ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Χατ τρικ ο Φάνης Γκέκας κόντρα στην πρώην ομάδα του, εξαιρετικός ο Βαγγέλης Μόρας, διάκριση για Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η εμφάνιση του Φάνη Γκέκα ήταν αυτή που επισκίασε τους πάντες αυτό το Σαββατοκύριακο στα ευρωπαϊκά γήπεδα όσον αφορά τους Έλληνες του εξωτερικού. Γενικά υπήρξαν και άλλοι παίκτες που ξεχώρισαν, ενώ κάποιοι πανηγύρισαν και σημαντικές νίκες όπως οι Στέργος Μαρίνος και Βασίλης Πλιάτσικας.

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και αυτή το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Σταθερά ο Dimi

Για άλλη μία αγωνιστική στην Αγγλία ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αποτέλεσε εξαίρεση. Στην Premier League Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Μήτρογλου έμειναν εκτός αποστολής στην ισοπαλία της Φούλαμ με τη Χαλ (2-2), ενώ το ίδιο έγινε και με τον Χάρη Μαυρία στη μεγάλη νίκη της Σάντερλαντ επί της Κάρντιφ (4-0). Ο Απόστολος Βέλλιος ξεπέρασε το μικροπρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, αλλά επέστρεψε στην Έβερτον χωρίς να είναι στην αποστολή στο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον (2-0). Έτσι ο Κωνσταντόπολος ήταν ο μοναδικός που αγωνίστηκε. Ο 35χρονος ήταν ξανά βασικός στη νίκη της Μίντλεσμπρο επί της Μπάρνσλεϊ.

Ισπανία - Το απόλυτο

Δε συμβαίνει συχνά, όμως, αυτή την αγωνιστική έπαιξαν και οι τρεις Έλληνες της Ισπανίας. Ο Ορέστης Καρνέζης για τρίτο σερί παιχνίδι πήρε φανέλα βασικού στην ήττα της Γρανάδα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο (0-3). Δε φέρει ευθύνη σε κανένα από τα τρία γκολ που δέχτηκε, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει και το κάτι παραπάνω. Βασικοί και οι Λουκάς Βύντρα και Νίκος Καράμπελας στην ισοπαλία της Λεβάντε με την Έλτσε (1-1). Προβλήματα δεν είχαν με τον δεύτερο να κάνει κάποιες καλές ενέργειες και επιθετικά.

Ιταλία - Χαμόγελα για πολλούς

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της στη φετινή σεζόν έκανε η Ελλάς Βερόνα με τον Βαγγέλη Μόρα να είναι εντυπωσιακός. Ο 32χρονος δεν έχασε σχεδόν καμία μονομαχία όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει, ενώ έβγαζε και πολύ σωστά την μπάλα από την άμυνα στη νίκη των Βερονέζων επί της Κατάνια (4-0). Σταθερά βασικοί και οι Παναγιώτης Κονέ και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στην ήττα της Μπολόνια επί της Φιορεντίνα (0-3). Οι "ροσομπλού" ήταν άκρως προβληματικοί με τον Χριστοδουλόπουλο για άλλη μία φορά να ξεχωρίζει στο μέτρο του δυνατού.

Αρκετά καλός και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος μπήκε αλλαγή και έπαιξε μία ώρα, στη νίκη της Τορίνο επί της Ουντινέζε (2-0). Καλή εμφάνιση και για τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος στάθηκε άτυχος. Από τα πόδια του 23χρονου άρχισε το γκολ της ομάδας του, ενώ είχε και μία πολύ καλή στιγμή για να σκοράρει. Ωστόσο, μετά την αποβολή του Παρτοβάνα στο 53' ο Τζαν Πέρο Γκασπερίνι αποφάσισε να θυσιάσει εκείνον προκειμένου να βάλει έναν ακόμη αμυντικό. Ελάχιστα λεπτά έπαιξε ο Βασίλης Τοροσίδης στη νίκη της Ρόμα επί της Μίλαν (2-0), ενώ στον πάγκο έμεινε ο Μάριος Οικονόμου στη νίκη της Κάλιαρι επί της Πάρμα (1-0).

Στη Serie B, είχαμε δύο Έλληνες βασικούς μετά από πολύ καιρό. Ο Σάββας Γκέντσογλου έκανε την πέμπτη του συμμετοχή ως ενδεκαδάτος με τη Σπέτσια στην ήττα της από την Έμπολι (2-0), ενώ βασικός μετά από καιρό ήταν και ο Γιάννης Ποτουρίδης στη λευκή ισοπαλία της Νοβάρα με την Πεσκάρα. Εκτός αποστολής για την πρώτη ο τραυματίας Γιώργος Κατίδης. Στην ίδια μοίρα και οι Δημήτρης Βοσνακίδης (Μπάρι) και Λάμπης Κιάκης (Κάρπι).

Γερμανία - Στους κορυφαίους ο Sokratis

Μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε με τη φανέλα της Ντόρτμουντ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην ισοπαλία με την Μπάγερ Λεβερκούζεν (2-2). Ο 25χρονος, ο οποίος βγήκε και στην κορυφαία ενδεκάδα της Bundesliga, εκτός των άλλων έκανε και ένα κομβικό τάκλιν όντας τελευταίος παίκτης. Εκτός αποστολής για τις ασπιρίνες ο Κώστας Σταφυλίδης, όπως και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στην ήττα της Σάλκε από την Γκλάντμπαχ. Με τη δεύτερη ομάδα της Άουγκσμπουργκ αγωνίστηκε ο Γιάννης Γκέλιος, ο οποίος αποβλήθηκε στο 79'.

Για τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, η Φορτούνα Ντίσελντορφ διέσυρε την Έρζγκεμπίργκε με 4-0 χωρίς τους δύο Έλληνες, Στέλιο Μαλεζά και Γιάννη Γιαννιώτα, οι οποίοι έμειναν στον πάγκο. Στο ίδιο έργο θεατής και ο Κώστας Φορτούνης στην ισοπαλία της Καϊζερσλάουτερν με την Ουνιόν Βερολίνου (1-1). Τέλος, για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας ο Νίκος Ιωαννίδης ήταν βασικός στην ήττα της Χάνσα Ρόστοκ από τη Λειψία (0-1), ενώ εκτός αποστολής έμεινε για τη Στουτγκάρτερ Κίκερς ο Θανάσης Ράπτης.

Ολλανδία - Από τον πάγκο

Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του κυπέλλου η Τσβόλε ηττήθηκε από την Αϊντχόφεν (1-2) με τον Θανάση Καραγκούνη να παραμένει στον πάγκο. Ο 22χρονος ναι μεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, αλλά ακόμα δεν είναι στο 100%. Στον πάγκο και ο Κώστας Λάμπρου στη νίκη της Φέγενοορντ επί της Κάμπουρ (5-1).

Βέλγιο - Ο ένας από τους δύο

Τα όνειρα για Ευρώπη συνεχίζονται στη Σαρλερουά, η οποία πήρε άλλη μία νίκη στα play offs επικρατώντας της Μαλίν με 3-0. Βασικός ξανά στο δεξί άκρο της άμυνας ο Στέργος Μαρίνος. Αντιθέτως, ο Γιώργος Γκαλίτσιος έμεινε στον πάγκο στην ήττα της Λόκερεν από τη Μπριζ παίρνοντας ανάσες (1-3).

Τουρκία - Gekas show

Από το χέρι πήρε και πάλι την Κόνιασπορ ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος την οδήγησε σε μία ακόμη σημαντική νίκη (4-0). Ο 33χρονος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση με την Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ κάνοντας χατ τρικ. Βασικός και ο Αλέξανδρος Τζιόλης στην ήττα της Κάισερισπορ από την Καράμπιουκσπορ.

Σκωτία - Έσπασε το σερί

Η Ρος Κάουντι έκαμψε την αντίσταση της Κιλμάρνοκ (2-1) με τον Βαγγέλη Οικονόμου να μένει εκτός αποστολής. Το σκηνικό είναι ασυνήθιστο, καθώς ο 26χρονος ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του στο 2014, από τη στιγμή δηλαδή που επέστρεψε στη Σκωτία. Στον πάγκο έμεινε ο Γιώργος Σαμαράς στην ευρεία νίκη της Σέλτικ επί της Ινβερνές (6-0).

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Ούτε ένας Έλληνας από τους τρεις που έχουμε στην Αυστρία δεν αγωνίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Θάνος Πέτσος, ο οποίος σχεδόν πάντα παίζει, ήταν εκτός αποστολής στη νίκη της Ραπίντ Βιέννης επί της Ζάλτσμπουργκ (2-1). Στον πάγκο τόσο ο Ταξιάρχης Φούντας στη νίκη της Γκρόντιγκ επί της Βίνερ Νόισταντ (1-3), όσο και ο Χρήστος Παπαδημητρίου στην ήττα της Λίφερινγκ από την Πάρντορφ (2-1).

Στη Ρουμανία μόνο ο Λεωνίδας Παναγόπουλος αγωνίστηκε κρατώντας για άλλο ένα παιχνίδι το μηδέν στη νίκη της Σαγκεάτα επί της Οτελούλ (0-1). Εκτός αποστολής ήταν για Στεάουα Βουκουρεστίου και Κονκόρντια οι Παντελής Καπετάνος και Μανώλης Παπαστεριανός. Βασικοί και οι δύο Έλληνες της Ουκρανίας με τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ του Βασίλη Πλιάτσικα, μάλιστα, να παίρνει και σημαντική νίκη κόντρα στη Ντινάμο Κιέβου (2-1). Ήττα για τη Χόβερλα του Σωτήρη Μπαλάφα από τη Ζόρια (1-0).

Με ήττα από την Ποντμπέσκιτζιε ξεκίνησε για την Κρακόβια η δεύτερη φάση του πολωνικού πρωταθλήματος (0-1), σε ένα παιχνίδι που ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν ξανά βασικός. Η Λοκομοτίβ Πλόβιντιβ δεν είχε υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο, αφού την Τετάρτη έπαιξε τον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου κόντρα στη Λουντογκόρετς. Η ομάδα του Στέλιου Ηλιάδη, ο οποίος έμεινε στον πάγκο, νίκησε με 1-0, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Τέλος, βασικός στην ισοπαλία της ΑΙΚ με την Χάκεν (2-2) ο Πάνος Δημητριάδης, ενώ την Τρίτη παίζει η Ασιρίσκα, στην οποία αγωνίζεται ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ