ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Γκολ οι Γιάννης Παπαδόπουλος και Νίκος Ιωαννίδης, ντεμπούτο ο Απόστολος Βέλλιος, ξεχώρισαν οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Βαγγέλης Μόρας. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αρκετά καλό ήταν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για δεύτερη σερί φορά. Μπορεί την εβδομάδα που προηγήθηκε τα επιτεύγματα των Ελλήνων να ήταν εξαιρετικά, ωστόσο, και αυτό το Σαββατοκύριακο υπήρξαν αρκετοί που πήγαν πολύ καλά. Ξεχωρίζουν οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Ιωαννίδης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Βαγγέλης Μόρας.

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και αυτή το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Ντεμπούτο για Βέλλιο

Δεν άλλαξε τίποτα στην Premier League με τους Γιώργο Καραγκούνη και Κώστα Μήτρογλου να μένουν εκτός αποστολής στην ήττα της Φούλαμ από την Έβερτον (1-3). Στην ίδια μοίρα και ο Χάρης Μαυρίας, τον οποίο δεν εμπιστεύεται ο Γκας Πογιέτ. Αντιθέτως, βασικοί και οι δύο Έλληνες που αγωνίζονται στην Championship. Ντεμπούτο για τον Απόστολο Βέλλιο, ο οποίος ήταν στο αρχικό σχήμα της Μπλάκπουλ στην ισοπαλία με την ΚΠΡ (1-1). Νίκη για τη Μίντλεσμπρο επί της Μπράιτον (0-2) με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να κρατάει το μηδέν πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

Ισπανία - Η μάχη των Ελλήνων

Η Γρανάδα του Ορέστη Καρνέζη υποδέχτηκε τη Λεβάντε των Νίκο Καράμπελα και Λουκά Βύντρα, οι οποίοι πανηγύρισαν στο τέλος (0-2) . Ωστόσο, ο μόνος που έπαιξε ήταν ο τελευταίος. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ και αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες με τον Μπραϊμί. Στον πάγκο έμειναν οι άλλοι δύο.

Ιταλία -Νίκες για δύο

Βασίλης Τοροσίδης και Βαγγέλης Μόρας ήταν οι δύο που χαμογέλασαν αυτή την αγωνιστική. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν βασικός στη νίκη της Ρόμα επί της Σασουόλο χωρίς να ενθουσιάσει. Αμυντικά δεν είχε προβλήματα, αλλά επιθετικά δεν πήρε πρωτοβουλίες. Σημείο αναφοράς για την άμυνα της Ελλάς Βερόνα ο Μόρας στο 3-0 επί της Τζένοα. Ο 32χρονος κέρδισε σχεδόν κάθε μονομαχία στον αέρα παίζοντας για 90 λεπτά, σε αντίθεση με τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος μπήκε στο 60' και δεν μπόρεσε να προσφέρει πολλά.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε για άλλη μία φορά τον τελευταίο καιρό ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στην ήττα της Μπολόνια από την Αταλάντα (0-2). Ο 27χρονος ήταν ο καλύτερος παίκτης των "ροσομπλού", παίρνοντας αρκετές πρωτοβουλίες και έχοντας ένα πολύ καλό σουτ που απέκρουσε ο Αντρέα Κονσίλι. Εκτός αποστολής ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος παραμένει τραυματίας. Όσον αφορά την άλλη... ελληνική μονομαχία η Τορίνο νίκησε με 2-0 την Κάλιαρι. Στα τελευταία λεπτά μπήκε αλλαγή για τους γηπεδούχους ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ενώ στον πάγκο έμεινε για τους φιλοξενούμενους ο Μάριος Οικονόμου.

Τέλος, για τη Serie B ο Γιάννης Ποτουρίδης ήταν ο παίκτης που έκανε την εξαίρεση, αφού μπήκε στο 80' στην ήττα της Νοβάρα από την Τσεζένα (2-0). Εκτός αποστολής ήταν ο Γιώργος Κατίδης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Λάμπη Κιάκη (Κάρπι) και Δημήτρη Βοσνακίδη (Μπάρι). Στον πάγκο παρέμεινε ο Σάββας Γκέντσογλου στη λευκή ισοπαλία της Σπέτσια με τη Μόντενα.

Γερμανία - Γκολ ο Ιωαννίδης

Δεν πέρασε το καλύτερό του απόγευμα στη "Mercedes-Benz Arena" ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, παρόλο που η Ντόρτμουντ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να νικήσει με 3-2 τη Στουτγκάρδη αν και έχανε με 2-0. Ο 25χρονος, πάντως, ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε στην Bundesliga, αφού Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε), Κώστας Σταφυλίδης (Μπάγερ Λεβερκούζεν) και Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ) έμειναν εκτός αποστολής. Ο τελευταίος ήταν βασικός στη νίκη της δεύτερης ομάδας της Άουγκσμπουργκ επί της Νυρεμβέργης ΙΙ (2-1).

Δεν άλλαξε κάτι δραστικά στην Bundesliga II, στην οποία δεν αγωνίστηκε κανένας Έλληνας. Ο Κώστας Φορτούνης έμεινε στον πάγκο στην ισοπαλία της Καϊζερσλάουτερν με την Καρλσρούη (2-2), ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Στέλιο Μαλεζά στη λευκή ισοπαλία της Φορτούνα Ντίσελντορφ με την Ίνγκολσταντ. Με τη δεύτερη ομάδα της Φορτούνα έπαιξε βασικός ο Γιάννης Γιαννιώτας. Τέλος, για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας ο Νίκος Ιωαννίδης αγωνίστηκε βασικός στην ισοπαλία της Χάνσα Ροστοκ με την Στουτγκάρτερ Κίκερς. Ο 20χρονος σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, ενώ για τους φιλοξενούμενους αλλαγή στο τέλος μπήκε ο Θανάσης Ράπτης.

Ολλανδία - Αλλαγή ο Καραγκούνης

Μεσοβδόμαδα η Τσβόλε με ασίστ του Θανάση Καραγκούνη πήρε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ολλανδίας και τέσσερις μέρες μετά πήρε ανάσες από τον προπονητή του. Δεν ξεκίνησε βασικός, αλλά μπήκε στο 57' στην ισοπαλία με την Ντε Χάαχ (1-1). Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Λάμπρου στην επιβλητική νίκη της Φέγενοορντ επί της Γκόου Αχέντ Ίγκλς.

Βέλγιο - Ο ένας έπαιξε, ο... άλλος νίκησε

Ξεκίνησαν τα play offs στο Βέλγιο με τη Λόκερεν να μπαίνει με τον χειρότερο τρόπο. Η ομάδα του Γιώργου Γκαλίτσιου, ο οποίος ήταν βασικός, έμεινε στους πανηγυρισμούς από την κατάκτηση του κυπέλλου και έχασε με 5-1 από την Μπριζ. Νίκη για τη Σαρλερουά επί της Μαλίν (2-0) με τον Στέργο Μαρίνο να μένει στον πάγκο.

Τουρκία - Βασικοί και οι δύο

Λευκή ισοπαλία απέσπασε από τη Γαλατάσαράι η Κόνιασπορ με τον Φάνη Γκέκα να παίζει βασικός. Σημαντικός ο βαθμός για την ομάδα του 33χρονου επιθετικού, ο οποίος το Σάββατο μίλησε στο Sport24.gr . Βασικός και ο Αλέξανδρος Τζιόλης στη νίκη της Κάισερισπορ επί της Αντάλιασπορ (3-1). Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, μετά από αυτό το πολύ σημαντικό τρίποντο αρχίζουν να ελπίζουν.

Σκωτία - Χαμογέλασαν και οι δύο

Φιέστα τίτλου έκανε η Σέλτικ το Σάββατο. Οι πρωταθλητές Σκωτίας γιόρτασαν την κατάκτησή της SPL με τον Γιώργο Σαμαρά να μπαίνει αλλαγή στο 67'. Αντιθέτως, βασικός ήταν για τη Ρος Κάουντι ο Βαγγέλης Οικονόμου, η ομάδα του οποίου απέσπασε την ισοπαλία (1-1) στο Celtic Park.

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Νίκη με τον Θανάση Πέτσο να είναι στο αρχικό σχήμα της πήρε η Ραπίντ Βιέννης επί της Στουρμ Γκρατς με 2-0. Αντιθέτως, εκτός αποστολής ήταν ο Ταξιάρχης Φούντας στην ήττα της Γκρόντιγκ από την Αούστρια Βιέννης (4-0). Στην ίδια θέση και ο Χρήστος Παπαδημητρίου στη νίκη της Λίφερινγκ επί της Κάπφενμπεργκερ (1-3).

Όσον αφορά τους Έλληνες της Ρουμανίας, είχαμε 2/3. Ο Λεωνίδας Παναγόπουλος ήταν ο άνθρωπος που κράτησε το μηδέν στην ισοπαλία της Σαγκεάτα με την Μπράοφ, ενώ στο αρχικό σχήμα της Κονκόρντια ήταν ο Μανώλης Παπαστεριανός στην ήττα της από την Οτελούλ (2-0). Εκτός αποστολής και πάλι ο Παντελής Καπετάνος στη νίκη της Στεάουα Βουκουρεστίου επί της Μποτοτσάνι (4-0).

Επίσης, γκολ και πάλι από τον Γιάννη Παπαδόπουλο στην ισοπαλία της Κρακόβια επί της Βίντζεβ Λοτζ. Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο για τον 25χρονο μέσο. Βασικός και ο Στέλιος Ηλιάδης στην ήττα της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ από την Τσέρνο Μόρε (2-0). Τέλος, ξεκίνησε η πρώτη κατηγορία της Σουηδίας. Ο Πάνος Δημητριάδης μπήκε αλλαγή στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα. Ωστόσο, η ΑΙΚ γνώρισε την ήττα από την Γκέτεμποργκ του Μίκαελ Στάρε (0-2). Δεν είχε -επίσημο- παιχνίδι η Ασιρίσκα του Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ