PREMIER LEAGUE

Αυτοί είναι οι 44 "ελεύθεροι" της Premier League

Αυτοί είναι οι 44 "ελεύθεροι" της Premier League

Το μεγάλο μεταγραφικό παζάρι ξεκινάει και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους 44 παίκτες της Premier Legue που μένουν χωρίς συμβόλαιο αυτό το καλοκαίρι. Τουρέ, Αντεμπαγιόρ, Φλαμινί σε μία άκρως ξεχωριστή λίστα.

Η ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής σεζόν βρίσκει όλες σχεδόν τους συλλόγους σε θέση... μάχης καθώς κάνουν ήδη το σχεδιασμό τους ενόψει της νέας σεζόν , όμως πέρα από τους οπαδούς που αγωνιούν για τις κινήσεις των ομάδων τους, την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη αγωνία έχουν οι παίκτες για το μέλλον τους.

Πόσο μάλλον όταν το καλοκαίρι του 2016 τους βρίσκει να μη δεσμεύονται με συμβόλαιο... H "Daily Mail" κατέγραψε όλους τους παίκτες της Premier League που μένουν ελεύθεροι, 44 τον αριθμό, και επιχείρησε να κάνει μία εκτίμηση αναφορικά με το τι τους ξημερώνει ποδοσφαιρικά. Λέτε κάποιοι εξ αυτών να ακουστούν και για κάποια ελληνική ομάδα το προσεχές διάστημα; Μακάρι...

Δείτε αυτούς που μένουν και αυτούς που φεύγουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail:

● Άρσεναλ (2) ➔ Ματιέ Φλαμινί, Τόμας Ροσίτσκι

Η Άρσεναλ δεν έχει κάνει πρόταση ανανέωσης σε κάποιον από τους δύο βετεράνους μέσους και θα ακολουθήσουν στην πόρτα της εξόδου τον Μικέλ Αρτέτα (αποχωρεί από την ενεργό δράση).

Αυτοί είναι οι 44 "ελεύθεροι" της Premier League
© KEVIN QUIGLEY

● Άστον Βίλα (2) - Τσαρλς Εντζόγκμπια, Κίραν Ρίτσαρντσον

Οι Ενζόγκμπια και Ρίτσαρντσον είναι μόνο δύο από τους πολλούς παίκτες που θα αποχαιρετήσουν την Άστον Βίλα αυτό το καλοκαίρι μετά τον υποβιβασμό των "χωριατών" στην Championship.

● Μπόρνμουθ (3) - Άρτουρ Μπόρουτς, Σιλβέν Ντιστέν, Στεφάν Ζουμπάρ

Η Μπόρνμουθ θα αναζητήσει νέο τερματοφύλακα αλλά ταυτόχρονα θέλει να κρατήσει στο δυναμικό της και τον Μπόρουτς. Όπως έγινε γνωστό, οι Ντιστέν και Ζουμπάρ θα μείνουν ελεύθεροι από τα "κεράσια".

● Τσέλσι (1) - Μάρκο Αμέλια

Το πιθανότερο είναι πως ο Μάρκο Αμέλια θα επιστρέψει στην Ιταλία όπου θα προσπαθήσει να βρει ομάδα.

● Κρίσταλ Πάλας (7) - Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, Μαρουάν Σαμάκ, Ντάμιεν Ντιλέινι, Μπρέντε Χάνγκελαντ, Άντριαν Μαριάπα, Πάντι ΜακΚάρθι, Τζούλιαν Σπερόνι

Η ομάδα του Ανατολικού Λονδίνου θα κάνει πρόταση στους Ντιλέινι και Σπερόνι για να παραμείνουν, είναι άγνωστο πάντως αν θα δεχτούν να υπογράψουν. Οι άλλοι πέντε παίκτες αναμένεται να αφήσουν το "Selhust Park" αυτό το καλοκαίρι.

● Έβερτον (5) - Τόνι Χίμπερτ, Ντάρον Γκίμπσον, Φελίπε Ματιόνι, Λέον Όσμαν, Στίβεν Πιένααρ

Ο νέος προπονητής της Έβερτον, όποιος και αν είναι αυτός, δύσκολο θα κρατήσει οποιονδήποτε από αυτούς τους παίκτες.

● Λέστερ (2) - Μάρτιν Βασιλιέβσκι, Μαρκ Σβάρτσερ

Και οι δύο παίκτες έχουν την επιλογή να παραμείνουν έχοντας το ρόλο των αναπληρωματικών, ενδέχεται ωστόσο να επιλέξουν την επιστροφή στις πατρίδες τους (Πολωνία και Αυστραλία αντίστοιχα) ή ακόμα και να κρεμάσουν τα παπούτσια τους. Πολύ πιθανό το δεύτερο για τον 43χρονο κίπερ Σβάρτσερ.

● Λίβερπουλ (2) - Ζοάο Τεϊσέιρα, Κολό Τουρέ

Η έλευση του Ζοέλ Ματίπ στο "Anfield" σηματοδοτεί την αποχώρηση του Τουρέ ενώ, αν και έχει δείξει το ταλέντο στις διοργανώσεις Κυπέλλλων, ο Τεϊσέιρα αναμένεται να φύγει για να ψάξει ομάδα με μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Αυτοί είναι οι 44 "ελεύθεροι" της Premier League
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

● Μάντσεστερ Σίτι (1) - Μαρτίν Ντεμιτσέλις

Ο Ντεμιτσέλις έχει πολλές επιλογές αναφορικά με το που θα κλείσει την καριέρα του, με το πιθανότερο σενάριο να είναι αυτό της επιστροφής στα πάτρια εδάφη(Αργεντινή).

● Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3) - Κάμερον Μπόρθγουικ-Τζάκσον, Μάικλ Κάρικ, Βίκτορ Βαλντές

Όλα εξαρτώνται από τον Ζοζέ Μουρίνιο αλλά είναι σίγουρο πως ο Βαλντές θα φύγει. Για το Μπόρθγουικ-Τζάκσον το θέμα του νέου συμβολαίου εθεωρείτο κάτι τυπικό αλλά καθυστερεί σημαντικα ενώ για τον Κάρικ οι πιθανότερες παραμονής είναι περισσότερες σε σύγκριση με αυτές της φυγής.

● Νιούκαστλ (4) - Ρολάντο Άαρονς, Κέβιν Μπαμπού, Στίβεν Τέιλορ, Φρέντι Γούντμαν

Ο εξτρέμ Άαρονς και ο γκολκίπερ Γούντμαν θα αναζητήσουν ομάδα της Premier League για να συνεχίσουν την καριέρα τους μετά τον υποβιβασμό της Νιούκαστλ ενώ οι άλλοι δύο είναι πιθανό να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τις "καρακάξες" του Ράφα Μπενίτεθ.

Αυτοί είναι οι 44 "ελεύθεροι" της Premier League
© NEWCASTLE UTD VIA GETTY IMAGES

● Νόριτς (2) - Γκάρι Ο'Νιλ, Άλεξ Τετέι

Το συγκεκριμένο δίδυμο παικτών θα ήταν μία χαρά για την Νόριτς στην Champioship, είναι πάντως αρκετά πιθανό να αναζητήσουν νέες προκλήσεις στην καριέρα τους στην κορυφαία κατηγορία.

● Σαουθάμπτον (1) - Κέλβιν Ντέιβις

Ο 39χρονος γκολκίπερ Ντέιβις θα παραμείνει στους "αγίους", στους οποίους αποτελεί μέλος από το 2006 έχοντας ήδη 271 παρουσίες στην Premier League, χωρίς πάντως να γνωρίζει κανείς αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής τη νέα σεζόν.

● Στόουκ (1) - Μαρκ Γουίλσον

Ο 28χρονος Ιρλανδός αμυντικός δεν θα συνεχίσει στο "Britannia", με την εμπειρία του ωστόσο στα γήπεδα της Premier League να αναμένεται να του εξασφαλίσει συμβόλαιο με κάποιον άλλο σύλλογο της μεγάλης κατηγορίας.

● Σάντερλαντ (3) - Γουές Μπράουν, Στιβ Χάρπερ, Βαλεντίν Ρομπέρζ

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός Ρομπέρζ που δεν "έπιασε" θεωρείται ήδη παρελθόν από το Γουέαρσαϊντ ενώ ο Χάρπερ έχει την επιλογή της παραμονής αν θέλει να "τρενάρει" την αποχώρησή του από τα γήπεδα. Ο 36χρονος Μπράουν (παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1996 μέχρι το 2011 όπου και μετακόμισε στο Σάντερλαντ) ίσως ολοκληρώσει την καριέρα του αγωνιζόμενος στο MLS.

Αυτοί είναι οι 44 "ελεύθεροι" της Premier League
© GETTY IMAGES

● Σουόνσι (0)

● Τότεναμ (1) - Τομ Κάρολ

Ανήκει στην Τότεναμ από το 2012 και έκτοτε έχει αγωνιστεί σε τέσσερις ομάδες με τη μορφή δανεισμού: Λέιτον Όριεντ, Ντέρμπι, ΚΠΡ και Σουόνσι. Ο 24χρονος μέσος είναι αρκετά πιθανό να μείνει ελεύθερος, με την Τότεναμ να θέλει να αδειάσει θέσεις στο ρόστερ της για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

● Γουότφορντ (1) - Τζόελ Έκστραντ

Είδε τη σεζόν του να καταστρέφεται από τραυματισμό, με τον Σουηδό κεντρικό αμυντικό να αναμένεται να γίνει "μήλον της Έριδος" για αρκετές ομάδες της Premier League που κυνηγούν την παραμονή αλλά και ομάδες της Championship που έχουν στόχο την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

● Γουέστ Μπρομ (2) - Τζέιμς Μόρισον, Στεφάν Σεσενιόν

Ο Μόρισον, ο οποίος κλείνει τα 30 του χρόνια αυτές τις ημέρες, είναι έτοιμος για αποχώρηση από το "Χόθορνς" και με 300 ματς στα πόδια του στην Premier League δεν θα δυσκολευτεί να βρει νέα ομάδα πολύ σύντομα. Ο Σεσενιόν έχει την δυνατότητα να επιστρέψει στη Γαλλία.

Αυτοί είναι οι 44 "ελεύθεροι" της Premier League
© IAN HODGSON

● Γουέστ Χαμ (1) - Τζόι Ο'Μπράιεν

Τις πρώτες τέσσερις σεζόν του στην Γουέστ Χαμ είχε κατά σειρά 32, 33, 17 και 9 συμμετοχές στην Premier League όμως στη σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν έπαιξε ούτε ένα ματς πρωταθλήματος και το πιθανότερο είναι να χωρίσουν οι δρόμοι του με τα "σφυριά".

* Η λίστα δεν συμπεριλαμβάνει παίκτες όπου έληξαν οι δανεισμοί τους ή που δεν λογίζονται ως παίκτες της πρώτης ομάδας

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ