ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα ο Βύντρα, πολύ καλοί Μόρας, Καράμπελας, Φετφατζίδης, ντεμπούτο για Ταχτσίδη και Καραγκούνη. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ονειρεμένο ήταν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για τους περισσότερους Έλληνες του εξωτερικού. Σχεδόν όλοι αγωνίστηκαν με τους περισσότερους εξ αυτών να ξεχωρίζουν. Σαφώς τα περισσότερα βλέμματα πέφτουν στους Λουκά Βύντρα και Νίκο Καράμπελα για την ισοπαλία της Λεβάντε με την Μπαρτσελόνα και ιδίως στον πρώτο, ο οποίος σημείωσε και το γκολ των Granotes.

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και αυτή το Sport24.gr, το οποίο αυτή την Κυριακή επικοινώνησε με τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, που μας μίλησε για τη Σουηδία, τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και το πόσο κοντά έφτασε σε ΑΕΚ και Ατρόμητο, κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Να σημειωθεί πως από την αρχική λίστα αποχώρησε ένας ακόμη παίκτης, καθώς ο Κώστας Καζναφέρης επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Πλατανιά.

Αγγλία - Στον πάγ(κ)ο

Ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο πήραν λεπτά συμμετοχής οι Έλληνες της Αγγλίας. Ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος την Τρίτη ήταν βασικός στη νίκη της Φούλαμ επί της Νόριτς (3-0) για το κύπελλο, έμεινε στον πάγκο στην ήττα του Σαββάτου από την Άρσεναλ (2-0). Ο Χάρης Μαυρίας έμεινε και πάλι εκτός αποστολής στην ισοπαλία της Σάντερλαντ με τη Σαουθάμπτον (2-2), ενώ από τον πάγκο είδε ο Απόστολος Βέλλιος την ισοπαλία της Έβερτον με τη Γουέστ Μπρομ (1-1). Τέλος, στον πάγκο και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στη νίκη της Μίντλεσμπρο επί της Τσάρλτον (1-0).

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ισπανία - Γκολ ο Βύντρα

Με κεφαλιά του Λουκά Βύντρα η Λεβάντε πήρε την ισοπαλία (1-1) από την Μπαρτσελόνα σε ένα παιχνίδι που τόσο ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού όσο και ο Νίκος Καράμπελας ήταν βασικοί. Αμφότεροι έπιασαν πολύ υψηλή απόδοση, τα πήγαν εξαιρετικά κόντρα στους αντιπάλους τους και δεν αντιμετώπισαν προβλήματα παρά την πίεση που ασκήθηκε στη Λεβάντε ανά διαστήματα. Στον πάγκο έμεινε ο Ορέστης Καρνέζης στη λευκή ισοπαλία της Γρανάδα με την Οσασούνα.

Ιταλία - Έπαιξαν σχεδόν όλοι

Ενδεκαδάτος ο Βασίλης Τοροσίδης στη νίκη της Ρόμα επί της Λιβόρνο (3-0). Ο Έλληνας δεξιός μπακ, ο οποίος μίλησε την Κυριακή στη SuperBALL, ήταν αρκετά καλός, δε συνάντησε προβλήματα αμυντικά, ενώ έδωσε και αρκετές βοήθειες επιθετικά. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Βαγγέλη Μόρα στην ήττα της Ελλάς Βερόνα από τη Μίλαν (1-0). Ο 32χρονος ήταν νικητής στις περισσότερες μονομαχίες που έδινε, ενώ καθοδηγούσε όλη την άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πολύ δύσκολα θα δέχονταν γκολ αν δεν έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι μετά το 80' ο Αλεχάντρο Γκονσάλες.

Βασικός και ο Γιάννης Φετφατζίδης στη νίκη της Τζένοα επί της Ίντερ (1-0). Ο 23χρονος είχε δύο πολύ καλές στιγμές, ήταν εκ των διακριθέντων και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους "νερατζούρι" παίζοντας κυρίως δεξιά και συγκλίνοντας προς τα μέσα. Το χειρότερό του φετινό παιχνίδι έκανε ο Παναγιώτης Κονέ στην ισοπαλία της Τζένοα με τη Νάπολι (2-2), σε ένα ματς που ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπήκε αλλαγή. Ο Κονέ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλός, αλλά μετά τη φάση στο 57', όταν πήρε την πρώτη κίτρινη, έχασε την ψυχραιμία του και βγήκε εκτός κλίματος. Λίγο μετά παραχώρησε ανόητο πέναλτι στους "παρτενοπέι", ενώ αποβλήθηκε στο 84'.

Ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα έκανε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος μπήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα, στη νίκη της Τορίνο επί της Σασουόλο (0-2), ενώ στον πάγκο έμεινε ο Μάριος Οικονόμου στην ήττα της Κάλιαρι από την Αταλάντα. Τέλος, εκτός αποστολής για τη Σαμπντόρια έμεινε στην ήττα από τη Γιουβέντους (4-2) ο Σάββας Γκέντσογλου, ο οποίος σύντομα θα αποχωρήσει από τη Γένοβα.

Όσον αφορά τη Serie B, σε εξ αναβολής παιχνίδι της η Νοβάρα ήρθε ισόπαλη με τη Βαρέζε (1-1) με τον Γιάννη Ποτουρίδη να μένει στον πάγκο και τον Γιώργο Κατίδη να είναι εκτός αποστολής.

Ολλανδία - Ντεμπούτο ο Καραγκούνης

Την πρώτη του συμμετοχή με τη Τσβόλε έκανε ο Θανάσης Καραγκούνης στην ήττα της ομάδας του από τη Φιτέσε (1-2). Ο 22χρονος μπήκε στο 63' και έδειξε πως χρειάζεται χρόνο ακόμα προκειμένου να προσαρμοστεί. Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Λάμπρου στη νίκη της Φέγενοορντ επί της Ουτρέχτης (2-5).

Βέλγιο - Δεν έπαιξε κανένας

Μόλις το δεύτερο παιχνίδι της Λόκερεν για το πρωτάθλημα έχασε ο Γιώργος Γκαλίτσιος λόγω τιμωρίας. Ωστόσο, η ομάδα του, η οποία τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί, νίκησε και τη Σερκλ Μπριζ (0-3). Από την άλλη, στον πάγκο έμεινε ο Στέργος Μαρίνος στη νίκη της Σαρλερουά επί της Λόιβεν (2-0).

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Σκωτία - Εκτός ο Σαμαράς

Εκτός αποστολής για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της Σέλτικ ο Γιώργος Σαμαράς. Ο Έλληνας επιθετικός τον τελευταίο καιρό δε βρίσκεται στα αρχικά πλάνα του Νιλ Λένον και αυτό δεν αποκλείεται να έχει να κάνει με τη μη ανανέωση του συμβολαίου του με τους πρωταθλητές Σκωτίας.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ