ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ξένα πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Γκολ Βλαχοδήμου, επιβλητικές νίκες για Σάμαρη και Βύντρα. Νίκες για τους "Ρωμαίους". (VIDEO)

Πολλοί Έλληνες έμειναν στον πάγκο στα ευρωπαϊκά κι όχι μόνο, το Σαββατοκύριακο που πέρασαν. Μοναδικό γκολ, αυτό του Παναγιώτη Βλαχοδήμου. Στην πρώτη θέση η Μπενφίκα του Ανδρέα Σάμαρη, ντεμπούτο Αβραάμ Παπαδόπουλου στην Κίνα.

Αγγλία - Νίκη την Παρασκευή, ήττα τη Δευτέρα για Κωνσταντόπουλο

Στον πάγκο της Φούλαμ, έμεινε ο Κώστας Σταφυλίδης με την ομάδα του Έλληνα αριστερού μπακ να γνωρίζει τη βαριά εντός έδρας ήττα με 4-1 από την Μπρέντφορντ. Η Φούλαμ είναι στην 20ή θέση, θα είναι και του χρόνου στην Championship, όπως όλα δείχνουν.

Βασικός ξεκίνησε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, κρατώντας απαραβίαστη την εστία της Μίντλεσμπρο και έχοντας σημαντικό μερίδιο στην εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Γουίγκαν Αυτά την Παρασκευή, γιατί το βράδυ της Δευτέρας, η Μίντλεσμπρο γνώρισε την ήττα με 2-0 στην έδρα της Γουότφορντ. Στην τέταρτη θέση η "Μπόρο". Βασικός και στο ματς της Δευτέρας, ο "Dimi".

Γερμανία - Νίκη για Κυριάκο, ήττα για Σωκράτη

Βασικός στο κέντρο της άμυνας της Λεβερκούζεν, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχοντας δίπλα του, τον Τοπράκ. Οι "ασπιρίνες" συνέτριψαν με 4-0 το Αμβούργο, ο Κυριάκος τα πάει περίφημα κι η Λέβερκούζεν έχει "κλειδώσει'' την τέταρτη θέση, το μυαλό της είναι πως θα προσπεράσει την τρίτη Γκλάντμπαχ που έχει δύο βαθμούς περισσότερους.

Στον πάγκο έμεινε, ο Στέφανος Καπίνο. Ο τεχνικός της Μάιντς έχει σταθερή προτίμηση στον Κάριους, η ομάδα του Έλληνα γκολκίπερ είναι στη 12η θέση, θα δώσει μάχη μέχρι τέλους να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το Αμβούργο με έξι λιγότερους βαθμούς στη 16η.

Δεξί μπακ, ξεκίνησε ο Γιούργκεν Κλοπ τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στη μεγάλη αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Έλληνα διεθνούς αμυντικού γνώρισε την ήττα με 1-0 από τους Βαυαρούς, είναι στη 10η θέση της Bundesliga.

Γαλλία - Γκολάρα Βλαχοδήμου στη Νιμ

Στη βασική ενδεκάδα τη Νιμ ξεκίνησε ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος και μάλιστα πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο "Αμπέ Ντεσάμπ" της Οσέρ, απέναντι στην τοπική ομάδα. Η Νιμ δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ήττα με 3-1, είναι στην ένατη θέση της Ligue 2.

Ισπανία - Με Βύντρα ο θρίαμβος της Λεβάντε

Παρών ο Λουκάς Βύντρα στην επιβλητική νίκη της Λεβάντε στο "Στάδιο Μεσογειακών Αγώνων", επί της Αλμερία με 4-1. Βασικός στο κέντρο της άμυνας με τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Χουανφράν. Οι "γρανότες" αναπνέουν πιο άνετα από ποτέ, στην 14η θέση, πάνω από Έιμπαρ, Έλτσε, Ντεπορτίβο και την πρώτη εντός ζώνης υποβιβασμού, Αλμερία. Εκτός αποστολής, ξανά, ο Νίκος Καράμπελας.

Ιταλία - Νίκη για Ρωμαίους, ισοπαλία για Βερονέζους και Φριουλιάνι

Εξαιρετικής σπουδαιότητας η νίκη της Ρόμα, επί της Νάπολι με 1-0, στο "Ολίμπικο". Βασικοί συντελεστές αυτής και οι τρεις Έλληνες "τζαλορόσι". Στο αριστερό άκρο ο Χοσέ Χολέμπας, στο δεξί ο Βασίλης Τοροσίδης και στο κέντρο μαζί με τον Αστόρι, ο Κώστας Μανωλάς. Ο πρώτος αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα και έδωσε τη θέση του στον Γιανγκά - Εμπιουά, στο 71ο λεπτό. Σταθερά στη δεύτερη θέση, η Ρόμα.

Η Βερόνα παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στην Τσεζένα, με 3-3, στο "Στάντιο Μαρκ' Αντόνιο". Βασικός ο Βαγγέλης Μόρας στο κέντρο της άμυνας με τον Ροδρίγκες, στον πάγκο έμεινε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Εκτός αποστολής ήταν ο τρίτος Έλληνας, Παναγιώτης Ταχτσίδης. Στην 14η θέση η Βερόνα, θα είναι και την επόμενη σεζόν στη Serie A.

Η Ουντινέζε απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) στη Γένουα, από την τοπικά ομάδα. Βασικός κάτω από τα γκολπόστ, ο Ορέστης Καρνέζης, βασικός στο κέντρο ο Παναγιώτης Κονέ πλαισιωμένος από τους Πίντσι και Γκιλιέρμε. Οι χαμηλές πτήσεις των "φριουλιάνι" συνεχίζονται, ωστόσο δεν τίθεται σε αμφιβολία το μέλλον της ομάδας στην πρώτη κατηγορία.

Εκτός αποστολής για την Κιέβο, ο Γιάννης Φετφατζίδης, και για τη Σασουόλο, ο Τάσος Δώνης.

Πορτογαλία - Άρχοντας στο κέντρο ο Σάμαρης

Ο Ανδρέας Σάμαρης είναι βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος της Μπενφίκα, του Ζόρζε Ζεζούς. Ένα κέντρο μόνος του είναι ο Έλληνας μέσος και αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης των "αετών" με τη Νασιονάλ και τη νίκη τους με 3-1. Η Μπενφίκα οδηγεί την κούρσα της Primeira Liga.

Από τον πάγκο είδε ο Δημήτρης Πέλκας την εκτός έδρας της Βιτόρια Σετούμπαλ, στη Νήσο Μαδέιρα, επί της Μαρίτιμο με 1-1. Ο Μπρούνο Ριμπέιρο έκανε τρεις αλλαγές, αλλά δεν χρησιμοποίησε τον Έλληνα μέσο, δανεικό από τον ΠΑΟΚ.

Βέλγιο - Πέρασε ως αλλαγή ο Γκαλίτσιος

Από τον πάγκο ξεκίνησε ο Γιώργος Γκαλίτσιος για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Λόκερεν, στην Οστάνδη, με την τοπική ομάδα. Ο Πέτερ Μάες τον πέρασε στο 75ο λεπτό στη θέση του Οντόι, νίκη με 2-1 για τη Λόκερεν. Ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου των πλέι-οφ με την Πέρουβελτζ, η πρώτη θέση οδηγεί στην Ευρώπη.

Στη βασική ενδεκάδα της Σαρλερουά ξεκίνησε ο Στέργος Μαρίνος, στην εκτός έδρας ήττα από την Άντερλεχτ με 1-0. Παραμένει στην έκτη θέση η Σαρλερουά.

Ολλανδία - Ήττα για τον Λάμπρου

Η Βίλεμ γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την Τσβόλε, με τον βασικό Κώστα Λάμπρου να μην μπορεί να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του από τον Φαν Πόλεν. Στην 9η θέση η ομάδα του Τίλμπουργκ, έμεινε πίσω στην προσπάθεια που κάνει για ένα ευρωπαϊκό "εισιτήριο".

Κίνα - Ντεμπούτο Αβραάμ Παπαδόπουλου με Σανγκάι

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σανγκάι Σενχούα έκανε ο Αβραάμ Παπαδόπουλο έχοντας ως παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας τον Στοπίλα Σούνζου από τη Ζάμπια. Ήττα για την ομάδα του Έλληνα αμυντικού (που αντίκρισε και μία κίτρινη κάρτα), με 2-0 από την ομάδα της πρωτεύουσας, Γκουοάν, παραμένει όμως στην τέταρτη θέση της πρώτης κατηγορίας του κινεζικού πρωταθλήματος.

Σαουδική Αραβία - Νίκη για την Αλ-Χιλάλ του Δώνη

Εκτός έδρας νίκη για την Αλ-Χιλάλ με 1-0 στην έδρα της Αλ-Τααβόν. Ο Γιώργος Δώνης δεν είχε στη διάθεσή του τον Γιώργο Σαμαρά, που ήταν τραυματίας. Στην τρίτη θέση, με πέντε βαθμούς λιγότερους από τη δεύτερη Αλ-Αχλί. Στον πάγκο αυτής έμεινε ο Αμίρης Κούρντι, στη νίκη με 1-0 επί της Αλ-Ρεντ.

Εκτός αποστολής ο Φάνης Γκέκας που δεν υπολογίζεται από τον Ρομπέρτο Κάρλος, οι "Ρουμάνοι" Δημήτρης Σιαλμάς (Τσιαλούλ), Γιάννης Αραμπατζής (Άστρα Τζούρτζου) και Λεωνίδας Παναγόπουλος (Ουνιβερσιτατέα Κλουζ). Το ίδιο κι ο Θάνος Πέτσος για τη Ραπίντ Βιέννης, ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης για τη Λέγκια Γκντανσκ, ο Βασίλης Πλιάτσικας για τη Μεταλούργκ Ντόνετσκ.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ