιες συμφωνίες μόνο στην Premier League μπορούν να επιτευχθούν το 2015: η Τσέλσι υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ιαπωνική εταιρεία ελαστικών Yokohama Rubber Company και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα εισπράξει συνολικά 200 εκ.λίρες για να τη διαφημίζει στη φανέλα.

Για κάθε χρόνο συνεργασίας, ο σύλλογος του δυτικού Λονδίνου θα κερδίζει 40 εκ.λίρες και με αυτό το ποσό βρίσκεται πλέον στην 2η θέση με τις πιο επικερδείς συμφωνίες ομάδων της Premier League με χορηγούς για να διαφημίζονται στη φανέλα τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας κερδίζοντας 47 εκ.λίρες για κάθε χρόνο που διαφημίζει στη φανέλα την Chevrolet (το deal έκλεισε το 2012 και η συμφωνία ισχύει από φέτος για επτά χρόνια με συνολικό κέρδος για τους "κόκκινους διαβόλους" γύρω στα 330 εκ.λίρες) ενώ οι "μπλε" βρίσκονται πλέον σε καλύτερη μοίρα από τις Άρσεναλ (30 εκ.λίρες το χρόνο η συμφωνία της με την Fly Emirates) και Λίβερπουλ (20 εκ.λίρες το χρόνο μέσω της Standard Chartered).

Η Τσέλσι προσπέρασε Άρσεναλ και Λίβερπουλ

Εντυπωσιακή είναι επίσης η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των συνολικών ετήσιων εσόδων των ομάδων της Premier League από τις διαφημίσεις στις φανέλες τους σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Οι 20 αγγλικές ομάδες συγκεντρώνουν όλες μαζί το ποσό των 216,3 εκ.λιρών από τις διαφημίσεις στις φανέλες τους (10,8 εκ.λίρες η κάθε μία ανά μέσο όρο), ενώ τα αντίστοιχα έσοδα για τις ομάδες της Bundesliga ήταν 101 εκ.λίρες και 82 εκ.λίρες για τις ομάδες της La Liga.

Η Τσέλσι προσπέρασε Άρσεναλ και Λίβερπουλ

Σημειώνεται πως σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν όπου οι ξένοι χορηγοί στις φανέλες ήταν 10, φέτος έχουν γίνει 14, με τις αγγλικές ομάδες να διαφημίζουν επιχειρήσεις από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νότια Κορέα και ΗΠΑ μέχρι... Φιλιππίνες, Νότια Αφρική, Κίνα και Ταϊλάνδη.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ