ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ πέτυχε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, πολύ καλή εμφάνιση ο Γιάννης Φετφατζίδης, κερδισμένη στον τελικό η Μπρομαποϊκάρνα του Πάνου Δημητριάδη. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν 55 Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο υπήρξαν Έλληνες του εξωτερικού που ξεχώρισαν στα γήπεδα της Ευρώπης. Ένας εξ αυτών ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην εντυπωσιακή νίκη της Ντόρτμουντ επί της Στουτγκάρδης, ενώ η πλειονότητα όσων αγωνίζονται στην Ιταλία επιβεβαίωσαν πως είναι σημαντικοί στις ομάδες τους. Άξιο αναφοράς και ότι η Μπρομαποϊκάρνα του Πάνου Δημητριάδη έμεινε στην κατηγορία, με τον 27χρονο Έλληνα να έχει ήδη εξασφαλίσει πως από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται σε πολύ καλύτερη ομάδα.

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν αυτή την αγωνιστική που μας πέρασε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οι 55 Έλληνες του εξωτερικού, τους οποίους παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα.

Αγγλία - Έπαιξε μόνο ο Φακίνος

Μπορεί την Τετάρτη να σκόραρε ένα εντυπωσιακό γκολ στο Λιγκ Καπ, όμως, στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο οποίο η Φούλαμ ηττήθηκε (1-3), ο Γιώργος Καραγκούνης έμεινε στον πάγκο. Από εκεί και πέρα, εκτός αποστολής για άλλη μία φορά ο Απόστολος Βέλλιος, στην ισοπαλία της Έβερτον με την Τότεναμ (0-0), ενώ ούτε ο Γκας Πογιέτ συμπεριέλαβε στην αποστολή της Σάντερλαντ για το εκτός παιχνίδι με τη Χαλ (1-0), τον Χάρη Μαυρία. Στην ίδια μοίρα και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που δε βρισκόταν ούτε στον πάγκο στην ήττα της Μίντλεσμπρο από την Μπλάκμπερν (1-0), ενώ σε όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο Γιαννούλης Φακίνος στην πρόκριση της Μάργκεϊτ στην επόμενη φάση του FA Trophy (4-1).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ισπανία - Βασικοί Βύντρα και Μπουγαΐδης

Φανέλα βασικού πήρε από τον Χοακίν Καπαρός ο Λουκάς Βύντρα στην ήττα της Λεβάντε από την Γρανάδα (0-1). Ο Έλληνας στόπερ δε συνάντησε προβλήματα, αφού οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής όπως αυτά του Ντιέγκο Μπουονανότε. Στον πάγκο για λογαριασμό των γηπεδούχων ο Νίκος Καράμπελας και για τους φιλοξενούμενους ο Ορέστης Καρνέζης. Ο Ρομπέρτο ήταν εξαιρετικός πιάνοντας μεταξύ άλλων και πέναλτι και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος διεκδικεί θέση βασικού. Τέλος, βασικός στην ήττα της Γρανάδα ΙΙ από την Λα Ρόντα (1-2) ήταν ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ιταλία - Διπλό στη Ρώμη με Φετφατζίδη η Τζένοα

Για μία ακόμη φορά οι Έλληνες στην Ιταλία τα πήγαν αρκετά καλά όσον αφορά τους ίδιους. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έπαιξε σε όλο το 90λεπτο στην ήττα της Κατάνια από τη Νάπολι (2-1) και ήταν θετικός για την ομάδα του, η οποία βέβαια στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα και σε σημαντικό μέρος του δεύτερου ημιχρόνου δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τους "παρτενοπέι". Βασικός ήταν και ο Σάββας Γκέντσογλου για τη Σαμπντόρια στην ήττα από τη Σασουόλο (3-4), με τον Έλληνα μέσο να παίζει μπροστά από την άμυνα, να παίρνει την πρώτη πάσα και παράλληλα να προσπαθεί να καλύψει χώρους μετά την αποβολή Αντρέα Κόστα. Αλλαγή στο ημίχρονο πέρασε ο Γιάννης Φετφατζίδης στη νίκη της Τζένοα επί της Λάτσιο (0-2). Ο 22χρονος είχε πολύ καλή παρουσία και από τα πόδια του άρχισε το πρώτο γκολ της ομάδας του.

Εκτός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της Ελλάς Βερόνα ο τιμωρημένος Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος θα είναι στη διάθεση του προπονητή του από την επόμενη αγωνιστική, ενώ στην αποστολή της Κάλιαρι συμπεριλήφθηκε στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Μάριος Οικονόμου. Στον πάγκο έμεινε και ο Βασίλης Τοροσίδης στο πρώτο στραβοπάτημα που έκανε η Ρόμα στη φετινή Serie A (1-1 με Τορίνο), ενώ βασικός για μία ακόμη φορά ήταν ο Παναγιώτη Κονέ στη λευκή ισοπαλία της Μπολόνια με την Κιέβο, παιχνίδι που είδε από τον πάγκο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Όσο για τη Serie B, ένα ακόμη παιχνίδι ως βασικός πήρε ο Γιάννης Ποτουρίδης στη Νοβάρα σε αντίθεση με τον Γιώργο Κατίδη που έμεινε εκτός αποστολής. Τέλος, για ένα ακόμη παιχνίδι οι Δημήτρης Βοσνακίδης της Μπάρι και Λάμπης Κιάκης της Κάρπι δεν ήταν ούτε στον πάγκο.

Γερμανία - Γκολ ο Παπασταθόπουλος

Το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ πανηγύρισε την Παρασκευή ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Έλληνας αμυντικός με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε έτσι το έναυσμα τη αντεπίθεσης για τους Βεστφαλούς που διέσυραν τη Στουτγκάρδη (6-1). Κανένας από τους υπόλοιπους Έλληνες που ανήκουν σε ομάδες της Bundesliga δεν αγωνίστηκε. Παναγιώτης Βλαχοδήμος και Γιάννης Γκέλιος ήταν ξανά εκτός αποστολής στη νίκη της Άουγσκμπουργκ επί της Μάιντς (2-1), όπως και ο Κώστας Σταφυλίδης στην ήττα της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (1-0). Όσο για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, η αποθεραπεία του φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά, καθώς έπαιξε με τη δεύτερη ομάδα της Σάλκε.

Όσον αφορά την Bundesliga II για ένα ακόμη παιχνίδι βασικός ήταν ο Στέλιος Μαλεζάς στην ήττα της Φορτούνα Ντίσελντορφ από την Άαλεν (1-0), ενώ σε αυτή την αναμέτρηση ο Γιάννης Γιαννιώτας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 83'. Ο τρίτος Έλληνας της κατηγορίας, Κώστας Φορτούνης, έπαιξε για ένα ημίχρονο στην εύκολη επικράτηση της Καϊζερσλάουτερν επί της Ζανκτ Πάουλι.

Τέλος, για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας, ο Νίκος Ιωαννίδης ήταν ο μοναδικός που αγωνίστηκε. Ο 19χρονος έπαιξε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι στη νίκη της Χάνσα Ρόστοκ επί της Πράισεν Μούνστερ. Ο Θανάσης Ράπτης έμεινε στον πάγκο στην ισοπαλία της Ντούισμπουργκ με τη Στουτγκάρτερ Κίκερς, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Δημήτρης Αναστασόπουλος (Ρέγκενσμπουργκ), Χρήστος Παπαδόπουλος (Λειψία) και Γιάννης Σιμώσης (Βάκερ Μπούργκχαουζερ).

Σκωτία - Εκτός ο Σαμαράς

Ο Νιλ Λένον δε συμπεριέλαβε τον Γιώργο Σαμαρά στην αποστολή στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Νταντί (1-1). Ο Έλληνας επιθετικός αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Άγιαξ.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Βέλγιο - Βασικός ο Γκαλίτσιος

Για άλλη μία αγωνιστική ο Γιώργος Γκαλίτσιος ήταν ο μόνος παίκτης στο Βέλγιο που αγωνίστηκε. Ο 27χρονος έπαιξε σε όλο το παιχνίδι στην ήττα της Λόκερεν από την Μπριζ (1-0), ο προπονητής της οποίας, Μισέλ Πρεντόμ άφησε ξανά εκτός αποστολής του Σπύρο Φουρλάνο και Βαλεντίνο Βλάχο. Τέλος, για δεύτερο παιχνίδι σερί ο Στέργος Μαρίνος έμεινε στον πάγκο στην ήττα της Σαρλερουά από τη Μέχελεν.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr
Γκαλίτσιος

Τουρκία - Μόνο ο Γκέκας

Η Κόνιασπορ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Γαλατάσαράι, από την οποία ηττήθηκε (2-1), όμως, ο Φάνης Γκέκας προσέθεσε στο ενεργητικό του ένα ακόμη 90λεπτο αποδεικνύοντας πως αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας του. Αντιθέτως, ο Γιώργος Φωτάκης έμεινε εκτός αποστολής στην ήττα της Σανλιούρφασπορ από την Τράμπζον. Να σημειωθεί, ότι τελευταίο παιχνίδι στο οποίο έπαιξε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ρουμανία - Ενδεκαδάτοι και οι τρεις

Φανέλα βασικού πήραν και οι τρεις Έλληνες που παίζουν στη Ρουμανία, κανείς εκ των οποίων δε νίκησε. Την Παρασκευή ο Λεωνίδας Παναγόπουλος έκατσε κάτω από τα δοκάρια στην ήττα της Σαγκεάτα από την Τσαχλάουλ (2-1), ενώ μία μέρα μετά ο Παντελής Καπετάνος ξεκίνησε για στην ισοπαλία της Στεάουα Βουκουρεστίου με την Κορόνα Μπράσοβ (1-1) κι έγινε αλλαγή στο 67', ενώ την Κυριακή Κονκόρντια και Κλουζ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, σε ένα παιχνίδι που για τους γηπεδούχους ήταν βασικός ο Μανώλης Παπαστεριανός.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Ως αλλαγή πέρασε στην εύκολη επικράτηση της Αούστρια επί της Νόισταντ με 0-3 ο Θανάσης Πέτσος (69'), ενώ για ένα ημίχρονο έπαιξε ο άλλος Έλληνας της Αυστρίας, Ταξιάρχης Φούντας, στην ισοπαλία της Λίφερινγκ με την Αούστρια Λουστενάου (1-1).

Στη Βουλγαρία ο Στέλιος Ηλιάδης ήταν ξανά βασικός στην ήττα της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ από την Μπέροε (3-0), σε αντίθεση με τον Κώστα Καζναφέρη, που για άλλο ένα παιχνίδι δεν αγωνίστηκε. Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της γνώρισε η Χόβερλα του Σωτήρη Μπαλάφα. Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Έλληνας αμυντικός ήταν ενδεκαδάτος, όμως, έγινε αλλαγή στο 75'. Αντιθέτως, και πάλι εκτός αποστολής ήταν ο Παναγιώτης Λαγός στην ισοπαλία της Βόρσκλα με την Ντίπρο.

Ξέφρενα πανηγύρια στη Σουηδία για την ισοπαλία που πήρε η Μπρομαποϊκάρνα, η οποία με αυτό το αποτέλεσμα έμεινε στην κατηγορία στον τελικό που έδινε με την Χάλμσταντ. Ο Πάνος Δημητριάδης, ο οποίος το Σάββατο είχε μιλήσει στο Sport24.gr , αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, όπως και ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος στην ισοπαλία της Ασιρίσκα με την Ντέγκερφορντς (1-1). Τέλος, εκτός αποστολής έμειναν οι Αντώνης Ρίκκα (Ρεντ Σταρ) και Βασίλης Αποστολόπουλος (Πούσκας), ενώ ξανά στον πάγκο ήταν ο Κώστας Λάμπρου (Φέγενοορντ).

*δεν λογίζονται ως Έλληνες οι Γιούρι Λοντίγκιν (Ζενίτ) και Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Στουτγκάρδη)

**δεν αναφέρονται στο κείμενο οι Έλληνες που αγωνίζονται στην Κύπρο

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ