PREMIER LEAGUE

Έχει βρει το κουμπί της Γιουνάιτεντ η Σίτι

Έχει βρει το κουμπί της Γιουνάιτεντ η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει για τρίτη φορά σε επίπεδο Premier League τουλάχιστον τέσσερα τέρματα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ντέρμπι (videos).

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της Κυριακής, στο οποίο επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-1.

Οι "πολίτες" μπήκαν αποφασισμένοι από νωρίς και μέχρι να γίνει το 4-0 και να βγάλουν το πόδι από το γκάζι ήταν εξαιρετικοί σε αντίθεση με τη Γιουνάιτεντ που έψαχνε να βρει τα πατήματά της.

Αυτή, μάλιστα, ήταν η τρίτη νίκη που κάνει η Σίτι με 4+ γκολ επί της Γιουνάιτεντ σε επίπεδο Premier League, αφήνοντας έτσι πίσω της τη Νιούκαστλ, η οποία έχει δύο νίκες με 4+ επί των "κόκκινων διαβόλων".

Η πρώτη φορά που η Σίτι είχε σκοράρει τέσσερα γκολ επί της Γιουνάιτεντ ήταν τον Μάρτιο του 2004 (4-1), ενώ η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της σε ντέρμπι ήταν το επιβλητικό 1-6 του Οκτωβρίου του 2011.

Σίτι - Γιουνάιτεντ 4-1, 14/3/04 (3.10, 7.00, 9.50, 15.15, 19.45)

Γιουνάιτεντ - Σίτι 1-6, 23/10/11

Σίτι - Γιουνάιτεντ 4-1, 22/9/13

Έγραψε ιστορία ο Ρούνεϊ

Μπορεί το γκολ του να μην είχε καμία σημασία στην έκβαση του αγώνα, όμως, ήταν αρκετό για να στείλει τον Γουέιν Ρούνεϊ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς των ντέρμπι του Μάντσεστερ. Ο Άγγλος επιθετικός μοιραζόταν μέχρι χθες την πρώτη θέση μαζί με τους Φράνσις Λι και Τζο Χάιες, αλλά πλέον μπορεί να περηφανεύεται πως στα 27 του είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του εν λόγω ντέρμπι, όπου έχει πετύχει μεταξύ άλλων και το καλύτερο γκολ της καριέρας του.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ