ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Δύο γκολ και πάλι ο Γκέκας, κράτησε το μηδέν ο Καρνέζης, πολύ καλοί οι Μόρας και Ταχτσίδης. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Φάνης Γκέκας είναι ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση για δεύτερη σερί εβδομάδα. Ωστόσο, δεν ήταν ο μοναδικός που πήγε πολύ καλά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλα ήταν ιδανικά, καθώς άλλοι έκαναν βήματα προς τα πίσω.

Όπως είχατε συνηθίσει από πέρυσι το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Δύο στους τέσσερις

Χωρίς τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, πήρε η Γουέστ Μπρομ την πρώτη της φετινή νίκη επικρατώντας της Τότεναμ με 1-0. Την προηγούμενη εβδομάδα ο 29χρονος είχε κάνει το ντεμπούτο του και δεν αποκλείεται στον σχεδιασμό του Αλαν Άιρβιν να ήταν να τον αφήσει εκτός για να τον βάλει στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι του League Cup. Ξανά εκτός αποστολής ο Χάρης Μαυρίας στη λευκή ισοπαλία της Μπέρνλι με τη Σάντερλαντ. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι ο Γκας Πογιέτ απέκλεισε το ενδεχόμενο παραχώρησης του νεαρού εξτρέμ υπό τη μορφή δανεισμού. Βασικός ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στην ευρεία νίκη της Μίντλεσμπρο επί της Μπρέντφορντ (4-0), όπως και ο Κώστας Σταφυλίδης στην ήττα της Φούλαμ από την Μπλάκμπερν (0-1). Είναι σημαντικό ότι ο 20χρονος διατήρησε τη σχέση του στο αρχικό σχήμα παρά την απόλυση του Φέλιξ Μάγκατ.

Ισπανία - Αποβολή ο Βύντρα

Μόνο ένας αγωνίστηκε απ' όσους παίζουν στην Ισπανία κι εκείνος όχι για πολύ. Ο Λουκάς Βύντρα ήταν βασικός στη συντριβή της Λεβάντε από την Μπαρτσελόνα (0-5) και υπέπεσε σε πέναλτι στο 41, το οποίο έχασε ο Λιονέλ Μέσι. Για το συγκεκριμένο μαρκάρισμα αποβλήθηκε, αφού ο Αργεντινός, ο οποίος ανατράπηκε, ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Εκτός αποστολής παρέμεινε ο Νίκος Καράμπελας, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Δεν αγωνίστηκε ούτε ο Κώστας Ρουγκάλας στη νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης ΙΙ επί της Τουντελάνο (1-0).

Ιταλία - Ανίκητος ο Καρνέζης

Φανέλα βασικού για άλλη μία φορά πήρε ο Ορέστης Καρνέζης και δικαίωσε τον Αντρέα Στραματσόνι για την επιλογή του. Η Ουντινέζε έκανε μία μεγάλη νίκη επί της Νάπολι (1-0) με τον Έλληνα τερματοφύλακα να είναι από τους διακριθέντες και να πραγματοποιεί εκτός των άλλων μία εξαιρετική διπλή επέμβαση στο 64'. Θετικός και ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος κέρδισε και το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της ομάδας του.

Στη Ρώμη οι "τζαλορόσι" πήραν άλλη μία νίκη με αντίπαλο την Κάλιαρι (2-0) έχοντας ξανά βασικό τον Κώστα Μανωλά. Εύκολο απόγευμα είχε όχι μόνο ο πρώην στόπερ του Ολυμπιακού, αλλά συνολικά η ομάδα του που δεν πιέστηκε. Ο 23χρονος ήταν βασικός και στη μεσοβδόμαδη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε ένα παιχνίδι που είχε αγωνιστεί σε όλη του τη διάρκεια και ο Βασίλης Τοροσίδης. Δεν έχει πάρει ακόμα λεπτά συμμετοχής ο Χοσέ Χολέμπας.

Τη χαρά των τριών βαθμών γεύτηκε και η άλλη... ελληνική ομάδα. Ο λόγος για την Βερόνα, η οποία νίκησε την Τορίνο (0-1), έχοντας στην αρχική της ενδεκάδα και τους τρεις συμπατριώτες μας. Ο Βαγγέλης Μόρας ήταν εξαιρετικός, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Αντιθέτως, σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έγινε και αλλαγή. Εκτός αποστολής ο τραυματίας Γιάννης Φετφατζίδης στη νίκη της Τζένοα επί της Λάτσιο (1-0). Τέλος, στον πάγκο έμεινε ο Μάριος Οικονόμου στην ήττα της Μπολόνια από την Κροτόνε (0-2).

Γερμανία - Ο Καπίνο νίκησε τον Παπασταθόπουλο

Δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα για την Ντόρτμουντ, η οποία δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και τελικά το πλήρωσε (2-0). Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος την Τρίτη ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Άρσεναλ, ήταν ξανά σταθερός, αλλά δεν κατάφερε να κόψει τον Σαμπέριο στη φάση του 1-0. Για τη γηπεδούχο Μάιντς έμεινε στον πάγκο ο Στέφανος Καπίνο. Όσον αφορά τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ήταν εκτός αποστολής στην ήττα της Λεβερκούζεν από τη Βόλφσμπουργκ (4-1) αφού παραμένει τραυματίας.

Από εκεί και πέρα, ο νεαρός Αλέξανδρος Καρτάλης έμεινε εκτός αποστολής στην νίκη της Γκρόιτερ Φιρθ επί της Καϊζερσλάουτερν (2-1) για τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, ενώ στην τρίτη κατηγορία η Στουτγκάρτερ Κίκερς έμεινε στο 1-1 με την Όζναμπρουκ με τον Θανάση Ράπτη να μην συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή.

Ολλανδία - Νέα νίκη με Λάμπρου

Διατεθειμένος να πιάσει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του δίνονται από τον δανεισμό του στη Βίλεμ είναι ο Κώστας Λάμπρου και το αποδεικνύει. Στη νίκη της ομάδας του επί της Μπρέντα (2-1) ήταν και πάλι βασικός έστω κι αν η εμφάνισή του δεν ήταν ανάλογα καλή με της προ μίας εβδομάδα κόντρα στη Φέγενοορντ. Ήττα για την Τσβόλε από την Άλκμααρ με τον Νίκο Ιωαννίδη να μπαίνει αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Εκτός αποστολής ο τραυματίας Θανάσης Καραγκούνης.

Βέλγιο - Εξαίρεση ο Διούδης

Θετικός ήταν ο απολογισμός στο Βέλγιο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Σωκράτης Διούδης αποτελεί αυτή τη στιγμή τον δεύτερο τερματοφύλακα της Μπριζ και επομένως είναι δύσκολο να παίρνει λεπτά συμμετοχής. Ο 21χρονος ήταν στον πάγκο στην ευρεία νίκη της ομάδας του επί της Κόρτραϊκ (5-0). Οι υπόλοιποι πήραν φανέλα βασικού. Δεύτερο 90λεπτο για τον Απόστολο Βέλλιο στην ήττα της Λιρς από τη Βέστερλο (6-1), ενδεκαδάτος και ο Στέργος Μαρίνος, ο οποίος βγήκε στο 58', στη νίκη της Σαρλερουά επί της Ζούλτε Βάρεχεμ. Δεν χάνει παιχνίδι της Λόκερεν ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος όχι μόνο έβγαλε όλο το 90λεπτο στη νίκη επί της Μαλίν (3-2), αλλά είχε παίξει και τρεις μέρες πριν κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας.

Πορτογαλία - Δεν έπαιξε κανένας

Από τον παράδεισο στην κόλαση πήγε μέσα σε μία εβδομάδα ο Ανδρέας Σάμαρης. Μετά το παιχνίδι με τη Σετούμπαλ οι Πορτογάλοι αποθέωναν τον 25χρονο μέσο, αλλά η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Δεν πήγε καλά ούτε στο παιχνίδι με τη Ζενίτ, αλλά ούτε σε αυτό της Κυριακής με τη Μορεϊρένσε, στο οποίο ο Ζόρζε Ζεζούς τον άλλαξε στο 35'. Εκτός αποστολής και ο Δημήτρης Πέλκας στην ήττα της Σετούμπαλ από την Πεναφιέλ.

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Το δικό του ρεσιτάλ συνεχίζει ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος για δεύτερο σερί παιχνίδι σημείωσε δύο γκολ. Με αυτό τον τρόπο χάρισε στην Ακχισάρ τη νίκη κόντρα στην Ερτσίγεσπορ (1-2). Ντεμπούτο στη Süper Lig για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στην ισοπαλία με την Ιστανμπούλ (1-1), ενώ την Πέμπτη με δικό του γκολ είχε δώσει στη Τραμπζονσπόρ τη νίκη κόντρα στη Μέταλιστ. Βασικός στο Ισραήλ και ο Γιάννης Παπαδόπουλος στην ισοπαλία της Μπνέι με την Χάποελ Άκρε (1-1). Μεσοβδόμαδα ο 25χρονος είχε σκοράρει ένα εντυπωσιακό γκολ.

Στη Ρουμανία εκτός αποστολής έμεναν στη νίκη της Άστρα επί της Παντούρι (2-1) οι Βασίλης Πλιάτσικας και Γιάννης Αραμπατζής. Ο πρώτος είχε αγωνιστεί την Πέμπτη στην αναμέτρηση με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Τη Δευτέρα παίζει η Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ, στην οποία αγωνίζεται ο Λεωνίδας Παναγόπουλος. Στην Πολωνία και πάλι βασικός ήταν ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης στην ήττα της Λέχια Γκντανσκ από την Πογκόν Στσέσιν (0-1). Ήττα και για την Μπιντγκόζ (6-2) από τη Λεχ Πόζναν με τον Ανέστη Αργυρίου να είναι βασικός και να γίνεται αλλαγή στο ημίχρονο.

Στη Σουηδία ο τραυματίας Πάνος Δημητριάδης δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να βοηθήσει την ΑΙΚ, η οποία ηττήθηκε από τη Χάλμσταντ, σε αντίθεση με τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος ήταν βασικός στην ισοπαλία της Ασιρίσκα με τη Χουσκβάρνα (1-1). Τέλος, στον πάγκο έμεινε ο Θανάσης Πέτσος στη νίκη της Ραπίντ Βιέννης επί της Βόλφσμπεργκερ (3-0).

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ