ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Εντυπωσιακό γκολ ο Γιώργος Καραγκούνης, εξαιρετικός ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος βρήκε δίχτυα, σκόραρε και ο Στέλιος Ηλιάδης, για πρώτη φορά βασικός ο Γιάννης Φετφατζίδης. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες, που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά γήπεδα, μεσοβδόμαδα.

Αγωνιστική δράση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είχαμε τις προηγούμενες μέρες είτε για το πρωτάθλημα, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, είτε για το κύπελλο, κάτι που έγινε και στην Ελλάδα.

Δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες που έπαιξαν, όμως, να σημειωθεί πως σε αντίθεση με τις υπόλοιπες φορές δεν υπήρχε αγωνιστική δράση και για τους 55.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κείμενο δεν έχει καμία αναφορά σε παίκτες που αγωνίζονται σε Γερμανία, Σκωτία, Ουγγαρία, Σουηδία, Γαλλία, Serie B και Τουρκία αφού είτε δεν υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα είτε δεν είχε παιχνίδι η ομάδα τους. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι υπόλοιποι από τους 55 Έλληνες του εξωτερικού, μερικοί εκ των οποίων τα πήγαν πάρα πολύ καλά.

Αγγλία - Γκολάρα ο Καραγκούνης

Η τύχη μπορεί να μη χαμογέλασε στη Φούλαμ, όμως, ο Γιώργος Καραγκούνης για μία ακόμη φορά πήρε το χειροκρότημα των οπαδών, πολλοί εκ των οποίων έγραψαν θετικά σχόλια για τον 36χρονο μέσο και στο Twitter. Η Φούλαμ αποκλείστηκε τελικά με 4-3 από τη Λέστερ, σε ένα παιχνίδι που ο "Κάρα" είχε ισοφαρίσει σε 3-3 με εκπληκτικό γκολ. Την επόμενη εβδομάδα (6/11) παίζει για την ίδια διοργάνωση, Λιγκ Καπ, η Σάντερλαντ του Χάρη Μαυρία. Όσον αφορά τις Έβερτον ( Απόστολος Βέλλιος) και Μίντλεσμπρο ( Δημήτρης Κωνσταντόπουλος), είχαν αποκλειστεί, ενώ στη διοργάνωση δε συμπεριλαμβάνεται η Μάργκεϊτ του Γιαννούλη Φακίνου, αφού δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι επαγγελματικοί σύλλογοι.

Ισπανία - Μόνο ο Μπουγαΐδης

Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης μπορεί να μην έχει καταφέρει ως τώρα να πάρει κάποια λεπτά με την πρώτη ομάδα της Γρανάδα, όμως, δείχνει να είναι σημαντικό στέλεχος της Γρανάδα ΙΙ. Ο 20χρονος για ένα ακόμη παιχνίδι έπαιξε βασικός, στην ήττα από την Καρταχένα με 2-1. Αντιθέτως, στον πάγκο για μία ακόμη φορά ήταν για την πρώτη ομάδα ο Ορέστης Καρνέζης στην ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-2). Στον πάγκο έμεινε στην ισοπαλία της Λεβάντε με τη Μπέτις ο Λουκάς Βύντρα, εκτός αποστολής ήταν ξανά ο Νίκος Καράμπελας.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ιταλία - Αρχηγική βραδιά για Κονέ

Τη δεύτερη -συνεχόμενη- νίκη της στο πρωτάθλημα πήρε η Μπολόνια, σε ένα παιχνίδι που ο Παναγιώτης Κονέ ήταν πιθανότατα ο καλύτερος του γηπέδου. Οι "ροσομπλού" δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Αλεσάντρο Ντιαμάντι κι έτσι ο Έλληνας άσος πήρε το περιβραχιόνιο και έπαιξε στη θέση του Ιταλού, δηλαδή, πίσω από τον επιθετικό. Από δικό του σουτ και ασταθή επέμβαση του Αγκάτσι έγινε το 1-0, με ωραία ενέργεια σημείωσε το 2-0, ενώ από ασίστ του έγινε το 3-0. Σε αυτή την αναμέτρηση αλλαγή πέρασε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (στο 81'), ο οποίος δεν μπόρεσε να μπει στο κλίμα του αγώνα.

Από εκεί και πέρα, για πρώτη φορά βασικός αγωνίστηκε ο Γιάννης Φετφατζίδης στη νίκη της Τζένοα με 1-0 επί της Πάρμα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού κέρδισε πέναλτι στο 2', το οποίο έχασε ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, ενώ έγινε αλλαγή στο 60'. Συνολικά είχε κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι του.

Όσον αφορά τον Βασίλη Τοροσίδη, o δεξιός μπακ ήταν μέλος της ενδεκάδας της Ρόμα που έγραψε ιστορία νικώντας την Κιέβο. Οι "τζαλορόσι" έφτασαν τις 10 νίκες, διατήρησαν το απόλυτο και έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Serie A που κάνει τόσο εντυπωσιακή εκκίνηση.

Τέλος, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έμεινε στον πάγκο στην ήττα της Κατάνια με 4-0 από τη Γιουβέντους, ενώ ο Σάββας Γκέντσογλου μπήκε αλλαγή στο 84' στην ήττα της Σαμπντόρια από την Ελλάς Βερόνα, με την οποία δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος Βαγγέλης Μόρας (σ.σ. είχε αποβληθεί με την Ίντερ).

Βέλγιο - Νίκη με Γκαλίτσιο για Λόκερεν

Στην έκτη θέση της Jupiler League σκαρφάλωσε η Λόκερεν με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της (1-0). Ο Γιώργος Γκαλίτσιος πήρε ξανά φανέλα βασικού και έβγαλε όλο το 90λεπτο. Αντιθέτως, εκτός αποστολής ήταν ο Στέργος Μαρίνος στην ισοπαλία της Σαρλερουά με τη Μέχελεν (2-2), όπως και οι Βαλεντίνος Βλάχος και Σπύρος Φουρλάνος στην ήττα της Μπριζ από τη Σερκλ Μπριζ (2-0).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ρουμανία - Δεν έπαιξε κανένας

Εκτός αποστολής έμεινε στο παιχνίδι του κυπέλλου με την Τιμισοάρα ο Παντελής Καπετάνος, στον οποίο προτιμήθηκε να δοθούν ανάσες. Για την ιστορία η Στεάουα νίκησε με 2-0. Από την προηγούμενη φάση της διοργάνωσης είχαν μείνει εκτός οι Σαγκεάτα ( Λεωνίδας Παναγόπουλος) και Κονκόρντια ( Μανώλης Παπαστεριανός).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Μπορεί η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ να λύγισε στο 85' από το γκολ του Γκένκοβ και να γνώρισε την ήττα μετά από πέντε παιχνίδια, όμως, ο Στέλιος Ηλιάδης πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Ήταν, μάλιστα, ο άνθρωπος που ισοφάρισε σε 2-2, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη βουλγαρική ομάδα. Δεν αγωνίστηκε ο έτερος παίκτης της Πλόβντιβ, Κώστας Καζναφέρης.

Τέλος, εκτός αποστολής έμεινε ο Παναγιώτης Λαγός στον αποκλεισμό της Βόρσκλα στο κύπελλο από την Τέρνοπιλ (1-1 (3-1 πεν.)). Από την εν λόγω διοργάνωση είχε αποκλειστεί η Χόβερλα του Σωτήρη Μπαλάφα. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Θανάση Πέτσου, αφού για τη Ραπίντ Βιέννης έχει χαθεί από καιρό το κύπελλο Αυστρίας, στο οποίο δεν είναι και η Λίφερινγκ του Ταξιάρχη Φούντα.

*δεν λογίζονται ως Έλληνες οι Γιούρι Λοντίγκιν (Ζενίτ) και Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Στουτγκάρδη)

**δεν αναφέρονται στο κείμενο οι Έλληνες που αγωνίζονται στην Κύπρο

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ